Nanocoating.nl

Hout coating voor een extra krachtige bescherming van al h et hout

Coating hout biedt optimale bescherming tegen weer, wind en veroudering van materialen en oppervlaktes. Door het hout te behandelen met een dunne laag coating hechten deeltjes, zoals water, mos en algen, nauwelijks aan het oppervlak. Na applicatie van de coating zijn materialen eenvoudiger te reinigen. De materialen hoeven ook minder vaak gereinigd te worden. Elk soort hout kan een voorbehandeling en een afwerking krijgen. Bijvoorbeeld vuren, grenen, meranti, douglas, lariks, eiken, MDF en multiplex  kunnen worden voorzien van de benodigde verf. Hiervoor worden diverse applicatietechnieken gebruikt. Heeft u een andere houtsoort? Eigenlijk kunt u elke soort laten behandelen. Vraag ons naar de behandelmogelijkheden. Wij helpen u graag. 

Verschillende coatings voor hout

Aangezien er veel verschillende houtsoorten, doeleinden en wensen zijn, zijn er ook verschillende coatings. Hieronder geven we een overzicht van de meestvoorkomende coatings.

Coating voor hout kopen

Een selectie van de belangrijkste coating producten voor hout vindt u hieronder. Klik voor meer informatie naar de externe verkoopsite en bestel gemakkelijk online:

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

Harde, transparante epoxy op hout

De laatste tijd is de zogenoemde ‘epoxy afwerking’ in populariteit enorm toegenomen. Vooral bartops, keukenbladen en tafelbladen worden veelal afgewerkt met een harde, transparante laag epoxy (ook wel casting epoxy resin of expoxy verf hout genoemd). Dit geeft een mooi glanseffect aan het hout en beschermt het hout goed tegen het indringen van vocht en krassen. Ook worden de kiertjes gevuld. Dit is een van de meest eenvoudig uit te voeren methodes en valt qua kosten erg mee. U kunt epoxy coating onder andere verkrijgen bij Gamma in Gent, Borgerhout, Wetteren, Ukkel, Leuven en Hasselt.

Epoxy coating hout aanbrengen tafelblad

In het ideale geval wordt het hout rondom behandeld en ook de schroefgaten. Dit is zeker zo als vocht een rol speelt zoals bij aanrechtbladen of als een tafel buiten wordt gebruikt. Ook houten boten, betimmeringen van boten of onderdelen van boten, kunnen het beste rondom worden behandeld.

Op de volgende manier brengt u op een houten blad of tafel epoxy giethars aan:

 1. Schuur het hout om de scherpe hoeken en losse vezels weg te halen;
 2. Maak het hout schoon met aceton;
 3. Plak de kieren en scheuren af met verpakkingstape (dit kunt u later eenvoudig weer verwijderen);
 4. Maan de epoxy klaar door beide componenten goed af te wegen en daarna te mengen. Voor 1 m² hout maakt u 300 gr hout epoxy aan;
 5. Breng de epoxy coating aan met een veloursroller;
 6. Begin bij de hoeken, daarna het gehele oppervlak en daarna nog eens de hoeken;
 7. Laat het minimaal 24 uur uitharden;
 8. Schuur de epoxy laag en reinig de tafel weer;
 9. Rol de tafel nogmaals in met een nieuwe laag epoxy coating. Voor 1 m² hout maakt u nu 250 gram hout epoxy aan; 
 10. Laat het 6 tot 12 uren uitharden en herhaal stap 9;
 11. Voor de afwerking kunt u kiezen voor aflakken (transparant hoogglans of zijdeglans) of voor polijsten met een polijstmachine. 

Om de coating  beter te beschermen tegen zonlicht en vergelen voegt u 1% UV stabilisator toe taan het mengsel.

Brandwerende coating voor hout | brandvertragende verf voor hout

Hout kan worden beschermd tegen de inwerking van hoge temperaturen bij een brand door het aanbrengen van een brandwerende coating. Deze verfsoort vormt bij een hoge temperatuur een beschermende schuimlaag. Deze verfsoorten maken het oppervlak moeilijk ontvlambaar.

De voordelen van brandwerende verf is dat de coating transparant is. Ook zijn er geen breek- of bouwwerkzaamheden nodig voor het aanbrengen. Daarnaast kan de coating snel aangebracht worden. De coating kan afgewerkt worden met een mat, zijden- of hoogglans topcoat.

Antislip coating voor hout

Een houten oppervlak wordt meteen glad als hij nat is. Een ongeval kan gemakkelijk voorkomen worden door een speciale antislip coating hout aan te brengen. U kunt de coating aanbrengen op houten vloeren, trappen, vlonders en terrassen. De coatings zijn er voor zowel hard- als zacht hout en voor binnen en buiten.

Kunststof coating hout

Kunststof coating op hout is vaak een Polyurea coating. Dit is een twee-componenten polymeer die een zeer sterke en bijzonder elastische beschermlaag als eindresultaat oplevert. Polyurea biedt houten producten bescherming tegen alle weersomstandigheden- en invloeden.

Nano coating hout voor een ademende beschermingslaag

Nano coating is onzichtbaar en multifunctioneel voor alle houtsoorten. Het heeft vuilafstotende en vochtafwijzende eigenschappen en bij meervoudig gebruik blijft de ondergrond ademen. Een dunne applicatie is in de meeste gevallen voldoende voor een sterke beschermlaag. De milieuvriendelijke eigenschappen van de coating hout zorgt tevens voor aanzienlijke kostenbesparingen in het onderhoud. Een bekend nano coating merk voor hout is in België Chemona Nanocoat.

Coating hout kopen in België

Afhankelijk van het soort hout dat u wilt laten coaten en welk doel de coating heeft zijn veel soorten gewoon verkrijgbaar bij diverse bouwmarkten in België. Wilt u een specifieke coating? Heeft u een bijzonder project? Of wilt u advies over de beste hout coating? Wij helpen u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

2 antwoorden
 1. U Schreyen
  U Schreyen zegt:

  Ik zoek een hars om op gedroogde takken te zetten voor bescherming en te verharden
  moet wel MAT zijn. kleine hoeveelheid niet meer dan 1 kg of 1 liter
  dienstig voor kunstwerk.
  Kan u mij helpen?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *