coating zonnepanelen
Nanocoating.nl

Coating zonnepanelen

Zonne-energie is een veelbelovende bron van duurzame energie. Dit wordt geproduceerd door het vastleggen van zonlicht met fotovoltaïsche panelen met cellen (PV-cel). Dit is de bekendste en meest toegepaste type zonnecel. Onderzoekers over de hele wereld proberen zonnepanelen te verbeteren en te beschermen. Op die manier wordt de efficiëntie en duurzaamheid verbeterd. De efficiëntie van de panelen groeit als de hoeveelheid zonlicht, die elke zonnecel  kan benutten, toeneemt. Hiervoor bestaan verschillende oplossingen, zoals een aantal soorten coatings. Coating zonnepanelen is door de hedendaagse technologie mogelijk gemaakt. Hierbij worden de zonnepanelen gecoat met een coating op basis van nano technologie. Ook kan een zonnepaneel waterafstotend worden gemaakt en worden voorzien van een glascoating. De verschillende soorten coatings hebben onder andere de volgende voordelen:
 • Zonlicht van verschillende richtingen opvangen;
 • Meer zonlicht doorlaten;
 • Hoge temperaturen tolereren.  
 • De panelen tegen extreme weersomstandigheden beschermen;
 • De panelen schoon houden. 

Nieuwe coating zonnepanelen

Onder andere het jonge ingenieursbedrijf Ilumen heeft een coating ontwikkeld speciaal voor zonnepanelen. Na de PIDbox, een toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt, pakt Ilumen nu uit met een speciale coating die de plaatsing van elektrische ladingen op de zonnepanelen versnelt. De spray wordt gebruikt in combinatie met de PIDbox, waarbij PID staat voor Potential Induced Degration, een belangrijk onderdeel van rendementsverlies van zonnepanelen. “De box herstelt beschadigde zonnecellen en verhoogt het rendement van de panelen. Om die verhoging te realiseren, moet er een elektrische lading op de panelen gezet worden. Onze gepatenteerde coating, die je eenmalig op het glas van de zonnepanelen aanbrengt, zorgt in combinatie met de PIDbox dat dit proces versneld wordt”, aldus Ben-Al-Lal.

Zonnepanelen coating

Nano coating zonnepanelen

Een nano coating heeft vaak hydrophobic en zelfreinigende eigenschappen. Nano-technologie is daarom populair als het gaat om coating voor zonnepanelen. Als zonnepanelen worden beschermd met een nano coating worden ze waterdicht gemaakt, zodat het object wordt beschermd tegen vocht en waterschade. De zelfreinigende eigenschappen zorgen ervoor dat de panelen lang schoon blijven. Deze eigenschappen zijn van groot belang, omdat zonnepanelen voortdurend worden blootgesteld aan de natuur en (extreme) verschillende weersomstandigheden.

Dankzij een nano coating is er nog minimaal onderhoud nodig. De coating blijft ongeveer vijf jaar actief, terwijl de zonnepanelen zonder coating veel vaker onderhoud nodig hebben. Een nano coating beschermt de zonnepanelen tegen:

 • Micro-organismen en bacteriën; 
 • Vogelpoep;
 • Zout;
 • Stof en vuil. 

Zonnepanelen schoonmaken en coaten

Wilt u graag uw zonnepanelen schoonmaken? Dat is heel begrijpelijk. Vervuiling is namelijk één van de grootste problemen bij zonnepanelen. Bijvoorbeeld zand, stof, vogelpoep, water en atmosferisch vuil zet zich gemakkelijk vast op het glas. Hierdoor wordt het rendement van de zonnecellen sterk verminderd. Als oplossing hiervoor gebruikt u een speciale nano coating voor zonnepanelen. Dit is een schoonmaakset samengesteld op basis van nanotechnologie. Door uw zonnepanelen te coaten kan vuil zich niet meer aan de panelen hechten. U hoeft daardoor niet meer iedere drie maanden het dak op en u herstelt het rendement van de zonnepanelen aanzienlijk.

Zonnepanelen coating

Voordelen coating voor zonnepanelen

In de nanocoating worden nanodeeltjes gebruikt. Deze speciale coating zorgt ervoor dat er geen vuil kan hechten aan de oppervlakken in en om het huis. Dus ook niet bij zonnepanelen. Maar er zijn nog meer voordelen te noemen van een schoonmaakset zonnepanelen:

  • Afhankelijk van omstandigheden 1- tot 5 jaar verlost van aanslag door stof, roet en kalk;
  • Vogelpoep en mosvorming hechten niet aan de ondergrond;
  • Zeer weinig onderhoud meer nodig: het vuil gaat er gemakkelijk van af;
  • Uw investering snel weer terugverdiend.

Nano coating voor zonnepanelen kopen

U kunt de zonnepanelen coaten met de Lenano Solar Coating. Deze schoonmaakset zonnepanelen kost 67 euro. Ook bij GreenPowerNano verkopen ze een coating voor zonnepanelen. Ook Chemona Nano Coat Technologies heeft een speciale coating voor glas & zonnepanelen. Verder is een coating van Orange Nano een goede optie. Orange Nano Guardon® SelfClean Solar voorkomt energieverlies door vervuiling en maximaliseert daarmee het rendement van de investering in zonnepanelen (zowel nieuwe als bestaande panelen).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *