keuken tegels verven
Nanocoating.nl

Tegels verven

Wanneer u uit bent gekeken op uw oude tegels of de kleur van de tegels dan is de oplossing eenvoudig; u kunt de tegels verven zonder deze uit te breken! Het verven van tegels is een snelle en tevens goedkope manier om tegels in een nieuw jasje te steken. Tegels verven kunt u gewoon zelf doen met behulp van verfproducten voor tuintegels, badkamertegels of keukentegels.


Producten

Tegelverf is verkrijgbaar bij Belgische bouwmarkten zoals Gamma, Brico & Hubo. Hieronder een aantal producten met verschillende toepassingen:

Tegelverf voor muurtegels

Levis biedt een aantal verven voor muurtegels zoals de keuze tussen hoogglans en zijdeglans en vele kleuren. Wel zijn beide soorten op waterbasis en ontwikkeld om aan te brengen op gladde ondergronden. De verf heeft een goede afwasbaarheid, is geurloos en makkelijk aan te brengen. Levis verf wordt onder andere verkocht bij Brico.

Tuintegels verven

Wanneer u uw tuintegels wilt verven dan kunt u het beste kiezen voor betonverf. De Gamma biedt twee merken hiervoor aan, namelijk het Gamma eigen merk en Histor betonverf. Vooral de prijs verschilt hier van elkaar. Beide kunnen gebruikt worden voor buitentegels verven en zijn water- en vuilbestendig.

Tegelverf voor tegelvloeren

De V33 renovatieverf tegelvloeren kan gebruikt worden voor betegelde vloeren. Doordat het een 2-in-1 verf is, is er geen grondverf nodig en kan er dus zonder primer geschilderd worden. Het voordeel van deze verf is dat het zeer bestand is tegen vlekken, vuil en schoonmaakmiddelen maar ook tegen intensief beloop en schokken. Deze verf is onder andere verkrijgbaar bij Gamma.


Stappenplan voor het schilderen van tegels

Het aanbrengen van tegelverf vereist een aantal stappen voordat er te werk kan gaan:

Ruw maken en reinigen

Het is belangrijk om te beginnen met het ruw maken en reinigen van de tegels. Wanneer de glazuurlaag niet van tegels verwijderd is het onmogelijk om verf aan te brengen. Gebruik geen grof schuurpapier maar schuurpapier p120, krassen moeten namelijk worden voorkomen.

Voorbereiding

Door het afplakken van de randen van de tegels wordt er voorkomen dat er verf komt op bijvoorbeeld keukenkastjes, werkbladen of schakelaars.

Grondverf aanbrengen

Het aanbrengen van een grondverf zorgt ervoor dat de afwerkingslaag goed zal hechten. De soort grondlaag kan afhangen van de tegels waarop het moet worden toegepast; bijvoorbeeld speciale grondverf voor keramische tegels.

Tegels verven

Wanneer de tegels zijn geschuurd, gereinigd, afgeplakt en de grondverf is aangebracht kan het verven beginnen. De kleur is geheel uw keuze!  Wel kunt u kiezen tussen verf op basis van olie, voor een duurzame afwerking, of latexverf, voor een plastic uitstraling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *