Nanocoating.nl

Nooit meer last van het indringen van water door waterdichte coating

Een ruimte waterdicht maken is vaak een lastige en dure aangelegenheid. De aanschaf van materialen is vrij kostbaar en het aanbrengen op zich kost veel tijd en energie. Er zijn diverse manieren waarop u een bepaalde ruimte of oppervlak waterdicht kan maken. Zo bestaan er hoogwaardige coatings die bepaalde ruimtes of oppervlakken waterdicht kunnen maken zonder al te veel werk en kosten. Vaak wordt hiervoor een polyurethaan of polyurea coating gebruikt. Dit is een waterdichte verf oftewel coating. Waterdicht/vloeistofdicht betekent geen doorgang van water door de constructie bij een waterdruk waartegen de omgevende constructie volgens het ontwerp bestand is.

Toepassingen waterdichte verf

Door kieren en naden vooraf te dichten wordt van elke ondergrond een waterdicht membraan gemaakt. Al dan niet gecertificeerd voor drinkwater toepassingen. Een hotspray polyurea coating kent een zeer lage doordringbaarheid en kan daarom osmose en corrosie vele male langer tegen houden dan de traditionele coating systemen. Hecht nagenoeg op alle soorten ondergronden zoals beton, hout, metaal, rvs, aluminium, polyester en (piep)schuim soorten. Toepassingen zijn onder andere: Zwembad coating, coating voor vijvers, bubbelbaden, watertanks, wateropslag, badkamers, toiletruimtes, doucheruimtes, kelders, buitengevels, muren, vloeren en daken.


Waterdicht maken badkamer

Er bestaan speciale coatings voor het waterdicht maken van bijvoorbeeld een badkamer. Deze coating zorgt ervoor dat de ruimte volledig wordt afgesloten van vocht en water. Naast de zekerheid die het biedt, is het makkelijk aan te brengen en is het ten opzichte van andere methoden een stuk goedkoper in uren en aanschaf. Verder bestaat er een coating voor onder andere buitenmuren en gevels. Dit product zorgt voor een onzichtbare, ademende en waterafstotende laag. Daarnaast bestaat er een onverwoestbare coating die waterdicht is. Er zijn veel verschillende producten en toepassingen beschikbaar. Wij raden u daarom aan om voor vrijblijvend advies contact met ons op te nemen.

Waterdichte verf kopen

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

Waterdichte coating breed toepasbaar:

Polyurea is een sneldrogende coating die kan worden ingezet als naadloze bekleding en afdichting voor uiteenlopende toepassingen. Polyurea kan worden toegepast op vele ondergronden waaronder beton, metaal, hout en  isolatiematerialen zoals EPS. U kunt de polyurea hotspray coating op elke ondergrond en in elke RAL kleur laten aanbrengen.

Polyurea is sterk en elastisch, ideaal voor naadloze en lekdichte afwerking, extreme slijtweerstand, slagvast en scheur overbruggend. Bestand tegen hoge en lage temperaturen en temperatuur-schokken en zeer goed bestand tegen de meest voorkomende chemicaliën. Het wordt gebruikt in de volgende sectoren:

 • Automotive en transport; Een hotspray polyurea/polyurethaan zorgt voor een naadloze en waterdichte afwerking met laagdiktes van 3mm of meer. Extreem slijtvast, elastisch, geluiddempend, hygiënisch en met antislip werking. Voldoet aan de piek- en HACCP norm.
 • Maritiem en offshore; Een hotspray polyurea/polyurethaan gaat met de relatief grote laagdiktes roest en/of osmose vele male langer tegen dan de traditionele coating systemen. Met de hoge chemische bestendigheid uitermate geschikt tegen het zeeklimaat.
 • Wonen en design; Maak van elke vorm een naadloos geheel, een hotspray polyurea/ polyurethaan is scheur overbruggend en hecht nagenoeg op allerlei soorten ondergronden. Een extreem sterke buiten laag die zich goed laat na bewerken. Voor binnen en buiten toepassingen.
 • Bouw en industrie; Een hotspray polyurea/polyurethaan hecht nagenoeg op alle soorten ondergronden en is daarom breed toepasbaar. Een zeer hoge thermische en chemische bestendigheid. Laat zich zeer snel verwerken tot temperaturen van -20 graden Celcius. Het gespoten object is vrijwel direct weer in gebruik te nemen en na circa 12 uur volledige mechanisch en chemisch belastbaar.
 • 3d EPS/piepschuim en thema industrie; Een harde hotspray polyurethaan coating die zorgt dat het kwetsbare piepschuim niet kan beschadigen. Slijt, kras en stootvast. Afgewerkt in elk gewenste kleur. In hoog-, zijdeglans of zijdemat.

Voordelen van een waterdichte coating

 • Breed toepasbaar; Een polyurethaan hecht met een juiste voorbereiding nagenoeg op alle soorten ondergronden. Beton, staal, aluminium, rvs, eps, hout, polyester etc. Combinatie van materialen is daarom geen probleem.
 • Verschillende soorten; Een polyurea/polyurethaan kent veel soorten. Variërend van licht, flexibel en zacht tot sterk, stevig en stijf. Zo wordt bijvoorbeeld zacht materiaal stijf of krijgt hard materiaal een soft-touch. 
 • Snelle verwerking: Door de snelle droogtijd van de coating is het gespoten object in afzienbare tijd weer in gebruik te nemen. Direct beloopbaar. Na ongeveer 12 uur volledig mechanisch en chemisch belastbaar.

Waterdichte verf aanbrengen:

Waterdichte verf kunt u zelf aanbrengen oftewel polyurea coating zelf aanbrengen. U kunt er echter ook voor kiezen om dit door een specialist te doen. Vaak gaat het aanbrengen van een waterdichte coating op de volgende manier:

 1. Inspectie; Is de ondergrond vlak? Is er sprake van een zettende ondergrond? Een vochtige ondergrond? Blijft de ondergrond ook na het applicatie proces beïnvloedbaar? Het zijn de belangrijkste vraagstukken voorafgaande aan het applicatie proces. 
 2. Voorbereiding; De voorbereiding van de ondergrond is allerbelangrijkste onderdeel voorafgaande aan het applicatie proces. Verwijderen van betonsluier, uitvlakken van de ondergrond door middel van reparatie- en egalisatie mortels en stralen en etsen van stalen ondergronden. Het gebruik van juiste primers op de verschillende soorten ondergronden. Elke ondergrond vraagt om een specifieke aanpak. 
 3. Applicatieproces; De hotspray polyurea/polyurethaan coating wordt aangebracht met speciale hogedruk apparatuur. Het materiaal wordt door een verwarmde slang opgevoerd naar een 2 componenten spuitpistool. Hier wordt het vermengd en direct gespoten. Door een zeer snelle reactietijd zijn er relatief grote laagdiktes te bereiken voor zowel de horizontale- als de verticale vlakken. Een zeer snelle verwerking waardoor het gespoten object in een afzienbare tijd weer in gebruik te nemen is.
 4. Afwerking; Een op kleur afwerking op basis van polyurethaan. De hotsprays coatings kunnen op elk gewenste kleur worden afgewerkt. In hoog-, zijdeglans of zijdemat.
 5. Onderhoud; De waterdichte coating systemen zijn over het algemeen duurzaam en onderhoudsarm.

Het kopen van een waterdichte coating

Een waterdichte coating is onder andere te koop via Innotec en Poly4u.nl. Er zijn meerdere specialisten in België die een waterdichte verf kunnen leveren of kunnen aanbrengen. Voor een advies over welke oplossing voor u geschikt is neemt u contact met ons op.

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

4 antwoorden
 1. Koen Van De Wouwer
  Koen Van De Wouwer zegt:

  BESTE
  ik zou een douche ruimte willen waterdicht maken zonder deze tegels en vloer uit te moeten breken .
  welke toepassing raad u aan en waar kan ik deze prof producten aankopen .
  alvast dank
  koen van de wouwer

  Beantwoorden
  • Ayold
   Ayold zegt:

   Beste Koen,

   Een waterdichte 2k vloer en wandcoating is hiervoor het meest geschikt.

   Wij hebben u een e-mail gestuurd met de mogelijkheden.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coatings.be

   Beantwoorden
 2. jeroen pasmans
  jeroen pasmans zegt:

  Beste,

  kan een PU coating aangebracht worden op een dampopen cementering? Of gaat de coating of cementering op termijn loskomen?

  mvg
  Jeroen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *