Nanocoating.nl

Nano coating textiel

nano coating textiel

Nano coating textiel & kleding – maak kleding waterproof!

Kleding maakt u water- en vuilafstotend met een speciale nano coating textiel. Geen vlekken meer op uw bank, geen vocht- en weerplekken op uw (vouw)gordijnen, geen verkleuring door zonlicht op uw meubelen of gordijnen! Het is verkrijgbaar als spray, wasmiddel of nano verf. Behandelde oppervlakten alleen reinigen met water, reinigingsmiddelen zorgen ervoor dat de coating slijt.

Een waterafstotende coating wordt ook wel een hydrophobic coating genoemd. Deze coatings zijn niet alleen waterafstotend, maar ook bestand tegen microbiële groei. Bijvoorbeeld, bacteriegroei kan worden voorkomen op oppervlakken die met een hydrophobic coating zijn behandeld. Dankzij deze eigenschap wordt waterafstotende coating vaak aangebracht op kleding en op andere textielproducten. De kleding wordt dankzij de coating duurzamer. Daarnaast zorgt de coating ervoor dat de textiel niet snel nat wordt. Dankzij de zelfreinigende eigenschappen van hydrophobic coatings, kan kleding veel gemakkelijker gewassen en gereinigd worden. Vuil is bijvoorbeeld veel beter te verwijderen.

Nano textiel spray kopen

Er zijn diverse bedrijven die een speciale spray hebben voor het behandelen van textiel met een nano coating. De meeste coating voor textiel worden aangebracht door middel van een nano spray. Bijvoorbeeld de Textile Coat Exterior van Chemona Nanocoat Technologies is een spray op basis van nanotechnologie. Textile Coat Exterior brengt een beschermingslaag tegen water en vuil aan.

Chemona Nano Textile Coat Exterior
Chemona Nano Textile Coat Exterior
Chemona Nano Textile Coat Exterior
 • Inhoud: 250ml (voor ca. 10 – 12m2)
 • Geschikt voor: textiel, leer, gemengde weefsels, polyester
 • beschermt tegen veroudering
 • vuil hecht zich niet meer aan de ondergrond en is eenvoudig met water te verwijderen
 • minder onderhoud en reiniging
 • eenvoudige spray-applicatie

Nano coating textiel van Chemona Nanocoat Technologies

De producten van Chemona® Nanocoat Technologies bieden optimale bescherming tegen veroudering van materialen, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van het betreffende materiaal na toepassing structureel gewaarborgd blijft en het materiaal van een langere levensduur behoudt. De milieuvriendelijke eigenschappen van de coatings zorgen tevens voor aanzienlijke kostenbesparingen in het onderhoud. Na applicatie van de coatings kunnen materialen eenvoudiger en minder frequent worden gereinigd.

Op basis van nanotechnologie

Chemona® Nanocoat Technologies produceert coatings op basis van nanotechnologie. Dankzij deze technologie worden de coatings gekenmerkt door uitstekende vocht- en vuilwerende eigenschappen, kleurvastheid en slijtvastheid. Bovendien zijn de coatings gebruiksvriendelijk en eenvoudig aan te brengen. Het bedrijf heeft voor diverse materialen unieke producten ontwikkeld, waardoor nog betere resultaten worden behaald. Onder andere voor textiel, maar de coating is ook geschikt voor staal, aluminium, hout, glas, polyester en rvs.

Vuil, water en wind krijgen geen kans

Optimale bescherming tegen weer, wind en veroudering van materialen en oppervlaktes. Met Chemona® Nanocoat Technologies houdt hout, metaal, steen, glas, kunststof en textiel zijn originele uitstraling, ook voor een langere tijd. Chemona® ontwikkelt al meer dan vijftien jaar producten met nanocoat-technologie voor de bescherming en het onderhoud van materialen. Nanocoat is een vernieuwende, ultradunne en afstotende laag zonder kleurverschil. Vuil en water krijgen geen kans. Gebruiksgemak met lange levensduur staat altijd centraal en de producten zijn milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Nanocoat op textiel aanbrengen

Maximale bescherming in 3 stappen:

 1. Voorbereiding: de voorbereiding van een succesvolle behandeling start met de Nanocoat Cleaner. Die reinigt elke oppervlakte diep tot in de poriën.
 2. Coating: met een passende Nanocoat-coating bescherm je elke oppervlakte met een vuil- en waterafstotende laag. Kies je ondergrond en selecteer het bijhorende Nanocoat-product.
 3. Onderhoud: elke behandeling eindigt met een conditioner. Deze zorgt voor een maximaal resultaat met een verlengde levensduur.

Nano coating voor schoenen en kleding kopen | PiggyProof

Piggy Proof is een lijn van producten met een speciale reinigings- en beschermformule voor schoenen en kleding. Volgens eigen zeggen maakt het ook suède en wol permanent water- en vuilafstotend door de nanotechnologie. Op basis van de nieuwste inzichten in de nanotechnologie, brengt Piggy Proof een reiniging en bescherming voor schoenen en kleding.

Piggy Proof Premium Protector for Absorbent Fabrics and Suede - 150 ml
Piggy Proof® Premium Protector
 • voor absorberende stof, Suede
 • 150 ml
Piggy Proof® Premium Protector for Leather - 150 ml
Piggy Proof® Premium Protector
 • voor leer
 • 150 ml
Piggy Proof® Deep Clean Solution Absorbent Fabrics and Suede - 150 ml
Piggy Proof® Deep Clean Solution
 • voor absorberende stof, Suede
 • 150 ml

Piggy Proof® Active Perfume - 150 ml
Piggy Proof® Active Perfume Deodorant
 • voor schoenen
 • 150 ml
Piggy Proof Sneaker Care Kit Clean & Protect
Piggy Proof® Sneaker Care Kit
 • Premium Protector + Deep Clean Solution
 • 150 ml + 150 ml

Piggy Proof aanbrengen

Voordat de ademende coating erop gaat, wordt het materiaal eerst gereinigd met het reinigingsmiddel van Piggy Proof. “Wij maken het met onze technologie mogelijk om de levensduur minimaal te verdubbelen, zodat mensen optimaal van hun dierbare en vaak kostbare producten kunnen blijven genieten”, laat directeur Jan Dirks weten. “Ik ben er heilig van overtuigd dat we pas het topje van de ijsberg hebben gezien van de kansen die nanotechnologie ons biedt. Wij doen hier continu onderzoek naar en stuiten voortdurend op nieuwe toepassingsmogelijkheden. […] En het einde is nog lang niet in zicht.”

Piggy Proof is op waterbasis en is vrij van vluchtige oplosmiddelen en drijfgassen, zodat ook binnenshuis kan worden gebruikt. Het is geurloos en toepasbaar op alle materialen. Er bestaat een een product speciaal voor leer en één voor andere stoffen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *