Nanocoating.nl

Betoncoating buiten

betoncoating_buiten

Betonverf buiten – de beste bescherming tegen invloeden van buitenaf

Beton is een degelijk en stevig bouwmateriaal, en daarom zijn bijvoorbeeld de meeste balkons en galerijen van beton. Maar hoe sterk het ook is, het is vaak wel saai om naar te kijken. Gelukkig kunt u uw balkon van betonverf voorzien om het wat op te fleuren.

Maar dat is niet de enige reden waarom een balkon met betonverf beschilderen een goed idee is! Beton voorzien van betonverf zorgt er ook voor dat het beton goed beschermd wordt tegen de weersinvloeden. Vooral vocht kan beton flink aantasten en allerlei problemen en gevaarlijke situaties tot gevolg hebben.

Door vocht kan namelijk betonrot ontstaan, en dat kan de hele constructie van het beton aantasten. Met een laag betonverf beschermt u bijvoorbeeld uw betonnen balkon tegen vocht, waardoor dat niet meer de kans krijgt om in het balkon te dringen.


Betonverf voor buiten kopen

Op grote oppervlakten kunt u zelf betoncoating buiten aanbrengen. Dit kan echter een tijdrovende klus zijn en een heleboel potjes verf kosten. Wij adviseren daarom het aanbrengen te laten doen door een coatingspecialist. Grote hoeveelheden kunnen namelijk vaak voordeliger worden ingekocht.  Voor kleinere oppervlakten is de coating online verkrijgbaar. Hieronder een aantal voorbeelden.

Lord Holland PU Vloercoating Superior
Lord Holland PU Vloercoating
Lord Holland PU Vloercoating Superior
 • Beschikbare kleuren: Beige 1001, Betongrijs 7023, Blauw 5015, Bruin 8017, Donker Grijs 7016, Licht Grijs 7035, Loofgroen 6002, Platina grijs 7036, Rood 3016, Wit 9010, Zwart 9005
 • Inhoud: 20 liter
 • Basis: Polyurethaan coating

Histor Beton- en Vloerverf 2,5 liter Donkergrijs
Histor Beton- en Vloerverf
Histor Beton- en Vloerverf
 • Kleur: Donkergrijs 4505, Zijdeglans
 • Inhoud: 2,5 liter
 • Basis: Urethaan-alkydhars, Terpentine

Betoncoating balkon & galerijen

Veel van de flatgebouwen die problemen hebben met de balkon- en galerijvloeren worden beheerd door een Vereniging van Eigenaren. Deze VVE-‘s hebben vaak een achterstand in het onderhoud van de gevels. Één van de duurste  onderdelen van het betonherstel blijkt meestal de afwerking te zijn van de terrassen, galerij- en balkonvloeren.

Er zijn veel mogelijkheden van vloerafwerkingen voor de balkon- en galerijvloeren. De leveranciers van betonreparatie- en beschermingsproducten hebben meerdere producten die zij aanprijzen als een ideale afwerking.

Beton is niet waterdicht en kan water absorberen. Het is daarom belangrijk om een balkon te impregneren. Anders bestaat de kans dat de ondergrond poreus wordt en gaat afbrokkelen. Ook het klimaat in België helpt hier niet aan mee.

Hierdoor brokkelt het beton van het balkon of de galerij langzaam af en ontstaan er oneffenheden ontstaan. Als gevolg daarvan, blijft er weer meer water liggen en kunnen er zelfs lekkages of veiligheidsrisico’s ontstaan.

Door buiten op het balkon betoncoating (waterdichte betonverf) aan te brengen beschermt u de ondergrond tegen vorst en ijs. Daarnaast is een eventuele groene aanslag veel gemakkelijker te verwijderen.


De prijs van betoncoating voor balkon

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Het kan zijn dat de ondergrond van het balkon eerst gerepareerd moet worden. Ook is een goede schoongemaakt in sommige gevallen onvermijdelijk. Afhankelijk van de staat van het balkon kunt u deze laten behandelen voor een bedrag tussen €350,- en €700,- euro.

Bij het behandelen van meerdere balkons kan er uiteraard een voordeligere prijs per m2 worden afgesproken. Neem in dat geval contact met ons op voor de mogelijkheden.


Betonvloer voor buiten

Het afwerken van een betonvloer met een dunne coatinglaag, een zogenoemde rolcoating, is bijna altijd af te raden. Een dunne rolcoating is nooit sterk genoeg om een duurzame afwerking te vormen. Mechanische beschadigingen zijn het begin van een voortijdig einde van de coating.

Veel schadebeelden zijn te zien aan de coatings die door de bewoners zelf zijn aangebracht. Dit geldt ook voor de rolcoatings die worden ingestrooid voor de gewenste anti-slip. Systemen van 1 mm dikte of meer (zoals gietvloeren) geven duidelijk meer zekerheid voor een duurzame afwerking.

Er zijn veel verschillende typen vloercoatings op de markt die geschikt zijn voor een buitentoepassing op galerij- en balkonvloeren. De coatings worden gekenmerkt door het type bindmiddel. De groepen zijn:

1.    epoxygebonden systemen, kenmerkend door goede hechting en sterkte
2.    polyurethaangebonden systemen, kenmerkend door goede duurzaamheid en elasticiteit
3.    mengsels van polyurethaan en epoxyharsen, of polyurethaan en acrylaat
4.    onverzadigde polyesterharsen
5.    polymethylmethacrylaat
6.    polyureumharsen

Scheuroverbruggende coatings

De bekende producenten van bouwchemische producten brengen allemaal wel een coating op de markt die geschikt is voor toepassing op een galerij- of balkonvloer. Een systeem bestaat vaak uit verscheidene coatings, epoxycoating met polyurethaan afwerklaag, of polyesterharsen met een PMMA-afwerklaag. Een bijzondere groep van vloercoatings zijn de scheuroverbruggende coatings. Deze coatings zijn nodig voor het afwerken van uitkragende galerij-en balkonvloeren.

De thermische scheuren in deze vloeren blijven bewegen. Nieuwe scheuren zijn ook na vele jaren nog steeds mogelijk. Een coating is scheuroverbruggend als hij één of meer specifieke eigenschappen bezit. Een coating moet extreem elastisch zijn en voldoende laagdikte hebben om de vervorming boven een scheur te compenseren. Een tweede eigenschap is een hechting op de ondergrond. Als de hechting op de ondergrond matig is kan de hechting eerder verbreken bij een scheur, voordat de coating zelf scheurt.

De rek tengevolge van een scheurbeweging wordt dan over een grotere afstand verdeeld. Bij een nieuwe scheur is de rek in theorie oneindig groot boven de scheur. De verhouding tussen rek en hechting kan goed worden geregeld door een inlage met een rekbare mat, zoals een polyestermat. Met een elastische inlage kunnen grote bewegingen worden overbrugd (dilataties en dergelijke). Kenmerkend en tevens een gevoelig punt van de echte scheuroverbruggende coatings is dus de matige hechting op de ondergrond.

Systemen bestaande uit één laag die ook nog overmatig wordt ingestrooid, zijn twijfelachtige systemen.


Buitenmuren behandelen met betoncoating

Betonverf is een uitstekende manier om buitenmuren te beschermen tegen diverse weersinvloeden. Naast beton is de coating ook geschikt voor diverse steensoorten. Daarom kunt u er ook uitstekend stenen bankjes, standbeelden, betonnen trappen, stenen barbecues en andere beton- of steen-elementen mee behandelen.

Epoxy coating voor buiten

Zit u graag ’s zomers op uw balkon? Dan hebt u met nog een ander probleem te maken. Heen en weer schuivende tuinmeubels kunnen het beton namelijk ook krassen en beschadigen. Voorzie uw balkon van epoxy betonverf en ook daartegen wordt het balkon dan beter beschermd.

Uw balkon verven met betonverf is helemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Net als bij elke andere schilderklus kunt u deze verf namelijk gewoon met roller en kwast aanbrengen. Uiteraard kan dat wel pas nadat de ondergrond goed is voorbereid. Dat betekent dus: oude verflagen verwijderen, de ondergrond schuren en schoonmaken en eventueel een primer aanbrengen.


Wanneer betoncoating buiten aanbrengen?

Voor het aanbrengen van een betoncoating moet rekening worden gehouden met de temperatuur. Het is erg belangrijk dat de temperatuur van de omgeving en de ondergrond minimaal 12 graden Celsius is. Is het kouder? De doorhardingstijd wordt dan vertraagd.Het kan zelfs voorkomen dat de vloer stopt met doorharden. Wij geven daarom als advies om de coating niet aan te brengen in de winter.

Is het in de periode waarin u de coating wilt aanbrengen heel warm? Ook dan kan de klus beter later gebeuren. Het is belangrijk om het product zo koel mogelijk op te slaan om een goede verwerking te bereiken.

Bij het mengen en verwerken is de begintemperatuur namelijk bepalend voor de uiteindelijke verwerkingstijd. Is de begintemperatuur hoger dan 25 graden Celsius? In dat geval droogt het product sneller en heeft u dus veel minder tijd om de vloercoating te verwerken.

Verder is het belangrijk dat de luchtvochtigheid niet hoger is dan 85%. Is de luchtvochtigheid hoger? Dan kan er een chemische reactie ontstaan en ontstaan er belletjes in de coating.


Beton coating transparant

De verf of coating is transparant of in een kleur naar keuze te verkrijgen. Een betoncoating is naast fucntioneel ook zeer geschikt om het balkon mooier te maken. Met een antislip coating als toplaag kan de ondergrond ruw gemaakt worden. De maakt de kans om te vallen of uit te glijden kleiner.

1 antwoord
 1. Eric Runneboom
  Eric Runneboom zegt:

  Geachte lezer, Kan een epoxy vloercoating voor buiten ,betonterras tegels 60×60 te verven cq coaten in een betonlook kleur? Of zijn het egale vaste kleuren?
  Vriendelijke groet Eric Runneboom

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *