nano coating auto

Uw auto water- en vuilafstotend met lakbescherming

Bescherm uw auto door deze te behandelen met een vuil- en waterafstotende nano coating auto. De coating zorgt voor een optimale lak-bescherming en een beschermende laag tegen krassen. Ook is het lakwerk beter bestand tegen chemische belasting, weersinvloeden en tegen UV-straling.

Daarnaast zorgt de coating voor een geweldige glans en kan een goede coating tot wel 2 jaar effectief blijven. Vooral een nano coating op basis van glasdeeltjes (siliciumdioxide of Liquid Glass) zorgt voor sterke en beschermende laag. In sommige gevallen wordt de coating al door de fabrikant geappliceerd. U kunt de nano coating echter ook zelf aanbrengen of laten aanbrengen door een gecertificeerde garage.

Nano coating autolak & nano lakverzegeling

Wanneer een auto meer is dan alleen een vervoersmiddel van A naar B, dan wilt u vanzelfsprekend dat deze goed beschermd is en er altijd zo goed mogelijk uitziet. Een verzorgingsproduct voor de lange-termijn is lakverzegeling. Maar wat is dit precies? Het komt erop neer dat lakverzegeling een behandeling is, die autolak voor langere tijd beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het kan ook wel worden gezien als een autolak coating of als autolak bescherming. Vuil hecht zich namelijk minder snel en de coating voorziet de wagen tegelijkertijd van een mooie glans. In tegenstelling tot een wax is het een acryllaag, die als het ware (machinaal) in de lak wordt gemasseerd, in plaats van erop aangebracht. Hierdoor lopen de garantietermijnen van het product op tot maar liefst 5 jaar voor een nieuwe auto. Overigens betekent dit niet dat de auto vervolgens vijf jaar lang niet meer gewassen hoeft te worden. Regulier onderhoud aan de buitenkant dient gewoon gedaan te worden. De behandeling zelf neemt één tot anderhalve dag in beslag en is niet goedkoop. De prijzen variëren tussen de €650,- en €1200,-.

 


Nano wax auto en nano wax spray

De hedendaagse wagens staan bol van de technologische snufjes. Daarom moet ook de reiniging op hetzelfde hoogtechnologische niveau staan. Nano-wax (bijvoorbeeld Kenolon) is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk de doorsnede rechts van een lakoppervlak. Je ziet op figuur 1 dat de vuilfilm zich zonder bescherming aan de lak hecht. Op die manier wordt het koetswerk aangevallen door zout en UV-stralen. De nano-wax pakt dit probleem aan in 2 stappen.

 1. Eerst zorgt het product voor een grondige reiniging en worden de poriën van de lak gevuld met nano-deeltjes. Deze nano-moleculaire film verzegelt en beschermt de laklaag.
 2. Daarna bindt de wax zich op een chemische manier met deze film, waardoor een hard beschermend schildgevormd wordt, met een ongeëvenaarde glansfinish.

De bescherming garandeert een langdurige water- en vuilafstotende werking: zure regen, vogelpoep, strooizout en straatvuil hechten zich minder aan het oppervlak. Geniet dus langer van de diepe glans en de wagen zal minder snel zijn waarde verliezen.


Nano coating autoruit

Ook autoruiten en spiegels kunnen een nano behandeling auto krijgen zodat de ramen water- en vuil zelf afstoten. Een voordeel is dat het zicht in de regen veel beter wordt en dat een raam minder snel vies wordt. Daarnaast is een raam veel gemakkelijker te reinigen. De regendruppels worden onder invloed van de rijwind van de ruit geblazen. Verder is het bijna niet meer nodig om ruitenwissers te gebruiken bij snelheden boven de 80 km/u.

De voordelen:

Voordelen
1 Bij snelheid boven 80 km/u zijn ruitenwissers overbodig
2 regen, sneeuw en vuil parelen weg door de wind
3 ‘s nachts is het zicht beter + u wordt minder snel verblind
4 minder gebruik maken van de ruitensproeiers
5 waterafstotend en daarom meer zekerheid en veiligheid
6 bestand tegen autowasstraten en hogedrukreinigers
7 coating houdt aan tot een half jaar of ca. 10.000 km
8 minder slijtage van de ruitenwisserbladen

In de herfst en de winter hecht strooizout zich veel moeilijker op de ruit en spoelt makkelijk weg. Na vorst is het ijs gemakkelijk te verwijderen van de ruit. In de lente/ zomer hechten insecten, boomhars en ander vuil zich moeilijker aan de autoruiten en ze zijn veel gemakkelijker te verwijderen.

Zelf aanbrengen van nano coating is eenvoudig

Kiest u voor een nano coating auto of voor een nano wax auto? Als u dit door een specialist laat doen, dan is de prijs heel anders dan wanneer zelf nano coating auto aanbrengen. De prijs hangt af van de benodigde intensiteit van de behandeling, het type auto en van de conditie waarin de auto zich bevindt. Gemiddeld genomen kunt u rekening op een prijs vanaf €690,- (ex btw).

Op de volgende manier gaat het schoonmaken & aanbrengen van de coating in zijn werk:

 • zorg ervoor dat de auto compleet ontvet is en vrij van stof en andere vuiligheden
 • gebruik hiervoor een cleaner of allesreiniger
 • breng het middel aan met een spuitfles  
 • laat deze het middel kort intrekken en spoel het oppervlak met water na 
 • zorg ervoor dat de oppervlakte droog is
 • schud de auto nano coating fles voordat deze wordt aangebracht
 • breng de coating dun aan met een microvezeldoek
 • wrijf de coating uit. De auto oogt dan wat ‘mistig’
 • laat de coating vervolgens één tot drie uur intrekken
 • de nano poets voor auto heeft enige tijd nodig om door te dringen in het oppervlak
 • spoel uw auto na met water, dan ziet u direct het effect van de nanotechnologie

Kijk hieronder wat het effect is van de Modesta nano coating:

Coating of nano vloeistof autolak

Een materiaal of ondergrond met daarop een nano coating stoot water, olie en ander vuil gemakkelijk en snel af. De materialen hebben anti-statische eigenschappen en beschermen tegen ultra violet stralen, chemische- en biologische schade. De nano vloeistof biedt een goede duurzaamheid en kan het oppervlak harder maken, waardoor het goed bestand is tegen krassen. De coating werkt als een flinterdunne vernislaag voor een autolak behandeling. De nano coating kan alleen verwijdert worden door de laag af te slijten. Dit gaat automatisch naarmate de tijd verstrijkt door bijvoorbeeld het wassen van de auto. De coating kan ook verwijderd worden door schuren of polieren van het oppervlak.

Nano coatings worden door fabrikanten wel eens permanent genoemd. De vernislaag of lak gaat echter naar verloop van tijd oxideren en kan zelfs breken. Mensen die zelf coatings aanbrengen willen de wagen na verloop van tijd vaak weer opnieuw polijsten. Het kan dan interessant zijn om de beschermingscoating eerst te verwijderen en vervolgens opnieuw aan te brengen. Op die manier blijft de wagen de maximale glans behouden.

Nano coating België | Deze bedrijven kunnen u helpen

U kunt Modesta coating en andere nano coating voor de auto kopen of laten aanbrengen door verschillende bedrijven in België. Onder andere bij de volgende bedrijven:

 • Quality-shine – Houthalen
 • LS Car Cleaning – Attenhoven
 • RSTB Car Detailing – Tessenderlo
 • V.Wash – Brussel

C Quartz coating en Crystal coating zijn twee van de bekendere nano lak-verzegelingen merken en te verkrijgen bij onder andere:

 • Coppers Detailing Nieuwerkerken
 • Detailed Ramsel
 • DForce Wevelgem
 • BB-carcare  Zutendaal
 • Car Cleaning Bart Heusden-Zolder
 • Car Cleaning Van Caeneghem Oudenaarde

Vertel ons uw ervaring met nano coating voor de auto

Er zijn vele verschillende producten op de markt, producten die niet allemaal hetzelfde werken of hetzelfde resultaat bieden, dit ondanks het feit dat ze allen als ‘nano’ producten gelabeld worden (door hun kleine partikels).

Types:

1. Klassieke, “echte” nano-coatings maken gebruik van polymeren van silicium (Si) en stikstof (N), dit vormt zichzelf dan door oxidatie (reactie met de lucht) om tot silica of siliciumdioxide (SiO2) waardoor een semi-permanente structuur en binding met het oppervlak gecreëerd wordt. (Zie: ‘Het proces’) Dit kan meer aanschouwd worden als een structuur – een soort net- dan als een solide laag (door de densiteit lijkt het wél een laag). Deze laag is ook veel dunner dan andere vergelijkbare systemen (synthetische sealants, waxen). Dit was het eerste type dat ontwikkeld werd en wordt toegepast in Nanolex.

2. Andere systemen of principes berusten op het aanbrengen van een laag die het oppervlak volledig afdekt, waarbij duurzaamheid bereikt wordt door een dikkere laag te vormen. Synthetische (niet-natuurlijke) polymeren zijn thermoplasten die onderling verbonden worden waardoor het polymeer een covalente binding vormt het oppervlak. Chemisch is dit heel sterk verschillend van de klassieke nanocoatings. Vergelijk het met een klassieke sealant (verzegeling) met hogere duurzaamheid én krasbestendigheid daarbovenop. Dit type is ook makkelijker te meten met een lakdiktemeter. Dit tweede type hoeft niet per sé gebruik te maken van nano-technologie. Dit tweede type wordt gehanteerd bij 22PLE gecombineerd met de miniscule nano-technologie. Er zijn andere producten die dit type hanteren en GEEN nano-technologie hanteren.

 Wat is uw ervaring met een nano coating voor de auto? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen! Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *