Nanocoating.nl

Creëer een mooi en duurzaam uiterlijk door beton impregneren met een krachtig beton impregneermiddel

Met beton impregneren, wordt er een nagenoeg onzichtbare laag op beton aangebracht. Deze laag trekt in het beton en beschermt het tegen slijtage én vloeistoffen! Beton is een geweldig materiaal om mee te werken in de bouw. Het is sterk en in staat om snel muren en vloeren te bouwen, waardoor constructies in een veel korter tijdsbestek kunnen worden gebouwd dan met hout. Ondanks zijn sterkte heeft beton één groot nadeel: het absorbeert heel snel vocht, waardoor het beton na verloop van tijd lelijk wordt, barst of zelfs afbrokkelt. Daarom is het belangrijk om het beton te impregneren met een waterafstotend materiaal. Dit creëert een waterdichte barrière die voorkomt dat vocht, vuil en andere vloeistoffen in het beton sijpelen. Impreganatie werkt als een onzichtbare coating op het betonoppervlak, die verdere bescherming biedt tegen slijtage en het beton bijna onverwoestbare eigenschappen geeft.

In het kort: impregneren betekent het doordringen van een materiaal (in dit geval beton) met een andere stof.

Geïmpregneerd beton komt met de volgende eigenschappen:

 • Beton krijgt een mooier uiterlijk én blijft langer mooi
 • Krasbestendig; slijt minder snel
 • Oppervlak wordt olie-, vet-, water- en vuilwerend
 • Reiniging en onderhoud wordt een stuk gemakkelijker
 • Mos- en algengroei wordt getemperd

Beton impregneren is hiermee een uitstekende applicatie voor elke vloer of muur! In dit artikel kijken we naar de speciale producten waarmee u beton impregneren kunt uitvoeren en hoe u zelf dit ijzersterke laagje erin kunnen laten trekken!


Beton impregneren doet u met deze professionele producten

Beton impregneren is, in tegenstelling tot beton coaten, iets wat u bij uitstek zelf kunt doen! Er zijn diverse producten op de markt waarmee u dit kunt bewerkstelligen. Er bestaat beton-impregneermiddel zowel op waterbasis als op oplossmiddelbasis. Op water baserende impregneermiddellen zijn niet zelden goedkoper, maar ook gevoeliger voor onderhoud.

Beton binnen impregneren met lijnolie? Dat kan ook! Met olie op een betonvloer zet u ‘m als het ware in de ‘was’. Hiermee krijgt het een mooie glans en wordt het donkerder van kleur. Het geeft echter niet de speciale eigenschappen van ‘normaal’ impregneren. Bekijk hieronder verschillende opties:

Nanocoating.nl logo klein coatings.beBescherm met de beste nano coatings

Nanocoating.nl levert de beste nano coatings om uw spullen en oppervlakken jarenlang schoon en beschermd te houden. Al haar producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, vrij van PFAS, zodat u met een gerust hart kunt genieten van de wetenschap dat u helpt om onze aarde mooi en schoon te houden.

De klantenservice staat klaar om al uw vragen snel te beantwoorden, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met het beschermen van uw spullen. Levering is snel via PostNL naar België.

Kijk vandaag nog op Nanocoating.nl voor de beste nano coatings die er zijn.

Beton impregneren: zo brengt u het aan!

Met het product in huis, is het tijd voor de volgende stap: geïmpregneerd beton. Volg daarom onderstaand stappenplan voor een optimaal resultaat!

 1. Breng de ondergrond in de juiste staat; reinig het beton

  beton impregneren vloeistofwerend

  Impregneren maakt alles vloeistofwerend!

 2. Het moet uitgesloten zijn dat water en daarin opgeloste zouten achter de behandelde zone kunnen komen. Hoge zoutconcentraties kunnen leiden tot schade en deze kunnen niet voorkomen worden met een beton impregneer.
 3. Repareer beschadigd beton; grote gaten en scheuren moeten eerst gerepareerd worden.
 4. Breng het beton impregneermiddel voldoende over de gehele oppervlakte aan. Nadat het impregneermiddel volledig in de ondergrond is opgenomen, de behandeling nog één- of tweemaal nat-in-nat herhalen.
 5. Op wanden wordt impregneermiddel voor beton drukloos en vloeiend aangebracht. Zorg ervoor dat er voldoende over de gehele oppervlakte wordt aangebracht. Nadat het middel in de ondergrond is opgenomen wordt de behandeling herhaald. Alle vlakken moeten nadien afgenomen worden met een wisser. Om fouten te vermijden is het handig om de te behandelen vlakken in gedeelten behandelen zonder onderbreking.

Opmerking: Er zijn materialen welke door het toepassen van beton impregneer iets donkerder kunnen worden, wij adviseren dan ook altijd een proef op te zetten. Bij verwerking er op letten dat er geen materiaaloverschot op het oppervlakte zichtbaar blijft.

2 antwoorden
 1. Franky Staes
  Franky Staes zegt:

  wat dat deze op de auto komt, hoe dat er af krijgen met welk product en dat de lak niet schaad
  ze hebben met werken mijn auto dak zijkant en motorkap achterklep hellemaal bekladt hier mee

  Beantwoorden
  • Ayold
   Ayold zegt:

   Beste Franky,

   Wat vervelend dat uw auto is beschadigd.

   Helaas kunnen wij u niet verder helpen omdat wij niet weten wat voor product er is gebruikt. Wij adviseren u de schade te verhalen op het bedrijf/persoon die de schade heeft veroorzaakt.

   Met vriendelijke groet,

   Marieke – Coatings.be

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *