Nanocoating.nl

Keramische auto coating in België

Keramische auto coating

Bescherm uw autolak met keramische auto coating

Proberen om nieuw leven in uw auto te blazen kan een duur en zwaar project zijn. Al dat wassen, waxen voelt nutteloos als een vogel zijn doelwit vindt, tien minuten nadat je klaar bent. En het zijn niet alleen de vogels; UV-straling, vlekken, vuil en beschadigingen hebben allemaal invloed op de uitstraling van de auto. Dat is waar keramische coating binnenkomt. Keramische auto coating maakt gebruik van nanotechnologie om een laagje bescherming te bieden over de al bestaande verflaag van het voertuig. De coating hecht zich op nano moleculair niveau met de oppervlakte en zal niet wegwassen of afbreken zoals bijvoorbeeld was. Deze bescherming houdt uw auto schoner en langer glanzend.

In dit artikel beschrijven we de voordelen van een keramische auto coating, ook wel glascoating genoemd, hoe ze worden aangebracht en waar u producten en specialisten in België kunt vinden.


Keramische coating producten kopen en zelf aanbrengen

Een keramische coating wordt in de meeste gevallen aangebracht op auto’s, over de bestaande lak heen. U kunt hiervoor naar een specialist of garage, maar er zijn tegenwoordig ook producten te koop waarmee u zelf aan de slag kunt. Let er wel op dat het zelf aanbrengen van keramische coating op de auto enige handigheid vereist. Volg de handleiding daarom stap voor stap.

Hieronder hebben we een aantal producten op een rij gezet die geschikt zijn voor het zelf aanbrengen van keramische coating:

Gebruiksvriendelijke kit

Voordelige basis set 

Met keiharde topcoat

Voor matte autolakken

Klein en grootverpakking

Tip: Onthoud dat, ongeacht de hype, geen enkele coating permanent is, tenzij deze goed wordt onderhouden. Een keramische of glazen coating voor auto’s zal degraderen als deze niet wordt onderhouden en moet dan opnieuw worden aangebracht.

Houdbaarheid en kosten

De kosten van keramische coating lopen erg uiteen. Uiteraard maakt het een groot verschil uit of u de coating laat aanbrengen door een autogarage of dat u er zelf mee aan de slag gaat. Echt goedkope doe het zelf sets raden wij niet aan. Goedkoop is vaak duurkoop in dit geval.

gyeon keramische coating

Deze keramische coating van Gyeon geeft een wetlook effect

Goede kits voor thuisgebruik kosten meestal tussen de €95,- en €150,- en bevatten alles wat u nodig heeft om de coating aan te brengen. Een autogarage zal rond de €750,- en €2000,- rekenen. De prijs is onder andere afhankelijk van:

 • De afmeting van de auto
 • Speciale wensen omtrent de afwerking (bijvoorbeeld mat)
 • Duurzaamheid – Hoe lang de coating mee gaat
 • Eventuele voorbehandelingen (auto reinigen, lakreparaties)

Een gemiddelde glascoating biedt tot 18 maand lang bescherming. Het is zo goed als niet aantastbaar door sterke chemicaliën en kan alleen verwijderd worden door machinaal polieren.

Verschil keramische auto coating en glascoating

Glascoating, keramische coating, vloeibaar glas, nano-keramische coating, keramisch glas, autolak bescherming coating, er is niet echt een verschil tussen deze producten. Al deze termen worden gebruikt om een nano coating op basis van silicium/siliciumdioxide (een belangrijk ingrediënt in glas) te beschrijven. Deze nano coatings zijn waterafstotend, hard, hitte- en weerbestendig en dit is wat ze zo perfect maakt voor uw voertuig. Een keramische auto coating maakt uw autolak veerkrachtiger en gemakkelijker schoon te maken. Dit komt omdat ze:

 • Hydrophobisch zijn: ze stoten water af, dus water zal op het oppervlak parelen en afglijden. Het is ook moeilijker voor modder en vuil om zich aan het oppervlak te hechten, waardoor het wassen gemakkelijker en minder vaak nodig is.
 • Beschermd tegen UV-straling: Wanneer uw voertuig wordt blootgesteld aan de zon, begint de verf te oxideren en te vervagen. Een keramische coating biedt een barrière die de auto hiertegen beschermd.
 • Chemisch resistent: Zure vloeistoffen en zout zullen vlekken maken en de lak laag van de auto beschadigen. Vogel uitwerpselen en dode insecten zijn ook zeer slecht voor de laklaag van het voertuig. Door dat de keramische coating hydrophobisch is blijven deze schadelijke elementen niet op de auto plakken en blijft de laklaag goed.
 • Verbetert de glans: Een keramische auto coating creëert een glad, zelfreinigend oppervlak dat uw auto glanzend maakt alsof het net uit de winkel is gekomen.

Vergelijking keramische auto coating met andere beschermende auto coatings

Keramische coatings en glascoatings zijn een relatief nieuwe oplossing voor het beschermen van autolakken. De twee coatings lijken ontzettend veel op elkaar en bieden beide bescherming voor de auto lak. Ze vervangen langzaam de meer traditionele was beurten, wat geen wonder is. In de onderstaande tabel kunt u zien hoe keramische coating voor auto’s zich verhoudt tot was types in duurzaamheid.

Auto coatingDuurzaamheid
Wax 4-6 maanden
Harde wax Tot 12 maanden
Keramische coating Tussen de 1 en 5 jaar, hangt af van het product

Applicatie proces keramische auto coating en glascoating

Keramische-coating-professioneel-aanbrengen

Bij het professioneel laten aanbrengen van een keramische auto coating krijgt u garantie op de coating.

Het aanbrengen van een keramische coating is een intensieve taak en net zoals andere automotive coating opties, is een ervaren en gekwalificeerde professional vereist om deze toe te passen. Het proces is zeer specifiek en het inhuren van een geautoriseerde professional betekent voor de meeste mensen een betere en effectievere applicatie. Er zijn echter DIY keramische coating kits verkrijgbaar die u thuis kunt aanbrengen als u dat wilt.

Zoals elke coatingapplicatie, is de conditie van de ondergrond een van de belangrijkste aspecten.  Voordat u de coating aanbrengt, moet uw auto zo schoon mogelijk zijn. De coating zal gemakkelijker aan te brengen zijn en beter functioneren als het oppervlak van de auto schoon is. Hoewel elk afzonderlijk product enigszins andere toepassingsvereisten kan hebben (en u moet altijd de specifieke instructies volgen), is de basisprocedure als volgt:

LET OP:  Indien u de applicatie thuis doet, kan een foutloos resultaat niet worden gegarandeerd; Keramische auto coating vereist een vervuiling vrije omgeving die zelden kan worden bereikt in een privégarage.

 1. Na het wassen en polijsten van de auto, veegt u hem opnieuw af met een laag percentage (15%) IPA-oplossing en een microvezeldoek om er zeker van te zijn dat er zo min mogelijk verontreinigende stoffen en oliën achterblijven op het oppervlak van de auto.
 2. Neem de applicatie doek en breng de coating in een X-patroon erop aan. Slechts een klein beetje van de coating zal nodig zijn.
 3. Gebruik een circulaire of heen en weer bewegende beweging om de coating goed in te smeren en te verdelen.
 4. Controleer na 5 minuten de applicatie op onregelmatigheden. Als ze aanwezig zijn, veegt u voorzichtig over het oppervlak met een microvezeldoek om het oppervlak glad te maken.
 5. Laat het inwerken. Deze stap is vooral belangrijk omdat het inwerken van de coating ervoor zorgt dat de nano coating zijn werking doet en de egale en beschermende coating vormt.

Specialisten keramische auto coating in België

Indien u uw voertuig meeneemt naar een winkel voor een professioneel aangebrachte keramische coating, is dit natuurlijk duurder dan wanneer u het thuis had aangebracht. U betaalt voor de werkuren, maar ook voor de beveiliging van een getrainde en ervaren professional. Een coating zou een investering zijn voor de serieuze autoliefhebber. Waar een was behandeling bijvoorbeeld een kwartaaluitgave is, hoeft u met keramische coating minder vaak naar de detailer. Prijzen worden bepaald afhankelijk van het aantal lagen en de vereiste oppervlaktebehandeling. De volgende specialisten kunnen voor u een keramische coating op uw voertuig aan brengen in België;

Specialist keramische coating Locatie
Prestige Car DetailingBoogstraat 7a, 3920 Lommel
DForce Car CareKozakstraat 5, 8560 Wevelgem
DetaileD CarcleaningBegijnendijksesteenweg 62, 22320 Ramsel
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *