verschil gietvloer en vloercoating
Nanocoating.nl

Het verschil tussen een gietvloer en vloercoating

Vaak wordt een gietvloer en een vloercoating met elkaar vergeleken of juist door elkaar gehaald. Maar bij de keuze voor een coating gietvloer of een vloercoating zijn er een aantal verschillen om rekening mee te houden. Het verschil gietvloer en vloercoating:

Beide soorten hebben uiteraard een aantal overeenkomsten. Het grootste verschil is dat een gietvloer een veel grotere laagdikte heeft. Een gietvloer is vaak tussen de 2 en 3 millimeter dik. Een vloercoating is daarentegen vaak maar 1 millimeter dik. Dit betekent dat de structuur van de ondergrond dan goed zichtbaar blijft, terwijl dit bij een gietvloer niet zo is.

Een coatingvloer is een 1 of 2 componenten bestaande uit epoxy, polyurethaan of acrylaat. De vloercoating wordt met een roller aangebracht. Voordat een vloercoating wordt aangebracht dient er eerst een mechanische voorbewerking plaats te vinden, zoals schuren, slijpen of stralen. De vlakheid van de coatingvloer valt of staat met de ondergrond. Namelijk, hoe mooier de ondergrond hoe egaler de coatingvloer uiteindelijk wordt.

GIETVLOERVLOERCOATING
Gemiddeld bestand tegen chemicaliën, olie en vetUitstekend bestand tegen chemicaliën, olie en vet
DuurderGoedkoper
GeluiddempendNiet geluiddempend
Gemakkelijk te onderhoudenGemakkelijk te onderhouden
In verschillende kleuren te leverenIn verschillende kleuren te leveren
Oneffenheden worden bedekOneffenheden blijven zichtbaar
Strak en naadloosStrak en naadloos
WaterbestendigWaterbestendig

Verschil gietvloer en vloercoating prijs

Een ander groot verschil tussen een vloercoating en een gietvloer is de prijs. Voor een solide (coating) gietvloer zijn veel meer blikken nodig dan voor een vloercoating. Daarom is een gietvloer duurder. Om kosten te besparen kan daarom gekozen worden voor een vloercoating. Ook is het aanbrengen van een gietvloer veel arbeidsintensiever dan het aanbrengen van een vloercoating. Vanwege het verbruik is de slijtvastheid en duurzaamheid van beide vloeren verschillend; de gietvloer heeft een langere levensduur dan een vloercoating. Deze moet vaak na een aantal jaar weer vernieuwd worden.


Geschikte vloeren voor in een woning

Gietvloeren en coatingvloeren worden voornamelijk gebruikt in de industriële sector, bijvoorbeeld in een fabriek. Maar ook in kantoren, winkels, bedrijfsruimten en woningen wordt tegenwoordig vaak voor een gietvloer gekozen. Een gietvloer is net als de coatingvloer een kunststofvloer bestaand uit 2 componenten. Een gietvloer wordt gegoten en verdeeld met een vlakspaan. Door zijn dikte van 2- 3 mm heeft de gietvloer een hogere stootbelasting. Gietvloeren kunnen worden opgedeeld in epoxy, polyurethaan en acrylaat. Epoxy-gietvloeren zijn heel erg hard en daarom zijn deze vloeren van toepassing voor de industriële markt. Polyurethaan gietvloeren zijn zacht en elastisch en daarom zijn deze vloeren zeer geschikt voor particulier, school en kantoor gebruik. Door het zachtere oppervlak geven polyurethaan gietvloeren ook een prettiger loop- en wooncomfort.verschil gietvloer en vloercoating

2 antwoorden
 1. domenic otto
  domenic otto zegt:

  Beste,

  we hebben sinds een 2-tal jaar grote betonnen dallen (betongrijs) en hebben regelmatig last van pyrietvlekken.
  Volgens eurodal is dat normaal en kan hier weing aan gedaan worden buiten uitboren.
  We willen deze dallen eventueel laten verven? hebben jullie ervaring met beton buiten te verven/coaten? zoja wat raden jullie ons aan? Gaat dit ook deze dallen beter beschermen buiten?

  alvast bedankt voor het antwoord.
  Domenic Otto

  Beantwoorden
  • Sofia Hoekstra
   Sofia Hoekstra zegt:

   Beste Domenic,

   Hartelijk dank voor uw vraag.
   Wij nemen contact met u op via e-mail om uw vraag te beantwoorden.

   Met vriendelijke groet,
   Sofia – Coatings.be

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *