Nanocoating.nl

Antislip coating

antislip coating

Ondergronden veilig maken met antislip coating

In 2015 vonden 116.447 ongevallen plaats op de Belgische werkvloeren waarvan 9,9% dodelijk. De dodelijke ongevallen of de ongevallen met blijvende ongeschiktheid zijn voornamelijk toe te schrijven aan uitglijden of struikelen in combinatie met een val. Door het plaatsen van industriële valbeveiliging of door het aanbrengen van een antislip coating, ook wel anti slip verf genoemd, kunnen veel van deze ongevallen voorkomen worden. De meeste ongevallen gebeuren in de bouwsectoren, het toepassen van anti slip coating is dan ook aan aanrader in deze sectoren. Zeker in deze tijd van verhoogde aansprakelijkheid voor bedrijven zijn antislip oplossingen aan te bevelen. Maar deze coating wint ook bij particulieren steeds meer terrein.

Vanwege de antislip eigenschappen valt de coating onder de groep veiligheidscoatings. Ze wordt voornamelijk toegepast op vloeren en andere loopvlakken waar er een risico op vallen door gladheid bestaat. Bijvoorbeeld binnen, in keukens, badkamers, trappen en gladde werkvloeren. Maar ook buiten, op bruggen en oversteekplaatsen.

De 7 voordelen van anti slip coating

Epoxy vloer aanbrengen

Antislip coating dient ook als een beschermende laag voor uw vloer

Om u een beeld te geven van de voordelen van anti slip coating, hebben wij de onderstaande eigenschappen voor u  op een rij gezet;

 1. Creëert een stroeve ondergrond
 2. Dient als een beschermende laag tegen slijtage
 3. Vanwege de hoeveelheid kleuropties kan het veilige loopzones duidelijk aan geven
 4. De coating is bestendig tegen strooizout, schoonmaakmiddelen en chemicaliën
 5. Zorgt voor een verzorgde en veilige uitstraling
 6. Is makkelijk schoon te houden
 7. Kan op vrijwel elke ondergrond aangebracht worden

Antislip coating kopen

Rust-Oleum Coating anti-slip spray transparant
Rust-Oleum Coating anti-slip spray
 • transparant
MTN Pro Non-slip Paint Transparante spuitverf
MTN Pro Non-slip Paint spuitverf
 • transparant
Cetabever Antislip Vlonderbeits kleurloos
Cetabever Antislip Vlonderbeits
 • kleurloos
Xyladecor Antislip Beits Bangkirai Teak
Xyladecor Antislip Beits Bangkirai
 • Teak
Xyladecor Antislip Beits Bangkirai Den
Xyladecor Antislip Beits Bangkirai
 • Den

Kies de juiste antislip coating

Er zijn meerdere soorten coatings beschikbaar met anti slip eigenschappen. De onderstaande factoren dienen geïdentificeerd te worden om een juiste keuze te maken;

 • Het type ondergrond: metaal, beton, hout, plastic etc.
 • De omgeving: risico om in contact te komen met chemicaliën en UV stralingen
 • Het doel van de coating: moet het bestendig zijn tegen zware ladingen, verkeer of is het een voetgangers gebied? Is het een locatie waarbij hygiëne een grote rol speelt zoals in het ziekenhuis?

Wanneer u precies weet wat u wilt bereiken met de anti slip coating, kunt u een coating type kiezen op basis van uw voorkeur.

3 verschillende soorten antislip coatings

Het is belangrijk om te weten welke verschillende opties er zijn als u een keuze moet maken tussen de verschillende anti slip coatings. Hieronder hebben wij de eigenschappen en de omschrijvingen van de drie types voor u op een rij gezet;

1. Twee componenten antislip coating

Dit type coating is een vooraf gemengde coating met exact de juiste hoeveelheid antislip additieven. De twee componenten coating wordt vaak verdeeld in gradaties;

 1. Offshore – corrosiebestendig
 2. Industrieel – bestendig tegen chemicaliën en een hoge belastbaarheid
 3. Commercieel – loopcomfort en visueel aantrekkelijk

Voor- en nadelen van 2 componenten antislip coating:

Vooraf gemengde coating resulteert in een optimaal resultaat. Daarnaast heeft een 2 componenten coating meer voordelen vergeleken met een 1 component coating. Zoals; hogere slijtvastheid, chemische weerstand, waterdichtheid en duurzaamheid. Het nadeel is dat een coating bestaande uit twee componenten lastiger aan te brengen is als u geen ervaring heeft. Daarnaast ligt de prijsklasse hoger en heeft u minder keuze in aanbod.

ProductPrijs indicatieGradatie
Grip Antislip€189,50 1 ltrCommercieel
Vistapox 4000 Anti-Slip€318,38 10 ltrIndustrieel
Nelf Nylo Brugdekcoat€139,99 5 ltrIndustrieel
Pro-Tech€247,12 10 ltrOffshore

2. Nano antislip coating

Nano antislip coating is een twee-componenten coating op basis van polyurethaan of epoxy in combinatie met chemische nanotechnologie. De PU variant is geschikt voor buitenshuis en de epoxy variant voor binnenvloeren. Alle voordelen van Nano worden op deze manier gecombineerd met hoge antislipwaardes. De Nano coating zorgt voor een zijdeglans van de ondergrond. Daarnaast zorgt het ook voor een transparante coating waarmee unieke ondergronden nauwelijks wordt beïnvloed.

Voor- en nadelen van Nano antislip coating:

Dat de ondergrond zijn schoonheid behoud met nano antislip coating is een van de grootste voordelen. De ondergrond blijft hierdoor goed zichtbaar. Vanwege deze eigenschap is dit type coating dan ook zeer geschikt voor natuurstenen tegels of voor oude houten vloeren. Nano coatings hebben van zichzelf een zelfreinigend effect, zijn oleofobisch en hydrofobisch. Een nadeel is dat deze coating vrij nieuwe is en daarom is er nog geen hoog aanbod in verschillende producten of applicatie specialisten. Als u geïnteresseerd bent in deze coating brengen wij u graag in contact met ervaren specialisten in België.

3. Coating met toegevoegde antislip additieven

Een willekeurige basiscoating kan worden aangepast zodat deze antislip eigenschappen krijgt. De meest voorkomende manier om dit te doen is door het toevoegen van een synthetisch, korrelig component. Deze korrels kunt u voordat u de coating aanbrengt toevoegen aan de coating of zelfs op natte verf gestrooid worden. Afhankelijk van de gewenste stroefheid zijn er groottes in de grofheid van deze additieven. De antislipwaarde is wel altijd afhankelijk van de hoeveelheid dat wordt toegevoegd.

Voor- en nadelen van toegevoegde additieven:

Een groot voordeel is dat de additieven aan een grote hoeveelheid verschillende coatings toegevoegd kunnen worden. Hierdoor kunt u een keuze maken uit een breed scala aan merken. Ook de mate van grofheid kunt u zelf bepalen. Echter, door deze grote hoeveelheid keuzes kan het lastig zijn om de optimale mengverhouding te bepalen. Ook het uitstrooien of uitblazen van de korrel vereist enige handigheid.

De meest gebruikte toevoegingen zijn:

Type additiefAntislipwaardeUitvoering Toe te voegen bij
Gesinterde vuurstenenGemiddeldLicht tot gemiddeldAlle 2 component coatings
Gedispergeerde PolyurethaanIndustrieelGemiddeldAlle coatings voor Hout
Polyethyleen (plastic) granulaatGemiddeldGrofAlle 2 component coatings
Korund/aluminiumsilicaatIndustrieelLicht, gemiddeld tot grofEpoxy coatings voor hout, beton of metaal
GlasparelsLichtGemiddeld tot grofTransparante 2 component coatings

Antislip coating bij u thuis voor binnen en buiten

Indien u een kleine oppervlakte thuis antislip wilt maken, zijn er vele opties. Antislip coating voor thuis is over het algemeen verkrijgbaar bij bouwmarkten, zoals de gamma. U kunt het vaak ook online bestellen en laten bezorgen. Antislip vloer coating komt over het algemeen voor in verpakkingen vanaf 750 ml tot 2,5 liter en is geschikt voor bijvoorbeeld de tegels van de badkamer, douche, de trap of vlonders in de tuin.

Kleine oppervlakken antislip maken met antislip spray en korrels

Antislip sprays zijn aan te raden als u een klein oppervlak wilt behandelen en heel precies wilt werken. U kunt de spray gebruiken op metaal, hout, steen, beton, keramiek en tegels. Losse zakjes antislip poeder kunt u toevoegen aan iedere verf die u wenst. Bijvoorbeeld bij gebruik op handgrepen of voorwerpen. Antislip spray hecht op heel veel ondergronden en is geschikt voor gebruik binnen en buiten.

Prijzen voor antislip spray en lak voor kleine oppervlaktes

Wilt u uw badkamervloer, uw trap thuis of een andere kleine oppervlakte antislip maken? Wij hebben een aantal producten voor u geselecteerd;

ProductInhoud Prijs OppervlakteOndergrond
Rocol Transparante Antislipverf SafeStep Spray 400 ml €44.902 m2hout, metaal, baksteen, vezels, marmer – binnen en buiten
Traceline Antislipverf voor grondmarkering Spray 500 ml€20.5045 m – zowel binnen als buitenAlleen geschikt voor grondmarkeringen – binnen en buiten
Lodewijk Anti-slip spray Badkamer100 ml€29.951 tot 2 m2Alleen geschikt voor uw badkamer tegels
Glitsa Antislip Trappenlak 750 ml €2910 m2 Geschikt voor alle zacht- en hardhouten trappen
3 antwoorden
  • Ayold
   Ayold zegt:

   Beste Tin,

   Hartelijk dank voor uw vraag over antislip coating op uw garage tegels.

   Wij hebben u een e-mail gestuurd met de mogelijkheden.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coatings.be

   Beantwoorden
 1. Santens Trees
  Santens Trees zegt:

  Ik heb een koertje met een mix van marmer en oude keramische vloertegels, dat gevaarlijk glad wordt bij vochtig weer. Welke coating kan ik best gebruiken om dit probleem op te lossen ?
  Groeten, Trees

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *