Nanocoating.nl

Terugplasverf: de oplossing tegen wildplassen in België

In België staat een hoge boete op urineren in het openbaar en het wildplassen zorgt voor veel overlast. In 2014 werd er op meerdere plekken in Leuven een Urilift geplaatst, een urinoir welke in de avond bij uitgaansgelegenheden uit de grond omhoog wordt gedrukt door een elektrische motor. Het doel van het installeren van de Urilift was om wildplassen drastisch te verminderen.

Echter worden er nog steeds vele boetes uitgeschreven en lijkt het nog steeds aantrekkelijk om tegen muren van bedrijfspanden te urineren. Met een nare geur, onhygiënische omgeving en hoge reinigingskosten als gevolg. Een nieuwe innovatieve oplossing om wildplassen te voorkom is de zogeheten “Terugplasverf”.

Wereldwijd hebben grote steden deze oplossing al omarmt en op vele plekken is de terugplasverf aangebracht. Bijvoorbeeld op muren in populaire uitgaansgebieden, monumenten en aan de buitenkant van bedrijfspanden. Terugplasverf beschermt niet alleen de gelakte muur tegen de zuren van urine (en geur!) maar reflecteert de urine zodat deze terug spat naar de wildplasser.

Kampt uw winkelpand, woning, gebouw of steeg ook met overlast door wildplassen? In dit artikel vertellen we u alles over terugplasverf, ook wel peeback coating of simpelweg anti urine coating genoemd. We lichten zijn werking uit, alsmede toepasselijke ondergronden én waar u het kunt aanschaffen in België.


De werking van de innovatieve terugplasverf

Wildplassen-brussel-manneke-pis

Voor wildplassen in België staat een GAS-boete van 120 euro

De kracht van terugplasverf is dat het de behandelde ondergrond met nano technologie beschermd. Nano technologie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de ondergrond hydrophobisch (vreest water) wordt of oleophobisch (vreest olie). Dit type coatings (onder de verzamelnaam nano coatings) vormen niet een laag over de ondergrond, maar de nanodeeltjes penetreren door de poriën van de ondergrond en worden zo één geheel. Terugplasverf is zowel hydro- als oleophobisch. Het vormt zo’n sterke band met de ondergrond dat vloeistoffen niet kunnen doordringen en zelfs terug spatten. Hierdoor worden wildplassers per direct gestraft voor hun onhygiënische en strafbare wildplas activiteiten. Dat leert snel af!

Vele GAS-boetes voor wildplassers in België

In juli 2015 zijn de GAS-boetes voor wildplassen in Gent omhoog gehaald van 60 euro naar 120 euro. De Gentse Feesten halen vele feestgangers naar Gent, alleen al in 2015 ontvingen meer dan 230 bezoekers een Gas-boete voor wildplassen. Hierdoor lijk het er op dat de aanzienlijke verhoging niet veel indruk heeft gemaakt. Terugplasverf zou voor grote steden, waar veel overtredingen van wildplassen voorkomen, een werkende oplossing kunnen zijn.


Terugplasverf aanbrengen op meerdere ondergronden

De coating is bestemd voor harde ondergronden en niet geschikt voor toepassing op poreuze oppervlakken zoals textiel en onbehandeld hout. Terugplasverf kunt u op kalkzandsteen, zandsteen, baksteen metselwerk, beton, ruw marmer & graniet, pleister en meer aanbrengen. Mocht u nadenken over de applicatie van terugplasverf houdt u dan rekening met het volgende:

 1. De zogeheten peeback coating is niet geheel transparant. Als deze opdroogt is er een lichte witte waas over de ondergrond zichtbaar.
 2. Voordat de terugplasverf wordt aangebracht, dient de ondergrond grondig gereinigd te worden. Olie, vetten, stof en andere viezigheid moet worden verwijderd om ervoor te zorgen dat de terugplasverf goed hecht.
 3. Ondergronden waarop terugplasverf is aangebracht hebben regelmatig onderhoud nodig. De anti urine coating dient elk jaar opnieuw aangebracht te worden. Daarnaast zorgt UV straling voor snellere slijtage.

Naast het terugplas effect, zorgt de urine bestendige verf ook voor andere nano coating gerelateerde voordelen zoals: corrosie bescherming, anti ijs, bescherming tegen zure regen, anti mos en schimmel etc. Het aanbrengen van anti urine coating is veel goedkoper en minder arbeidsintensief dan het telkens opnieuw reinigen van de plasplaatsen in kwestie. Terugplasverf beschermt daarnaast niet alleen tegen urine, maar tegen alle vloeistoffen. Het is al succesvol toegepast in Leuven en Gent!


Kosten terugplasverf in België

Bij ons in Europa wordt het product geproduceerd door het bedrijf Orange Nano. Orange Nano is gespecialiseerd in de productie van speciale verfsoorten en coatings en levert ook aan België. Bij onze buren in Nederland wordt de anti urine coating al geruime tijd door diverse gemeenten ingezet tegen de strijd tegen het wildplassen en met succes!

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

7 antwoorden
  • Ayold
   Ayold zegt:

   Beste Wilma,

   Bedankt voor je vraag!

   Terugplasverf van Nanocoating.nl heeft een verbruik van 7 vierkante meter per liter.

   Met vriendelijke groet,
   Redactie Coatings.be

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *