Polyurea coating

Polyurea coating, hot spray

Een sterke, elastische en sneldrogende coating

Polyurea coating, ook wel kunststof coating genoemd, bestaat uit een twee-componenten polymeer (Isocyanate en Polymer). Doorgaans wordt de coating aangebracht door middel van een speciale verwarmde spuitmachine; hotspray. Hotspraysystemen zijn coatings die snel harden en hebben een droogtijd van maar een paar seconden. Dit zorgt dus voor een direct resultaat. Daarnaast kan het toegepast worden op ondergronden zoals kunststof, steen, hout, beton en aluminium. 

De polyurea coating prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ondergrond en de grootte van het oppervlak dat gecoat moet worden.

Wilt u advies over de polyurea coating prijs, neem dan gerust contact op met onze experts.


De eigenschappen van polyurea

Polyurea brengt veel (positieve) eigenschappen met zich mee. Door de ontzettend snelle droging van de coating, die tevens kan worden aangebracht op iedere ondergrond, is het vrijwel meteen te gebruiken of te belopen na het aanbrengen. Daarnaast is het naadloos, sterk en slijt- en slagvast maar toch elastisch. Het elastische aspect van polyurea zorgt er dan ook voor dat de coating scheuroverbruggend is.

De coating biedt een grote temperatuurschokbestendigheid en is bestand tegen de meeste chemicaliën. Daarnaast is het ook nog een zeer duurzaam en oplosmiddel vrij.

Een van de bijzondere eigenschappen is dat de coating dampdoorlatend, maar compleet vloeistofdicht is.

Mocht de coating bestand moeten zijn tegen hoge of juist zeer lage temperaturen, dan heeft dit ook nog eens een positief aspect; het is namelijk leverbaar is verscheidene brandklasse.


Specialist in hotsspraysystemen

Prokol is een van de belangrijkste specialisten op het gebied van hotspraysystemen op de internationale markt. Het bedrijf is ontwikkelaar, leverancier en producent van vloeibare kunststoffen voor bouw en industrie en onderscheid zich door haar bijzondere resultaten in afdichting en afwerking. Om zorgvuldigheid hoog in het vaandel te hebben heeft Prokol haar eigen kwaliteitsprotocol; Proliner. Dit protocol zorgt ervoor dat aan alle kwaliteitseisen voor coatings wordt voldaan.

Naast polyurethaan, hybride hotsprays, speciale primers en topcoatings levert Prokol ook hand verwerkbare producten zoals vloercoatings, gietvloeren en wandcoatings op basis van polyurea, epoxy of polyurethaan.

Hotspray coatings worden doorgaans aangebracht door gespecialiseerde bedrijven die hier de beschikking over hebben. Polyurea coating zelf aanbrengen is dan ook af te raden. 


De vele toepassingensgebieden van polyurea hotspray coating

Polyurea coating kan worden toegepast op meerdere ondergronden en in verscheidene branches. Het kan bescherming bieden maar evenals dat zorgt het ook afwerking of afdekking. 

Prokol polyurea hotspray industrie

Polyurea hotspray industrie

Industrie

In de industrie speelt polyurea coating een belangrijke rol. Zo wordt er tank lining, oftewel een vloeistofdichte afwerking toegepast op was- en tankplaatsen en werkplaatsvloeren, vooral binnen de chemische en petrochemische industrie. Primaire en secundaire inkuipingen zijn hier vaak ook van belang.  Een andere toepassing is het bekleden van scheepsdekken en ruimen, maar ook van afvalwaterbehandelingsinstallaties, rioleringen en putten.

Toepassingsgebieden: was- en tankplaatsen, werkplaatsvloeren, inkuipingen, scheepsdekken en ruimen, afvalwaterbehandelingsinstallaties, rioleringen en putten

Themaparken

Bij objecten in bijvoorbeeld themaparken, dierentuinen of wellness complexen is het belangrijk dat het uiterlijk zo goed mogelijk in originele staat blijft verkeren. Door deze objecten te voorzien van coating worden de objecten bestand tegen bijvoorbeeld water en blijven deze simpelweg mooier.

Toepassingsgebieden: themaparken, dierentuinen en wellness complexen

Foodsector

Prokol polyurea coating hotspray wanden

Polyurea hotspray wanden

In de foodsector is het belangrijk, in verband met hygiëne, dat vloeren en wanden naadloos en zonder RVS goten zijn. Het aanbrengen van coating op vloer, wand en als gootbekleding is dan ook veel voorkomend in de foodsector.

Toepassingsgebieden: vloeren, wanden en goten

Daken en gevels

Daken en gevels bieden de meeste bescherming van een gebouw tegen het weer en het zorgt ook nog eens voor een bepaalde uitstraling. De coating kan worden toegepast als technische dakbekleding over dakbedekking, isolatie schuim of metaal beplating.

Toepassingsgebieden: dakbedekking, isolatieschuim en metaalbeplating

Parkeergelegenheden

Prokol polyurea hotspray parkeerdek

Polyurea hotspray parkeerdek

Voor parkeerdaken, (parkeer)garages, hellingbanen en bijvoorbeeld roro installaties is het zeer belangrijk dat het bestand is tegen de inwerking van water. Daarom is een coating dan ook sterk aan te raden ter behoud hiervan.

Toepassingsgebieden: parkeerdaken, (parkeer)garages, hellingsbanen en roro installaties

Zwembaden, bassins en kelders

Polyurea coating kan zorgen voor een afdichting en afwerking van bijvoorbeeld een zwembad. Ook vijvers en kelders kunnen hiermee worden bedekt voor een waterdichte afwerking.

Toepassingsgebieden: zwembaden, bassins en kelders 


Coating Experts in België – Vrijblijvend advies of een offerte aanvragenCoatings.be favicon logo

Gratis deskundig coating advies in samenwerking met coating fabrikanten

Onafhankelijk agentschap in de coatingindustrie in België

Binnen 1 werkdag behandelen wij uw vraag

Scherpe prijzen bij aanvragen van grotere oppervlakten

Specialist in aanvragen op gebied; infrastructuur, voedselverwerking, gezondheidszorg, bouw, olie en gas, energie en nog veel meer

Wilt u professioneel advies over polyurea of het aanbrengen hiervan?

Vraag via ons geheel vrijblijvend advies of een offerte aan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *