Nanocoating.nl

Keramische coating

Keramische coating

De hittebestendige keramische coating

De keramische coating kan gebruikt worden op vele hedendaags gebruikte voorwerpen zoals op een pan of de uitlaat van een auto. De belangrijkste waarde van deze coating is de bescherming tegen hitte. Daarnaast kan het ook dienen als een beschermende laag.

Keramiek ontstaat door minimaal twee verschillende elementen te verhitten (soms met luchtdruk). Aardewerk, porselein, glas en diamant zijn voorbeelden van keramiek.

De keramische coating bestaat uit twee componenten. Deze componenten bevatten 63% keramiek wat zorgt voor een uitzonderlijk hittewerende eigenschappen. Er bestaan speciale typen die temperaturen van 1100°C kunnen weerstaan.

In de auto-industrie is deze soort coating veel voorkomend. Vooral bij oude auto’s, oftewel oldtimers, biedt de keramische coating een goede bescherming. Daarnaast kan het ook als een slijtvaste laag op autolak worden aangebracht. Tenslotte wordt de coating ook als zeer positief ervaren op (koeken-)pannen en is daarmee dus erg goed voor het huishouden.


De voordelen van keramische coating

De coating brengt meerdere voordelen met zich mee zoals:

 • Het is bestand tegen hoge temperaturen; de hoge dosis keramiek zorgt voor een hittevaste ondergrond
 • Het is slijtvast; en ook nog eens ontzettend duurzaam (bestand tegen zware belasting en bescherming tot wel tien jaar)
 • Het heeft een anti-corrosie functie; geen roest dankzij de waterdichte eigenschappen
 • Het is vloeistof- en zuurwerend; wanneer de coating totaal is uitgedroogd vormt het een niets-doorlatende laag

Duurzaam en gezond koken met keramische pannen

Pannen zijn de derde meest voorkomende bestemming voor keramische coating en daarom worden tegenwoordig veel pannen ook gemaakt op basis van keramiek. De eigenschappen van keramiek zorgen er voor dat de warmte beter wordt verdeeld en hierdoor komen er geen giftige stoffen vrij; ideaal dus tijdens het koken.

Dankzij de ondergrond is er daarnaast geen anti-aanbaklaag nodig. De duurzaam- en milieubewustheid zijn dan ook de beste en bekendste eigenschappen van keramische pannen.


Bescherm uw autolak door middel van nano ceramic coating

Keramische coating, ceramic coating, autolak

Keramische coating voor autolak

De term “ceramic coating” wordt doorgaans gebruikt voor keramische coating over autolak (keramische autolak) en is een van de vele soorten auto coating. Deze laag wordt aangebracht over de bestaande autolak. De coating zorgt voor bescherming tegen verschillende zuren maar is ook enorm hittewerend. Voor de uitlaat bestaat er dan ook keramische coating uitlaat.

Nano ceramic coating kopen

Doorgaans wordt ceramic coating aangebracht door een specialist, maar zelf keramische coating aanbrengen is ook een mogelijkheid. Producten hiervoor zijn online verkrijgbaar en de prijzen hiervan liggen rond de €50,-.

Een aantal doe-het-zelf producten voor zelf keramisch coaten zijn:

Anti Kras 9H Keramische Coating
 • Inhoud: vloeistof 30ml en spons
 • Materiaal: Polysiloxane
 • Hardheid: 9H
 • Duurzaamheid: 3-5 jaar
 • Coating Dikte: 30μm
 • Glans: hoogglans effect

Gegevens volgens fabrikant

Gyeon Q² MOHS Quartz Coating
 • Inhoud: Q² MOHS 30ml, Q²M CURE 100ml, 1 applicator pad, 10 Suede applicators, 1 masker
 • Materiaal: SiO2
 • Hardheid: Tot 8H Mohs (verhoogt bestaande lakhardheid om 3 – 4 H)
 • Duurzaamheid: 20% afname waterafstotendheid na 12 maanden
 • Coating dikte: 0,5μm – 0,15μm
 • Glans: Wet look

Gegevens volgens fabrikant

Een hittewerende uitlaat door keramische coating auto

Keramische coating auto wordt veelal aangebracht op uitlaten en motoronderdelen van auto’s. Dankzij de coating worden de onderdelen hittebestendig. De coating is ideaal voor oldtimers en crossauto’s doordat dezen niet bestand zijn tegen moderne brandstoffen en de eventuele hoge temperaturen die bereikt kunnen worden.

Er zijn verschillende typen keramische coating, ieder met een eigen bestendigheid tegen hitte. Ook kunnen er verschillende kleuren worden toegepast.

Keramische coating auto prijzen hangen af van de coating en de hittebestendigheid hiervan. Ook het oppervlak speelt hierbij een grote rol, hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs.

Als u geïnteresseerd bent in een offerte of u wilt meer informatie; onze experts staan voor u klaar!


Specialisten in keramische coating België

Aangezien er veel gewerkt moet worden met hoge temperaturen is het aanbrengen van ceramic coating in de meeste gevallen een typisch klusje voor een specialist. Er zijn uitzonderlijke gevallen, zoals de autolak ceramic coating, die men zelf aan kan brengen.

Gelukkig zijn er specialisten op het gebied van keramische coating België, een aantal worden weergeven in het volgende overzicht:

KERAMISCH COATEN BELGIEADRES
WAS-CO – Keramische Coating Auto MechelenEgide Walschaertsstraat 22B IZ Mechelen-Zuid B-2800 Mechelen
HD-DetailDehemlaan 31 8900 Ieper (enkel op afspraak)
BSJ CARCAREBrouwerij 38 2400 Mol (enkel op afspraak)
Atelier Du Nord – Keramisch Coaten BruggeDreef ter panne 8 8000 Brugge
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *