Nanocoating.nl

Een milieuvriendelijke en schone omgeving met anti graffiti coating

Een Anti Graffiti protocol maakt deel uit van de Veiligheids- en Preventiecontracten van Belgische gemeenten. Sinds april 2005 kunnen graffitispuiters gestraft worden met een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS). Deze GAS zijn een sanctie-instrument voor de gemeenten. U kunt ook zelf actie ondernemen om graffiti te ontmoedigen middels het aanbrengen van een graffiti preventie coating. Anti graffiti coating, ook wel aangeduid als anti graffiti verf, is een gemakkelijke oplossing voor het verwijderen van graffiti en biedt een beschermende functie. Het kan het spuiten van graffiti niet voorkomen; maar het zorgt ervoor dat de verf zich niet aan de muur hecht en daardoor makkelijk schoon te maken is.

In dit artikel lichten we u in over de verschillende vormen van de anti graffiti verf. Daarnaast geven we een overzicht van geschikte producten, specialisten in België én vertellen we hoe u het zelf kunt aanbrengen.


Twee opties voor het aanbrengen van anti graffiti verf

Bij de keuze voor Anti graffiti verf is het belangrijk om te bepalen op welke ondergrond u de verf wilt (laten) aanbrengen en in hoeverre deze blootstaat aan graffiti risico. Hieronder de twee meest voorkomende opties:

1. Semi Permanente Anti Graffiti Coating

Geschikt voor: ondergronden die weinig of gemiddeld risico hebben op graffiti of tagging zoals huizen, garagedeuren in buitenwijken etc.
Semi Permanente Anti Graffiti verf noemt men ook wel B-wax, vanwege de waxachtige samenstelling. Deze verf is zeer betaalbaar en gemakkelijk aan te brengen, waarna het als een polymeer in de muur trekt. Zo vormt het een tijdelijke barrière. Mocht er graffiti worden gespoten, dan maakt u de ondergrond gemakkelijk schoon met een warm-water hogedrukspuit. De verf moet hierna opnieuw worden aangebracht.

2. Permanente anti graffiti coating

Geschikt voor: ondergronden die een hoog risico hebben op graffiti of tagging zoals openbare gebouwen, steegjes, bruggen, treinstellen, speeltoestellen, openbare bankjes etc.

Voor een langdurige bescherming kiest u voor een zogenaamde permanente coating op basis van nanotechnologie. Nanodeeltjes zorgen voor een harde, duurzame barrière en zijn niet schadelijk voor de ondergrond. Het grote verschil met de semi permanente anti graffiti coating is dat deze permanente laag niet loslaat bij het schoonmaken. Helaas is permanent niet levenslang. De coating blijft zo’n 3 tot 8 jaar effectief (50 tot 70 keer schoonmaken).

Anti graffiti coating kopen en graffiti verwijderaar aanschaffen

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

Een geschikte anti graffiti verf voor iedere ondergrond

Graffiti vandalen maakt het niet uit of een ondergrond van hout, steen of metaal is. Om deze reden zijn er anti graffiti coatings op de markt voor verschillende ondergronden. Bekijk altijd de verpakking van het product en laat u goed informeren of de verf van uw keuze geschikt is voor uw ondergrond. Wij adviseren de volgende systemen voor deze ondergronden:

Permanente anti graffiti coating aanbrengen in de trein

Permanente anti graffiti coating aanbrengen is verstandig bij een groot graffiti risico.

 • Beton en andere steenachtige ondergronden
  Een transparant permanent systeem wordt vaak gekozen voor beton. De nanodeeltjes dringen diep door in poreuze ondergronden voor een langdurig resultaat. Maar ook semi permanente anti graffiti coatings kunnen op beton worden aangebracht. Bedenk daarom het graffiti risico van de ondergrond wanneer u een keuze maakt.
 • Hout
  Zowel permanent als semi permanente verf is geschikt voor een houten ondergrond. Wanneer het gaat om speeltoestellen, buiten meubels of andere ondergronden die veel belast worden, dan is een permanent systeem meer geschikt vanwege de duurzaamheid. Tevens beschermt deze optie tegen groene aanslag en weersinvloeden. Gaat het om deuren of hekken dan kunt u ook kiezen voor semi permanente wax. Een transparant systeem is geschikt als u de natuurlijke hout uitstraling wilt behouden. Let echter wel op, de coating biedt geen bescherming tegen vergrijzing.
 • Metaal en gladde ondergronden als plastic
  Ook hier zijn beide coatings geschikt. Wilt u de ondergrond echter ook beschermen tegen corrosie of andere weersinvloeden dan adviseren wij een permanente anti graffiti verf. 

Anti graffiti coating prijs en specialisten

Er zijn verscheidene manieren om anti graffiti coating aan te brengen. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf semi-permanente coating aanschaffen om het probleem op te lossen. Gaat het echter om grote oppervlakken, dan is het misschien verstandiger om naar een specialist te stappen. We behandelen hieronder de mogelijkheden.

Overzicht professionele anti graffiti producten

Een van de aanbieders van anti graffiti coating is Wijzonol. Ook Mavro en Chemona hebben de verf in hun assortiment. Let op: Bij een niet geïmpregneerde ondergrond  is het verbruik ongeveer 0,75 liter per m2. Op een geïmpregneerde ondergrond is het verbruik ongeveer 0,25 liter per m2. Bij baksteen en sierpleister is het daarom sterk aan te raden om de ondergrond eerst te impregneren.

ProductOndergrondSysteemPrijs per liter (indicatie)Verbruik
Wijzonol Anti Graffiti verfAllePermanent€47,501L 8,6 m²
Mavro GraffitiguardPoreuze ondergronden (beton, steenachtig)Permanent€84,60 50 – 80 ml/m²
Pegagraff Anti Graffiti waxAlleSemi Permanent€28,-1L 6,7 m²
Rolith Anti Graffiti waxAlleSemi Permanent€16,801 L 4-6 m²
Avis Anti Graffiti Wax CoatingAlleSemi Permanent€21,601 L 4-6 m²

Belgische specialisten voor het aanbrengen van anti graffiti coating

Een specialist kan met gemak een ondergrond reinigen en voorzien van een krachtige coating. De kosten hiervan zijn lastig te bepalen. De anti graffiti coating prijs is sterk afhankelijk van onder andere:

 • het aantal vierkante meters
 • of de ondergrond geïmpregneerd is of niet
 • of het een sterk zuigende ondergrond is zoals baksteen of sierpleister

Deze specialisten in België kunnen uw muur of andere ondergrond voorzien van een anti graffiti coating:

Specialist anti graffiti coating BelgiëAdres
Levanto Clara Snellingsstraat 47, 2100 Antwerpen
AllstraGanzendries 32 9700 Oudenaarde
ETS-Europe Herentalsebaan 406/Unit D1 B-2160 Wommelgem
APP All RemoveWijtschotbaan 3, Unit 10 2900 Schoten

Anti graffiti verwijderen in België: gratis op openbaar én privé-domein

Meerdere steden in België verwijderen gratis graffiti op openbaar en privé domein. Woont u bijvoorbeeld in de stad Antwerpen? Dan kunt u hier een aanvraag indienen. Ook in Brugge streeft de gemeente ernaar om graffiti binnen 48 uur gratis weg te halen om de daders zo te ontmoedigen. Doel van graffiti is immers om gezien te worden! Ook gemeentes zoals Berchem, Ukkel en Anderlecht concentreren hun graffitibeleid op het zo snel mogelijk gratis verwijderen van de graffiti. In Knokke-Heist kunnen particulieren éénmaal gratis graffiti laten verwijderen. Brussel heeft een graffitibrigade van bewoners die tegen een kleine vergoeding (om en nabij €20,-)  tags komen verwijderen.

Bovenstaand beleid geldt in de meeste gevallen alleen voor commerciële of openbare gebouwen. In sommige gemeenten is het ook mogelijk om als particulier een subsidie aan te vragen voor het aanbrengen van een anti-graffiti laag (anti graffiti coating) op gevels en muren.


In 5 stappen zelf anti graffiti coating aanbrengen

Bij nieuwbouwmuren wordt vaak al een handige antigraffiti coating aangebracht. Het aanbrengen van anti graffiti verf wordt doorgaans gedaan door specialisten. Maar als u een ervaren klusser bent dan kunt u het eventueel ook zelf doen. Allereerst is het belangrijk dat er wordt gekeken naar welk anti graffiti product goed is voor de ondergrond. Daarna kan er een keuze worden gemaakt tussen semi-permanente of permanente coating. Wanneer deze keuze is gemaakt is het tijd om het product daadwerkelijk te gaan aanbrengen.

Zo kunt u in 5 stappen anti graffiti coating aanbrengen

1. Breng een impregneermiddel aan
2. Laat de ondergrond goed drogen
3. Dek glas, kozijnen of eventuele beplanting af
4. Breng de coating aan met kwast, roller of verfspuit
5. Breng minimaal drie lagen aan en let op voldoende droogtijd (meestal 1 uur per laag)

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

1 antwoord
 1. Nick Joossens
  Nick Joossens zegt:

  Beste,
  Kan ik een anti-graffiticoating aanbrengen op een standaard bepleisterde muur. Hierop is een muurschildering aangebracht. Deze zou niet mogen reageren op de coating.

  Met vriendelijke groet,
  Nick Joossens

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *