Nanocoating.nl

Hittebestendige verf

hittebestendige verf

Hittebestendige verf voor bescherming tegen hoge temperaturen

Wanneer een oppervlakte wordt blootgesteld aan hitte en snelle temperatuurschommelingen, kan dit leiden tot breuk van het oppervlak en corrosie. Elektrische- en motoronderdelen, schoorstenen en ovens, pijpleidingen en chemische fabrieken worden allemaal blootgesteld aan mogelijk schadelijke temperaturen en omstandigheden. Een hittebestendige coating zorgt voor bescherming tegen extreme temperaturen zonder de functionaliteit te verliezen. Hittebestendige verf is op vele ondergronden toe te passen zoals bijvoorbeeld op nieuw, black en gestraald staal. Deze coatings beschermen niet alleen tegen hitte, maar hebben ook de volgende eigenschappen:

Beschermd tegen corrosie onder isolatie (CUI): biedt een extra beschermingslaag tussen het hete oppervlak en isolatie
Effectief temperatuurbereik tot 1000 ° C: verschillende formuleringen bieden weerstand tegen temperaturen van -196 ° C tot 1000 ° C
Slijtvast: geschikt voor extreme omgevingen met zware belasting
Verminder thermische vermoeidheid: verbeter de prestaties van machines en verleng de levensduur van onderdelen
Hogere temperaturen: Zorgt ervoor dat hogere temperaturen mogelijk zijn

In dit artikel bekijken we de verschillende categorieën hittebestendige coating, hoe u de juiste kiest voor uw project en waar u producten en aannemers kunt vinden in België.


De verschillende soorten hittebestendige verf

Hittebestendige verf is resistent tegen hoge temperaturen. Helaas zijn het geen brandwerende coatings en bieden niet genoeg bescherming tegen vlammen. Over het algemeen kunnen hittebestendige coatings worden verdeeld in vier typen:

1. Op epoxy gebaseerde, op polysiloxaan gebaseerde, multipolymere verven – Deze verven zijn op basis van één of twee componenten, op waterbasis of op oplosmiddel geformuleerd om weerstand te bieden tegen hoge hitte bij toepassing op een nieuwe constructie. Hoe meer siliciumdioxide er in de verf zit, hoe hoger de temperatuurbestendigheid. Vloeibare lakken hebben het voordeel dat zij op hete substraten kunnen worden aangebracht zonder de coating zelf te beïnvloeden.

2. Thermisch spuiten – Deze coating wordt vooral gebruikt voor corrosiebescherming in combinatie met hittebestendigheid. Thermisch gespoten aluminium wordt met name gebruikt voor CUI-preventie in onshore en offshore platforms en verwerkingsfabrieken.

3. Keramische coating – De hittebestendige eigenschappen van keramische coating zijn algemeen bekend. De coating is één van de hittebestendige types die tegen zeer hoge temperaturen kan en beschermt tegen corrosie en chemicaliën.

4. Poederlakken – Naast corrosiebestendig zijn poederlakken bestendig tegen temperaturen tussen de 200 ° C en 550 ° C. De poeders zijn meestal op epoxy- en siliconenbasis en presteren daarom beter bij hogere temperaturen. Ze zijn VOC-vrij zijn en beschikbaar in vele kleuren.


Het kiezen van een hittebestendige lak

Zoals bij elk coating project, dient het doel van het project duidelijk te zijn. Naast het type ondergrond, moet u ook met de omgeving en andere factoren rekening houden. Hier zijn de vragen die u moet stellen voordat u een hittebestendige verf kiest:

hitte-industrieel-pijplijnen

Hittebestendige coating wordt vaak toegepast in de industriële sector om constructies te beschermen

Wat is de maximale temperatuur? 
Een van de meest voorkomende redenen voor falen is dat de verkeerde coating wordt aangebracht. Het is van belang dat de coating de temperatuur aan kan van de omgeving. Elk coatingtype heeft een specifiek temperatuurbereik en daarbuiten faalt de functionaliteit en werkzaamheid. Zorg ervoor dat u de maximale temperatuur niet onderschat.

Is de oppervlakte van het object geïsoleerd?
Als u een coating kiest om CUI te bestrijden, moet die coating speciaal voor dit doel worden samengesteld. De lak heeft corrosiebestendigheid nodig, maar het moet ook op hete ondergronden kunnen worden aangebracht en de blootstelling aan kokend water aan kunnen.

Wat zal de oppervlakte temperatuur zijn tijdens het aanbrengen?
Er zijn coatings samengesteld om aan te brengen op een oppervlakte welke zelf een hoge temperatuur heeft. Een hete applicatie kan nodig zijn om te voorkomen dat u werk moet stilleggen en bijvoorbeeld de installatie niet hoeft te verstoren.


Hittebestendige lak kopen

Afhankelijk van het type project, zijn er meerdere producten beschikbaar in een kleine selectie van kleuren. Dit komt doordat bepaalde kleurpigmenten niet tegen zeer hoge temperaturen kunnen. Daarnaast is de vraag naar hittebestendige verf in basiskleuren hoger. Afhankelijk van het formaat en de soort, kunnen prijzen redelijk sterk variëren. Reken voor een spuitbus (400 ml) gemiddeld op €11 – €16. Voor een verfemmer met een inhoud van één liter, betaald u vaak €30 tot €50.

Motip 4031 hittebestendige lak Zwart 400 ml
Motip 4031 hittebestendige lak
 • Zwart
 • 400 ml
Rust-Oleum hittebestendige lak Zwart 500ml
Rust-Oleum hittebestendige lak
 • Zwart
 • 500 ml
Motip 4033 hittebestendige lak Blank 400 ml
Motip 4033 hittebestendige lak
 • Blank
 • 400 ml
Hammerite hittebestendige lak Zwart 400 ml
Hammerite hittebestendige lak
 • Zwart
 • 400 ml
Mondial hittebestendige lak Zwart 400ml
Mondial hittebestendige lak
 • Zwart
 • 400 ml

Hittebestendige verf specialisten in België

Hittebestendige verf is een oplossing voor industriële toepassingen en voor particulieren. Het aanbrengen van een hittebestendige verf op barbecues wordt regelmatig door particulieren gedaan.  Hierdoor is het aanbod van hittebestendige verf en de applicatie services hoog en zeer variërend. Wij raden aan om hittebestendige verf aan te laten brengen door een specialist. Als u meer informatie wilt over hittebestendige lakken, of als u contact wilt hebben met een van onze partners om uw project te coaten, contacteer ons dan! Onze experts zijn hier om u te helpen.

12 antwoorden
  • Sofia Hoekstra
   Sofia Hoekstra zegt:

   Beste Luc,

   Hartelijk dank voor uw vraag betreffende een VHT lak.
   Wij nemen contact met u op via E-mail om uw vraag te beantwoorden.

   Met vriendelijke groet,
   Sofia – Coatings.be

   Beantwoorden
 1. Teurfs Ronnie
  Teurfs Ronnie zegt:

  Ik zoek VHT uitlaat blauwe verf bij een Belgische verdeler omgeving Antwerpen (Lier) . Alleen via internet kan ik de GSP110 bestellen. mvg , Ronnie

  Beantwoorden
  • Ayold
   Ayold zegt:

   Beste Ronnie,

   Hartelijk dank voor uw vraag betreffende een VHT verf.
   Wij nemen contact met u op via E-mail om uw vraag te beantwoorden.

   Met vriendelijke groet,
   Jasmin – Coatings.be

   Beantwoorden
 2. Patrick Vandeweghe
  Patrick Vandeweghe zegt:

  Beste,

  ik had graag meer info over VHT uitlaatlak zwart en een verdeler in België omgeving Gent.

  Mvg,
  Patrick

  Beantwoorden
 3. Erwin
  Erwin zegt:

  Beste

  Ik heb 2 uitlaatpotten die gekrast zijn na val met motor , zou deze willen laten herspuiten met hittebestendige lak en daarna in oven laten afbakken . Hebben jullie adressen waar ik hiervoor terecht kan

  Mvg

  Erwin

  Beantwoorden
 4. Bruwiers
  Bruwiers zegt:

  Welk hittebestendig product raadt u me aan om houten balken van de schouw te beschermen tegen de hitte van de ingebouwde pelletkachel onder die balken?

  Beantwoorden
 5. Danny
  Danny zegt:

  Beste,
  ik ben op zoek naar een hittebestendige lak in ofwel hamerslag of marmer effect, bestaat deze lak en waar kan ik deze vinden aub?
  Ik ben van Hasselt

  Alvast bedankt

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *