Industrievloer, gietvloer
Nanocoating.nl

De industrievloer bestand tegen zwaargewicht

Zware machines en andere extreme omstandigheden; de industrievloer is hier perfect voor. De vloer kan niet alleen gewicht aan, maar is ook op chemisch, thermisch en mechanisch gebied de juiste optie. Een propere en veilige werkplek wordt mede bijgedragen door een vloer van goede kwaliteit.

De volgende industrievloeren kunnen van toepassing zijn:


Industrievloeren per type

Iedere industrievloer heeft eigen kenmerken en toepassingen. Het is goed om te weten wat de verschillen zijn tussen de vloeren zodat u de juiste keuze kunt maken.

Gietvloer | Op basis van EP of PU

Zoals de naam al zegt wordt de gietvloer gegoten. Het uiterlijk is vaak strak, koel en vooral zakelijk en daarom uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een kantoor. Een gietvloer zorgt voor een egaal effect en zijn tussen de 2 en 3 millimeter dik, in tegenstelling tot de coatingvloer die maar 1 millimeter dik is. Gietvloeren zijn gemakkelijk proper te maken en zeer hygiënisch.

Geschikt voor: kantoren, winkels en bedrijfsruimten

Epoxyvloer | EP vloer

Een epoxyvloer is een type gietvloer en met name geschikt als industrievloer of garagevloer. De vloer is bestand tegen chemicaliën en zuren en kan tegen zere hoge stootbelasting. De EP vloer is naadloos, vloeistofdicht en gemakkelijk in het proper maken.

Geschikt voor: industriële toepassingen zoals garages of bedrijfshallen

Polyurethaan vloer | PU vloer

De polyurethaan vloer is een kunststofvloer en ook een type gietvloer. In vergelijking met een epoxyvloer is PU elastischer en daardoor beter bestand tegen scheuren. De PU vloer is daarnaast ook nog eens ontzettend proper. 

Geschikt voor: woningen, showrooms, winkels en bedrijven

Instant coatingvloer

Een instant coatingvloer wordt letterlijk aangebracht met de snelheid van het licht: de coating die is aangebracht droogt en hard meteen door blootstelling aan speciaal UV-licht. De vloer heeft een zeer hoge schokbestendigheid.

Geschikt voor: industriële fabrieken of druk bezochte plekken


Industrievloeren in verschillende branches

Iedere vloersoort heeft specifieke toepassingen die geschikt zijn voor verschillende industrieën en branches. Een voordeel van een industrievloer is onder andere dat het uit één geheel bestaat en dus geen oneffenheden heeft. De vloeren zelf kunnen uit verschillende kleuren bestaan, maar ook markeringen kunnen worden aangebracht in de gewenste kleur. Hierdoor is het creëren van looppaden, afzettingen of pijlen erg gemakkelijk. Een bedrijfslogo of huisstijlkleur is ook geen enkel probleem.

Magazijnvloer door Art & Reno

Magazijnvloer

Voor de industrie is het volgende mogelijk in verschillende branches:

  • Magazijnvloer
  • Drukkerijvloer
  • (Petro) Chemische industrievloer
  • Metaalindustrievloer

Een magazijnvloer zonder slijtage

Door het regelmatige gebruik van rolcontainers, steekwagens, palletwagens en heftrucks wordt een magazijnvloer veel belast en moet hier tegen bestand zijn. Een kunststof magazijnvloer is bestand tegen wielbelasting maar ook tegen zwaargewicht.

Geschikt type vloer: De epoxyvloer is een zeer harde variant van de gietvloer en kan tegen veel transportverkeer en zwaargewicht. De polyurethaanvloer is minder hard en zorgt daardoor voor een betere geluiddemping. Beide vloeren zijn bestand tegen slijten en gemakkelijk proper te maken.

Het opvangen van trillingen door de drukkerijvloer

Een vloer van een drukkerij heeft veel te verduren door drukpersen, palletwagens en medewerkers. Door de zware belasting van drukmachines en ander printapparatuur is het belangrijk dat de vloer hier tegen bestand is. Ook moet de vloer tegen het gewicht en de trillingen kunnen. Smeermiddelen en inkt op de werkvloer zijn daarnaast ook een groot gedeelte van belang tot de juiste vloerkeuze voor een drukkerij. De vloer mag namelijk geen vlekken laten intrekken en moet daarom vloeistofdicht zijn.

Geschikt type vloer: De epoxy gietvloer is ideaal voor een drukkerijvloer. Omdat de gietvloer vrij dik is kan dit de trillingen van de drukpers goed opvangen en zorgt voor geluiddemping. De epoxyvloer is gemakkelijk te onderhouden en is ook nog eens vloeistof dicht.

Polyurethaan vloer of instant coating is eventueel ook geschikt. De polyurethaan gietvloer is vooral handig als het magazijn aansluit aan een winkel; de vloer is iets zachter en geeft een fijnere loopcomfort. Daarnaast is de PU vloer ook qua prijs iets aantrekkelijker. Krassen kunnen wel snel zichtbaar worden. Wanneer de vloer haast heeft is instant coating de ideale oplossing; de coating droogt direct door blootstelling aan speciaal UV-licht. Daarnaast zorgt een instant coating voor een vloer met hoge schokbestendigheid.

De (Petro) Chemisch resistente industrievloer

Epoxyvloer reinigen

Het reinigen van een industriële epoxyvloer is zeer gemakkelijk

In de chemische industrie is het vooral belangrijk om te bepalen welke stoffen in aanraking komen met de vloer. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met eventuele extreme mechanische en/of thermische omstandigheden en de duur van de belasting op de vloer.

Geschikt type vloer: De epoxyvloer is voor de chemische industrie een veilige keuze, vooral op werkplekken waar met chemicaliën, looi of zuren wordt gewerkt. Door de naadloze afwerking van de industrievloer kan de, eventueel schadelijke, vervuiling zich niet ophopen in gaten of hoeken. Gekleurde markeringen of (antislip)zones kunnen voor de veiligheid extra worden aangebracht.

Er zijn gevallen waarbij de vloer geen verbinding mag hebben met de onderliggende bodem in verband met bodemverontreiniging. Het is daarom erg belangrijk om u te laten informeren door een specialist op dit gebied. Mocht dit het geval zijn is een vloeistofkerende vloer een noodzaak.

De industrievloer speciaal voor de metaalindustrie

In de metaalindustrie is zwaargewicht het eerste waar een industrievloer bestand tegen moet zijn. Door bijvoorbeeld transport, staalsplinters of bouwafval kan een vloer sneller slijtage en/of krassen oplopen. Afhankelijk van industriële eisen kan de vloer eventueel in dikte of samenstelling worden aangepast voor de juiste branche.

Geschikt type vloer: Epoxy gietvloeren zorgen voor een moeiteloze houdbaarheid van extreme belasting. Het is eventueel ook mogelijk op deze vloer aan te brengen met eigenschappen van ESD (Electro Statical Discharge) om gevaar in geleiding in de vloer tegen te gaan.

Daarnaast kan Instant Coating ook worden gebruik door de hoge slijtvastheid en het snelle aanbrengen van de vloer.


Het aanbrengen van industrievloeren in België

In het volgende overzicht kunt u een aantal bedrijven in België vinden voor het aanbrengen van verschillende industrievloeren:

INDUSTRIEVLOER SPECIALIST ADRES
Johan Weltjens IndustrievloerBoshovenstraat 12 3670 Meeuwen-Gruitrode
LateXfaltZoomstraat 10 9160 Lokeren
Glansbeton BVBAVliegeneinde 32 BE-3510 Kermt
Art & Reno Magazijnvloer AntwerpenDraaiboom 84 2360 Oud-Turnhout
Abbi Industrievloeren AntwerpenPotaardestraat 74 unit 14 2845 Niel
Industrievloeren FroeyenLindedorp 47 3990 Peer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *