Nanocoating.nl

Antislip coating badkamer

Antislip coating badkamer

Vermijd ongelukken in de badkamer met antislip coating badkamer

Elk jaar opnieuw gebeuren er grote en kleine ongelukjes door valpartijen in de badkamer. Volgens tellingen die bijgehouden zijn door Belgische ziekenhuizen loopt dit in de tienduizenden per jaar, waarbij met name ouderen en kinderen de grootste risicogroep vormen. Antislip coating badkamer is dan ook één van de meest gebruikte coatings in huis. En dat is niet wonderlijk. Antislip coating zorgt ervoor dat gladde oppervlakken een beetje ruw worden. Hierdoor zijn bijvoorbeeld tegels in de badkamer minder glad en worden valpartijen voorkomen.

De coating is verkrijgbaar in een transparante verf zodat het uiterlijk van de badkamer hetzelfde blijft.

Een antislip coating kan worden aangebracht in bestaande baden, douchebakken en op badkamervloeren. U kunt bijvoorbeeld een antislip coating van Grip gebruiken. Aangezien deze coating transparant is, verandert er voor het oog niets. De hechting op alle tegelvloeren zoals op badkamervloeren is zeer goed. Ook is de hechting in plaatstalen- en acrylbaden en douchebakken uitstekend.


De 5 voordelen van antislip coating

De coating valt daarom in de categorie veiligheidscoatings. Wat veel mensen niet weten is dat antislip coating badkamer niet alleen geschikt is voor tegelvloeren en tegels maar ook voor de douchebak, het bad en bijvoorbeeld de betonvloer van een inloopdouche. De juiste coating hecht uitstekend op gladde oppervlakken als acrylbaden en douchebakken. De coating is in veel gevallen transparant en doet dus niets af aan het uiterlijk van de badkamer.

Verder zijn antislip badkamer oplossingen:

 1. de oplossing voor een veilige douche. Met name voor kinderen en ouderen is deze coating onmisbaar in de badkamer.
 2. een uitstekende beschermingslaag voor bad en douche, want krasbestendig, slijtvast en waterafstotend.
 3. makkelijk schoon te maken
 4. veilig voor de ondergrond
 5. transparant

Antislip coating badkamer kopen

Antislip spray & spoel 100ml
Antislip spray & spoel
 • 100ml
 • voor keramische tegels
Antislip spray & spoel 500ml
Antislip spray & spoel
 • 500ml
 • voor keramische tegels
Secucare Antislip spray 100ml
Secucare Antislip spray
 • 100ml
 • voor keramische tegels
Rust-Oleum Coating anti-slip spray transparant
Rust-Oleum Anti-slip spray
 • 500ml
 • voor vele ondergronden
Secucare 12x Antislip sticker
Secucare Antislip sticker
 • 12 stuks
 • voor douche en badkuip

Speciale antislip coating die bacteriën en vuil afstoot

Een antislip- voorziening heeft normaal gesproken de eigenschap vuil en bacteriën aan te trekken. Er bestaan soorten antislip die door de structuur van het oppervlak de unieke eigenschap hebben om vuil en bacteriën af te stoten, zodat het geen kans krijgt om te hechten. De coating kan met een remover verwijderd worden zonder de ondergrond aan te tasten. Een voorbeeld is Grip anti-slip. Dit is een 2-componenten coating voor het naderhand slipveilig maken van douchebakken van acryl of staal.

Verder kunnen vloerafwerkingen, zoals natuursteen, hout, metaal of glas ook met de unieke, wereldwijd gecertificeerde anti-slipcoating worden behandeld. De ondergrond wordt door de coating niet beschadigd en kan met een anti-slipverwijderaar worden verwijderd. De set is voorzien voor de behandeling van een oppervlak van ca. 2 m².

Kenmerken van Grip antislip

 • uitstekende antislip-eigenschappen;
 • krasbestendig en slijtvast;
 • de ondergrond wordt door de coating niet aangetast;
 • kan zonder de ondergrond te beschadigen weer verwijderd worden;
 • vuil- en waterafstotend;
 • hygiënisch en gemakkelijk te reinigen;
 • belastbaar en duurzaam;
 • de enige TÜV gecertificeerde antislip-coating.

De douchebak eenvoudig voorzien van antislip
blote voeten in douchebak met antislip coating

Ouderen en kinderen zijn de grootste risicogroep voor valpartijen. Ouderen omdat het fysieke bewegen vaak wat moeizamer gaat en kinderen vanwege juist hun vrolijke beweeglijkheid. Met name voor douchebakken en badkuipen is het daarom goed dat deze zo veilig mogelijk zijn. Om douchebakken en badkuipen veiliger te maken zijn er daarom door diverse fabrikanten speciale transparante antislip coating douchebak ontwikkeld zoals de BetteAntiSlip Pro en de Nylo coating THIX. Verder zijn er ook nog andere anti-slip oplossingen speciaal voor de badkamer. Hieronder een overzicht met de prijzen waar u aan kunt denken:

 • Antislip coating voor de tegelvloer en/of andere tegels. Vanaf €50,- per 10 liter 
 • Coating  in de douchebak of badkuip. Vanaf €25,- 750 ml
 • Een antislip spray (epoxy) in de douchebak of badkuip. Vanaf €20,- per 400 ml
 • Antislip mat op de vloer of in bad. Deze speciale matten zijn verkrijgbaar bij alle bouwmarkten. Vanaf €10,- per stuk
 • Antislip stickers (zelfklevend).  Deze zijn verkrijgbaar in wit en transparant bij  bouwmarkten. Vanaf €10,- per 5 stuks
 • Antislip tape voor randen en drempels in veel verschillende kleuren. Vanaf €6,50,- per rol
ProductGemiddelde prijs
Lafiness douchebak met antislip coating Vanaf 18,99
AquaVive veiligheidsmat voor badkamer Vanaf 18,99
GlissGrip antislip voor tegels Vanaf 79,99

Deze antislip coating oplossingen voor de badkamer is te koop bij onder andere Brico en Gamma.


Antislip coating in de badkamer eenvoudig zelf doen

In veel gevallen is het gemakkelijk om zelf een antislip coating aan te brengen in een badkamer. Lees van tevoren goed de gebruiksaanwijzing van het product! De antislip-kits zijn te verkrijgen bij bouwmarkten en doe-het-zelf-zaken.

Hieronder leggen we uit hoe een antislip coating in de badkamer aangebracht kan worden: 

 • oppervlak reinigen; maak de ondergrond proper, stofvrij en droog. Verwijder ook alle sporen van kalk en ander vuil met een droge doek, zodat het product goed kan hechten.
 • oppervlak afplakken; de volledige bodem van het bad of de douche kan worden behandelt met het product. Het is ook mogelijk om het product in banden of vierkanten op de bodem van de badkuip of de douchebak aan te brengen. Plak in dat geval de gedeeltes af die geen antislip coating krijgen.
 • aanbrengen; schud de bus goed en giet het product in een bak. Laat het product goed in de rol drinken, zonder die te overbelasten. Breng een eerste laag aan met de rol, vervolgens een tweede en een derde. Telkens vanaf het moment dat de vorige laag droog is opgedroogd. De droogtijd is ongeveer 20 minuten. Wacht vervolgens 24 uur na de laatste laag, voor het opnieuw gebruiken van het bad of de douche.
 • verwijderen en reinigen; als het product is aangebracht, kan de rol met aceton worden gereinigd, voordat hij wordt opgeborgen. Daarnaast kan overtollig of gemorst anti-slip met aceton worden verwijderd.
 • onderhoud; vaak kan de laag met een speciaal schoonmaakmiddel worden gereinigd. Bijvoorbeeld met een speciaal schuim wat op het oppervlak wordt aangebracht. Na het inwerken spoel je de schuim weg met water. Om hardnekkige vlekken te verwijderen gebruik je een plantaardige spons. Met het speciale schuim kan kalk ook vaak worden verwijderd.

Tegels met antislip in de badkamer

Bij het aanschaffen van een nieuwe badkamer kunt u bij het uitzoeken van de tegels al kiezen voor tegels die zijn voorbehandeld met antislip. Kiest u voor gladde tegels dan kunt u de coating later nog aanbrengen. Omdat er veel soorten tegelvloeren zijn, zijn er ook veel verschillende antislip coatings waaruit u kunt kiezen. Antisliplagen voor op keramische tegels vragen andere bijvoorbeeld weer eigenschappen dan dekvloeren die gelegd zijn van ongebakken tegels en/of vloerverwarming hebben. Het aanbrengen van een antislip coating op een tegelvloer neemt niet veel tijd in beslag. In de meeste gevallen is de inwerktijd zo kort dat u de vloer na enkele uren weer in gebruik kunt nemen. Naast de bekende antislipeigenschap heeft een antislip coating nog meer voordelen:

 • remmend effect op bacteriegroei,
 • een gecoate vloer is makkelijker schoon te houden,
 • de coating zorgt ervoor dat de vloer minder snel slijt, dus langer meegaat.

Antislip tegels verkrijgbaar bij uw bouwmarkt

Bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer kunt u ook kiezen voor veilige anti slip tegels. Deze tegels zijn al antislip gemaakt. Veel tegelmerken en huismerken zoals Gamma en Brico hebben antislip vloertegels in het assortiment vanaf €20,99 per m2.

Antisliptegels hebben een bepaalde antislipwaarde. Met een zogeheten R-klasse wordt de stroefheid van de tegel aangeduid. Hoe hoger de R-waarde des te stroever de tegel. R11 is de optimale antislipwaarde die u nodig heeft voor een anti slip tegel in de badkamer. De R12 is alleen nodig voor professionele ruimtes zoals bijvoorbeeld voor een professionele keuken. De R12 tegels hebben een soort reliëf op de tegel en deze tegel is alleen goed schoon te maken met een schrobmachine. Voor gebruik in huis is dit dus niet erg handig.

Over het algemeen geldt, hoe beter de anti slip werking van de anti slip tegel, hoe meer aandacht de tegel vergt met betrekking tot het schoonmaken.

TIP: Wilt u antislip tegels in de douche? Laat de antislipvloer doorlopen in de aansluitende badkamervloer, zodat u ook tijdens het afdrogen buiten de doucheruimte uitglijden voorkomt.

3 antwoorden
  • Ayold
   Ayold zegt:

   Bedankt voor uw vraag over antislip coating voor uw badkuip.

   Wij hebben u een e-mail gestuurd met de mogelijkheden.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coatings.be

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *