Poederlakken prijs
Nanocoating.nl

Poederlakken prijs; dit is wat u kunt verwachten

U bent op zoek naar prijzen voor poederlakken. Of u nu een project heeft op commerciële schaal, of uw velgen of wielen wilt laten poederlakken, of op zoek bent om het zelf toe te passen, u bent hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we u een overzicht van poederlak prijzen voor industriële toepassingen, doe-het-zelf-klussen en alle andere poedercoatingservices.

Poederlak prijzen worden bepaald door verschillende aspecten van het project: het type en de kleur van de gewenste poeder, de applicatiemethode, de vereiste hoeveelheid voorbehandeling en het oppervlak van het onderdeel of object. Omdat de prijs van poeder afneemt naarmate de hoeveelheid toeneemt, is het goedkoper om grotere projecten te poederlakken dan kleinere.

De prijsbepaling van industriële poederlakken

Als het gaat om industriële poederlak applicaties, zal de applicator in de meeste gevallen de poederlak poeders rechtstreeks bij de fabrikant kopen. Hierdoor heeft u als eindklant een breed assortiment aan kleuren waaruit u kunt kiezen. Prijzen kunnen variëren per fabrikant, het type poeder en het contract tussen de fabrikant en de aannemer. Het kan vaak nuttig zijn om contact op te nemen met de fabrikant om direct te informeren naar de prijzen van poederlakken op basis van hun product en de specialisten waaraan ze hun producten leveren.

Specialisten geven meestal een vast tarief per product dat gelakt moet worden of een variabele prijs voor grotere opdrachten, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de uitvoering, evenals hun grootte. Als voorbehandeling zoals zandstralen nodig is, kan dit ook de prijs doen stijgen. Als u op zoek bent naar industriële poederlak bedrijven, moet u controleren of het bedrijf beschikt over de apparatuur en het vermogen om uw project te coaten. Voor meer informatie, of om verbonden te worden met een van onze poederlak partners, kunt u ons contacteren!

Kosten om thuis te poederlakken

Om thuis te kunnen poederlakken, heeft u specifiek gereedschap nodig en gespecialiseerd zijn; het is geen goedkoop doe-het-zelf-project. De kosten bestaan uit:

 • Voorbehandeling van het oppervlak: zandstralen, chemische behandeling en aceton baden
 • Lak apparatuur: spuitpistool, spuitcabine, hangers etc.
 • Poederlak poeder
 • Uithardt apparatuur: droogoven en tapes

Meer weten over poederlakken? We vertellen u er graag alles over achter de link!


poederlak-spuitpistool

Naast poederlak poeder heeft u ook ander apparatuur nodig, zoals een poederlak spuitpistool.

Prijzen van poeder coating apparatuur in België

In de volgende tabel vindt u enkele poedercoatingproducten en hun prijzen. Houd er rekening mee dat de prijzen slechts indicaties zijn en mogelijke verzendingskosten erbij op komen. Poedercoating apparatuur prijzen zijn variabel tussen bedrijven en producten. Poeders zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in drie hoofdvariëteiten: epoxy, polyester en een mix van beide. Als een ruwe richtlijn zijn polyesterpoeders goedkoper dan epoxy en zijn glanzende afwerkingen goedkoper dan matte afwerkingen. 0,5 kg poeder bedekt ongeveer 4 m2 vlak oppervlak. Indien u veelvoudig en herhalend producten heeft die een poederlak laag vereisen, zijn er ook volledige geautomatiseerde (industriële) poederlak systemen beschikbaar. U kunt ons altijd contacteren indien u assistentie nodig heeft met het vinden van de juiste leverancier en gespecialiseerde aannemers.

PRODUCTMERKOMSCHRIJVINGPRIJS INDICATIE
Poederlak poederGovesanExterior Qualicoat RAL 1003 Signaalgeel€260,- per 25 kg
Poederlak poederPPG industriesRAL 5000 Paars blauw hoogglans€215,- per 25 kg
Poederlak poederPPG IndustriesRAL 3022 Zalmrood hoogglans€311,- per 25 kg
Poederlak poederGovesanRAL 7001 Zilvergrijs mat€202,- per 20 kg
Poeder coating systeem PCS 103EasycoatGeschikt voor het coaten van glas, hout, keramiek en alle andere€299,-
DIY Poedercoat systeemCoating4allPCS505 Black Edition 30 t/m 50kv€398,-

Poederlakken prijs per object in België

Poederlakken is een eenvoudige en veelzijdige coatingmethode en daarom zijn er veel bedrijven in het België die poederlak service aanbieden. Natuurlijk bieden niet al deze dezelfde diensten. Het lakken van auto velgen is een van de meest populaire applicaties van poederlakken en de service is veelvuldig beschikbaar. Het is onmogelijk om een standaard prijslijst te hanteren. Daarvoor verschilt de prijs per bedrijf of per stad (zoals Antwerpen) te veel. Wanneer we kijken naar poederlakken prijs per kilo zit dit ongeveer op €9,50. Reken daarom op ongeveer €190,- euro per 20 kilo.

Onze Poedercoat Prijscalculator:

POEDERLAK PROJECT INFORMATIE

Let op: Wij maken gebruik van gemiddelde bedragen
Inschatting Poederlak Kosten:

  Om een indicatie te geven van de prijzen van poedercoatings, hebben we een prijslijst voor poederlakken samengesteld, op basis van de meest voorkomende items die worden aangeboden aan verfspuitbedrijven die poederlakken produceren. Deze prijzen zijn slechts indicaties en geen exacte prijzen. Als u meer informatie over poederlakken wilt, of een project met poedercoating wilt hebben en wilt aansluiten op een van onze coatingpartners, profiteer dan van onze 100% gratis offerteservice. Onze experts zijn er om u te helpen bij het vinden van uw coatingoplossing.

  Als u velgen wilt laten poederlakken, kijk dan voor meer informatie en een overzicht van bedrijven in ons artikel velgen poederlakken.

  OBJECTOMSCHRIJVINGPRIJS GEMIDDELD
  Radiatoren poederlakken1 laags coaten Stralen en 1 laags coaten€30,- per m2 €42,50 per m2
  Motorframe poederlakkenStralen en 1 laags coaten€185,-
  Fietsframe/fietskader poederlakken Stralen en 1 laags coaten (inclusief primer) €85,-
  Brommerframe poederlakken Stralen en 1 laags coaten€185,-
  Hekwerk poederlakken (bijv. sierhekwerk en balkonhekken)Stralen en 1 laags coaten €185,-
  Solex poederlakkenStralen en 1 laags coaten (inclusief primer) €120,-
  Bromfiets poederlakkenStralen en 1 laags coaten (inclusief primer) €180,-

  * Alle genoemde prijzen zijn een indicatie en een momentopname

  4 antwoorden
  1. Jens Legrand
   Jens Legrand zegt:

   Beste,

   Ik ben op zoek naar poederlak poeder dat ik zou kunnen kopen in kleine hoeveelheden. Dit voor zakelijk gebruik.

   Alvast bedankt.

   Beantwoorden
  2. seppe
   seppe zegt:

   Hallo,
   Ik zou graag mijn Honda Amigo opnieuw laten spuiten in het rood.
   Hoeveel zou mij dit kosten?

   Met vriendelijke groeten
   Seppe

   Beantwoorden

  Plaats een Reactie

  Meepraten?
  Draag gerust bij!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *