Nanocoating.nl

Maak alles vuilafstotend en waterafstotend met een krachtige nano coating

De ontwikkeling van nano coating is voor vele sectoren een probleemoplossende uitvinding. Van de textiel industrie, bouw industrie en de auto-industrie, nano coating is behulpzaam in vrijwel elke industrie. In dit artikel zetten we de verschillende soorten, toepassingen en voordelen van nano verf voor u op een rij. Over het algemeen heeft de coating de volgende voordelen;

  1. Vertraagt schade en afbraak; Kwetsbare objecten worden beschermd en gaan langer mee.
  2. Verlaagt onderhoudskosten: Door de zelfreinigende eigenschappen wordt het makkelijker en goedkoper  om het object schoon te houden.
  3. Bevorderd hygiëne: Gevaarlijke schimmels en bacteriën hechten niet langer aan de ondergrond
  4. Beschermt tegen vandalisme: vormt een permanente anti-graffiti of anti urine beschermlaag
  5. Voorkomt elektrische storingen:ideaal voor elektrische toepassingen en elektronische systemen

Door de minuscule nano deeltjes in de coating, zijn de bovengenoemde voordelen realiseerbaar. Deze deeltjes zijn een miljardste van een meter klein. Ter vergelijking: één nanometer verhoudt zich tot één meter. Door deze samenstelling vormt de coating geen laag zoals andere coatings maar dringt het door de buitenste laag en wordt het een met het object.

Nano coating kopen voor thuisgebruik

Anno nu is nano coating niet meer alleen weggelegd voor de industrie. Ook thuis kunt u nano coating aanbrengen op voorwerpen en oppervlakken die te maken krijgen met water, vuil en vet. Wat dacht u bijvoorbeeld van een coating die ervoor zorgt dat u de douche niet zo vaak meer schoon hoeft te maken? Of het behandelen van uw vloerkleed (textiel) zodat u gemorste vlekken eenvoudig met een doekje af kunt vegen? En dat steigerhouten meubel buiten is voortaan bestand tegen weer en wind. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Let op: veel producenten gebruiken marketingtermen om hun product “speciaal” voor een bepaalde ondergrond te verkopen. Echter, een nano product voor de douchewand is in principe een coating voor alle gladde oppervlakken. Dus ook voor ramen, glas en spiegels. Bekijk de handleiding goed en informeer eventueel bij de fabrikant waar u de coating op kunt aanbrengen, voordat u onnodig met een keukenkast vol producten zit.

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

De juiste nano verf  voor uw project in 3 stappen

Bij het zoeken naar de juiste nano coating is het belangrijk om het doel van het project duidelijk te hebben en het type ondergrond waarop de coating aangebracht moet worden. Er bestaan namelijk meerdere types nano coating welke specifiek ontwikkeld zijn voor bepaalde ondergronden. Om uw zoektocht naar de juiste nano coating makkelijker te maken kunt u de volgende drie stappen volgen;

Stap 1: Bepaal wat u wilt bereiken met de coating

De basis van nano coating bestaat uit drie categorieën. De chemische samenstelling en de grondstoffen van deze coatings zorgt ervoor dat ze verschillende eigenschappen hebben. Hieronder kunt u een keuze maken uit een van de coatings die aansluit op uw wensen. Voor elke coating zijn er een aantal voorbeelden gegeven waar deze op toepasbaar is. Heeft u een specifiek project welke hier niet staat beschreven? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag met uw project. 

1. Zelfreinigende nano coating 

nano coatingGeschikte coating: Hydrofiele coating
Op basis van: titaandioxide
Wat is het: Deze coating stoot water niet af, maar trekt het aan. Hierdoor ontstaat een ultradunne waterlaag die een zelfreinigend effect geeft. De coating is uiterst hygiënisch en vuil en vet ziet u gewoon van het behandelde oppervlak afglijden. Dit effect is zelfs zeer behulpzaam voor bijvoorbeeld zonnepanelen, omdat de zelfreinigende eigenschappen ervoor zorgen dat er meer energie wordt gegenereerd. De coating is vooral bedoeld voor gladde oppervlakken.
Toepassingen: medische instrumenten, serres, kassen, zonnepanelen en ramen van wolkenkrabbers.

2. Waterafstotende/vuilafstotende nano coating

Geschikte coating: Hydrofobische & Oleofobe coating
Op basis van: siliciumdioxide
Wat is het: 
Hydrofoob en Oleofoob betekent “bang voor water en vuil”. De grondstof van dit type nano coating zorgt ervoor dat water en vuil niet aan de gecoate ondergrond kunnen hechten. De nano coating is het meest bekend om zijn applicatie in de badkamer, maar is over het algemeen op elke ondergrond toepasbaar. Voor de commerciële sector bestaan er ook handige sprays.
Toepassingen: Auto ramen, wanden en vloeren in de voedselindustrie, brillenglazen, sanitair, zeilen en tentdoeken, textiel, kunststof, buitenmeubels etc

3. Slag- en stootvaste nano coating 

Geschikte coating: Glascoating of Keramische coating
Op basis van: siliciumdioxide (hogere dosering)
Wat is het: Glascoating en Keramische coating worden ook wel vloeibaar glas genoemd. Wanneer de coating is aangebracht op de ondergrond, beschermd het de ondergrond met een zeer harde laag welke vrijwel onoplosbaar en bestand tegen veel chemicaliën is. De coating beschermd ook tegen slagen, krassen en stoten en is daardoor zeer populair in de auto-industrie.
Toepassingen: Autolak, standbeelden, machines, productie-apparaten, als toplaag voor wanden en vloeren.


Stap 2: kies het nano coating product dat geschikt is voor de ondergrond

Omdat nano coating vrijwel op alle ondergronden toepasbaar is, bestaan er speciaal ontwikkelde nano coatings die aan een  specifieke ondergrond zijn toegewezen. De grondstoffen die worden gebruikt wijken van elkaar af en de chemische samenstelling is verschillend om voor elk type ondergrond een optimale hechting te creëren. Vaak ziet u daarom productbeschrijvingen toegespitst op selectieve ondergronden zoals Nano Beton, Plastic, Textiel etc. Zoek daarom altijd in de productbeschrijving naar of het product specifiek geschikt is voor de ondergrond die u wilt coaten. Doet u dit niet, dan is het mogelijk dat het product niet voldoet aan uw verwachtingen.

Een voorbeeld: Mavro International biedt een krachtige Nitoguard Plastic aan (Vanaf €831,- 5L), welke gladde plastic ondergronden beschermt en chemisch bestendig maakt. Nitoguard Stone van hetzelfde merk daarentegen is juist geschikt voor poreuze ondergronden en heeft een sterke impregnerende werking speciaal voor beton, steen en minerale ondergronden (€636,- 10 liter).

Stap 3: Nano coating prijzen voor professionele applicatie

Nadat stap 1 en 2 duidelijk voor uw zijn kunt u een nano coating kopen. Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden van bekende merken voor u geselecteerd. Neem contact met ons op als u interesse heeft in onderstaande producten of op zoek bent naar een oplossing op maat. Ook wanneer u grotere volumes wilt afnemen bent u bij ons aan het juiste adres.

Vijf aspecten waar u rekening mee moet houden met nano coating

Ook al is nano coating een innovatieve en probleemoplossende uitvinding, de coating is niet voor alles de meest geschikte oplossing. Indien u overweegt om een nano coating toe te passen, houdt u dan rekening met het volgende;

  1. Ondergrond: er is niet één type nano coating. Voor elke ondergrond is een ander product nodig.
  2. Vervuiling: het is niet geschikt voor oude, sterk vervuilde oppervlakken. De ondergrond moet brandschoon zijn.
  3. Beperkte duurzaamheid; sommige nano coating-producten slijten in korte tijd en zijn al snel aan vervanging toe.
  4. Reinigbaarheid: niet bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen en microvezeldoekjes.
  5. Benaming: leveranciers zijn soms nogal verwarrend qua productbenaming, een anti-graffiti of glascoating is in veel gevallen een andere benaming voor nano coating.

Is na het lezen van dit artikel nano coating niet de juiste oplossing voor uw project? Wij helpen u graag met het vinden van een alternatief. Ons uitgebreide netwerk van coatingspecialisten kunnen u advies op maat geven. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *