Nanocoating.nl

Epoxy verf

epoxy verf garagevloer

Epoxy verf; dé ijzersterke laag voor de industrie ontleed

Epoxy (epoxyhars) is een belangrijke grondstof en toepassing in coatings. Epoxy verf wordt ook wel epoxy coating genoemd. Deze soort coating wordt vaak gebruikt op vloeren in de auto-industrie, zoals in werkplaatsen en fabrieken. Een van de eigenschappen van epoxy is dat het zeer hard is en dat het goed bestand is tegen chemische verontreinigingen, het kan dan ook goed tegen chemische stoffen en oliën. Een vloercoating is een extreem dunne en naadloze laag van ongeveer 1 mm dik die kan worden aangebracht met een roller over de ondergrond.

Epoxy verf kan worden toegepast op verschillende ondergronden zoals beton, steen en hout.


7 naadloze eigenschappen van epoxy verf

Epoxy verf vloer

Vloercoating is de belangrijkste toepassing van epoxy verf.

Epoxy verf heeft allerlei eigenschappen en kenmerken die zich onderscheiden van andere coatings, waaronder de volgende voordelen:

  1. Naadloos
  2. Slijtvast
  3. Bestand tegen chemicaliën
  4. Hygiënisch en gemakkelijk proper te maken
  5. Oplosmiddelvrij
  6. Reukloos
  7. Hoge stootbelasting

Nadelen om rekening mee te houden

Er zijn ook een aantal nadelen die kunnen meespelen met het aanbrengen van een epoxy coating. Een groot nadeel is dat het niet bestendig is tegen UV-straling; dit maakt epoxy verf vooral bedoelt voor binnentoepassingen. Epoxy is daarnaast minder krasbestendig dan bijvoorbeeld polyurethaan. Ook wordt het uiterlijk vaker gezien als minder mooi en is het een harde en koude vloer: daarom is het ook minder geschikt (maar niet ongeschikt) voor in woningen en meer bedoelt voor industriële toepassingen.


Voor deze toepassingen is epoxy coating geschikt

Zoals eerder genoemd kan epoxy verf aangebracht worden op verscheidene oppervlakten. De meest voorkomende ondergronden voor de coating zijn beton en hout, maar het kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt als basis van een zwembad coating.

Daarnaast zijn alle RAL-kleuren beschikbaar en kunt u de vloer dus naar uw wens aanpassen. Als u geen kleur wilt maar het uiterlijk van de ondergrond behouden, dan bestaat er ook een transparante versie van epoxy coating.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *