Polyurea coating, hot spray
Nanocoating.nl

Polyurea coating voor extreem duurzaam gebruik

Polyurea coating is al bijna drie decennia in gebruik om oppervlaktes te beschermen tegen zware werklasten. Door de duurzaamheid, flexibiliteit en veelzijdigheid van de coating worden er steeds nieuwe toepassingen voor deze coating gevonden. Momenteel wordt Polyurea coating in veel industrieën gebruikt voor bijvoorbeeld; waterdichting, corrosiebescherming, insluiting van water, chemische en toxische stoffen, vloeren en mechanische apparatuur. Polyurea coating is zeer flexibel en toepasbaar op beton, metalen, hout, gips, kunststoffen en meer.

Een Polyurea coating is het resultaat van een twee-componenten polymeer, bestaande uit isocyanaat en een harsmengsel, dat een kunststof- of rubberachtige verbinding vormt. De elastische eigenschap zorgt ervoor dat de coating zijn oorspronkelijke vorm aanneemt als zware belasting is verwijderd van het oppervlakte. Polyurea wordt gebruikt voor bijna alles, van het coaten van pijpleidingen, speeltoestellen, watertanks en meer.

In dit artikel zullen we de voordelen en het gebruik van Polyurea coating beschrijven, en u helpen bij het vinden van leveranciers en fabrikanten van Polyurea coating voor uw project in België.


De top 5 voordelen van Polyurea coating

Polyurea brengt veel positieve eigenschappen met zich mee en is daarom populair in vele sectoren van de Belgische industrie. De top vijf van deze eigenschappen zijn :

    1. Milieuvriendelijk: de coating is oplosmiddel vrij en VOS-vrij
    2. Hoge weerstand: de coating biedt chemische, slijt- en UV-bestendigheid en is bestand tegen extreme temperatuurveranderingen
    3. Waterdicht en beschermd tegen corrosie: doordat Polyurea coating bestand tegen water is, houdt het corrosie tegen
    4. Snelle droogtijd: door de snelle droogtijd is de oppervlakte vrijwel meteen weer te gebruiken na het aanbrengen
    5. Flexibel en sterk: Polyurea is zeer elastisch en is bestand tegen scheuringen

Mocht de coating bestand moeten zijn tegen hoge of juist zeer lage temperaturen, dan heeft dit ook een positief aspect; het is namelijk leverbaar is meerdere brandklassen. De coating is geschikt voor vele oppervlaktes en kan in iedere gewenste dikte worden aangebracht. Het kan worden toegepast bij temperaturen onder het vriespunt, of op vochtige ondergronden zonder de effectiviteit te veranderen.


Prokol polyurea hotspray industrie

Polyurea hotspray coating wordt in vele sectoren toegepast

Polyurea hotspray coating, apparatuur en applicatie technieken

Polyurea hotspray is een andere benaming voor het applicatie proces van de coating. De reactie van isocyanaat en het harsmengsel is namelijk het meest effectief bij een verhitting van 60 tot 70 graden Celsius. De onmiddellijk reactie van Polyurea zorgt ervoor dat deze in seconden opdroogt. Om deze temperatuur te behalen worden de twee componenten aangebracht met een speciaal spuitpistool. De componenten worden in de slangen verwarmd en in de kamer van het spuit pistool met elkaar gemengd. Dit proces is de meest efficiënte manier om Polyurea coating aan te brengen. Doordat het proces complex is, is het af te raden om Polyurea coating zelf aan te brengen.     


Polyurea coating versus traditionele coatings zoals epoxy

Waarom zou u kiezen voor Polyurea coating in plaats van een meer traditionele coating zoals epoxy? Terwijl andere coatings hun eigen voordelen hebben, overtreft Polyurea ze in bepaalde gebieden.

Polyurea vs. polyurethaan: alhoewel deze coatings beide op basis van isocyanaten worden gemaakt, hebben ze veel verschillen. Met polyurethaan gecoate ondergronden zijn gevoelig voor temperatuur en vocht, waar Polyurea dat niet is. Daarnaast is Polyurea zeer elastisch en is rekbaar, polyurethaan is dat niet.

Polyurea vs. Epoxy: Epoxies zijn gevoelig  voor temperatuur en vocht, met langere uithardingstijden dan Polyurea. Epoxy coatings zijn niet flexibel wanneer een ondergrond beweegt en UV-straling zal verkleur schade aanbrengen. Polyurea beschikt wel over deze eigenschappen.

Polyurea vs. cementgebonden: De op cement gebaseerde coatings geven weinig mee een hebben een langere droogtijd vergeleken met Polyurea coating.

Kortom, kies een Polyurea coating wanneer u een zeer snelle applicatie nodig heeft. Ook voor ondergronden welke in een vochtige, in zeer koude temperaturen of zeer hoge temperaturen dienen te functioneren, is Polyurea coating dé oplossing.  Als u een coating nodig heeft voor een “bewegende” ondergrond, waarbij door temperatuurwisselingen de ondergrond uitzet of krimp, is Polyurea de coating voor u.


Specialisten voor Polyurea hotspray coating in België

Door te investeren in Polyurea bespaart u al geld doordat de ondergrond maar voor een zeer korte tijd niet bruikbaar is, er weinig arbeidsuren betaald hoeven te worden door de snelle applicatie en door de levensduur van de coating. De gegeven garantie van coating specialisten loopt al snel naar 30 jaar. Er zijn veel Polyurea-specialisten actief in België. Als u meer informatie wilt, of als u verbonden wilt zijn met een van onze partners voor uw coatingproject, neem dan contact met ons op!

Prokol is een van de belangrijkste specialisten op het gebied van hotspraysystemen op de internationale markt. Het bedrijf is ontwikkelaar, leverancier en producent van vloeibare kunststoffen voor bouw en industrie en onderscheid zich door haar bijzondere resultaten in afdichting en afwerking. Om zorgvuldigheid hoog in het vaandel te hebben heeft Prokol haar eigen kwaliteitsprotocol; Proliner. Dit protocol zorgt ervoor dat aan alle kwaliteitseisen voor coatings wordt voldaan.

Naast polyurethaan, hybride hotsprays, speciale primers en topcoatings levert Prokol ook hand verwerkbare producten zoals vloercoatings, gietvloeren en wandcoatings op basis van polyurea, epoxy of polyurethaan.

SpecialistAdres
Omega Coatings Boomsesteenweg 690, 2610 Wilrijk, België
TradeccTerbekehofdreef 50-52, 2610 Antwerpen, België
CLS Europe Kraalingenveld 22, 3740 Bilzen, België
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *