beton impregneren resultaat ontvangsthal

Creëer een mooi en duurzaam uiterlijk met beton impregneren

Met beton impregneren, wordt er een nagenoeg onzichtbare laag op beton aangebracht. Deze laag trekt in het beton en beschermt het tegen slijtage én vloeistoffen!

In het kort: impregneren betekent het doordringen van een materiaal (in dit geval beton) met een andere stof.

Geïmpregneerd beton komt met de volgende eigenschappen:

 • Beton krijgt een mooier uiterlijk én blijft langer mooi
 • Krasbestendig; slijt minder snel
 • Oppervlak wordt olie-, vet-, water- en vuilwerend
 • Reiniging en onderhoud wordt een stuk gemakkelijker
 • Mos- en algengroei wordt getemperd

Beton impregneren is hiermee een uitstekende applicatie voor elke vloer of muur! In dit artikel kijken we naar de speciale producten waarmee u beton impregneren kunt uitvoeren en hoe u zelf dit ijzersterke laagje erin kunnen laten trekken!


Beton impregneren doet u met deze professionele producten

Beton impregneren is, in tegenstelling tot beton coaten, iets wat u bij uitstek zelf kunt doen! Er zijn diverse producten op de markt waarmee u dit kunt bewerkstelligen. Gevelprof betoncréme is een professioneel voorbeeld; deze geeft het beton een duurzaamheid van minimaal 15 jaar. Aan de andere kant bestaat er ook impregneermiddel op waterbasis, zoals Wykamol Enviroseal: deze zijn een stuk goedkoper, maar gevoeliger voor onderhoud.

Beton impregneren met lijnolie? Dat kan ook! Met olie op een betonvloer zet u ‘m als het ware in de ‘was’. Hiermee krijgt het een mooie glans en wordt het donkerder van kleur. Het geeft echter niet de speciale eigenschappen van ‘normaal’ impregneren.

Producten voor beton impregneren zijn bij bouwmarkten als de Gamma of online verkrijgbaar. Bekijk hieronder verschillende opties.

Product beton impregnerenIndicatie van de prijs
Remmers Beton en Vloerversteviger €89,55 (10 liter)
Gevelprof Betoncreme€103,95 (5 liter)
Gevelprof WA-8 Impregneermiddel op Waterbasis€34,95 (5 liter)
Wykamol Enviroseal Impregneermiddel op Waterbasis€39,95 (5 liter)
Remmers Funcosil C40 Impergeercréme €175,15 (5 liter)

Beton impregneren: zo brengt u het aan!

Met het product in huis, is het tijd voor de volgende stap: geïmpregneerd beton. Volg daarom onderstaand stappenplan voor een optimaal resultaat!

 1. Breng de ondergrond in de juiste staat; reinig het beton

  beton impregneren vloeistofwerend

  Impregneren maakt alles vloeistofwerend!

 2. Het moet uitgesloten zijn dat water en daarin opgeloste zouten achter de behandelde zone kunnen komen. Hoge zoutconcentraties kunnen leiden tot schade en deze kunnen niet voorkomen worden met een beton impregneer.
 3. Repareer beschadigd beton; grote gaten en scheuren moeten eerst gerepareerd worden.
 4. Breng het beton impregneermiddel voldoende over de gehele oppervlakte aan. Nadat het impregneermiddel volledig in de ondergrond is opgenomen, de behandeling nog één- of tweemaal nat-in-nat herhalen.
 5. Op wanden wordt impregneermiddel voor beton drukloos en vloeiend aangebracht. Zorg ervoor dat er voldoende over de gehele oppervlakte wordt aangebracht. Nadat het middel in de ondergrond is opgenomen wordt de behandeling herhaald. Alle vlakken moeten nadien afgenomen worden met een wisser. Om fouten te vermijden is het handig om de te behandelen vlakken in gedeelten behandelen zonder onderbreking.

Opmerking: Er zijn materialen welke door het toepassen van beton impregneer iets donkerder kunnen worden, wij adviseren dan ook altijd een proef op te zetten. Bij verwerking er op letten dat er geen materiaaloverschot op het oppervlakte zichtbaar blijft.


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *