Grondverf aanbrengen op hout
Nanocoating.nl

Het gebruik van grondverf

Grondverf is de basis voor een verfproject en zorgt ervoor dat er geen intrekking van verf of vuil plaatsvindt door de speciale samenstelling. Het is dan ook zeer belangrijk om op zoals ondergronden, zoals gipsplaten, pleisterwerk of steen, een primer aan te brengen. Met een primer wordt het oppervlak voorbereid en worden vlekken verborgen.

Doordat grondverf extra bindmiddel bevat, zorgt het voor een perfecte hechting van de eindlaag

Voor iedere toepassing is er wel een soort te vinden, dit verschilt dus per project. Wanneer u uw project een bepaalde kleur wilt geven; pas de verf hier dan op aan. Door dit te doen verbruikt u ook minder verf voor de afwerking.


Grondverf producten

Het soort verf hangt af van de ondergrond, binnen of buiten, de basis, glansgraad en kleur. Daarnaast zijn er nog vele categorieën waaronder kleurconcepten, productlijnen, Ecocheque, prijs en natuurlijk merk. Grondverf is onder andere te koop bij bouwmarkten zoals Gamma, Kwantum, Brico en Hubo. 

Selecteer de primer allereerst op de ondergrond waarop het moet worden aangebracht zoals bijvoorbeeld primer voor muur en plafonds of primer voor hout of metaal en ga zo maar door. Perfection, Levis, Histor en Rust-Oleum zijn een aantal gangbare merken, maar bijvoorbeeld Gamma en Hubo hebben ook een eigen merk voor grondverf. De grondverf prijzen hangen af van de inhoud, merk en toepassing van de verf.

Hierbij een aantal voorbeelden van grondverf producten per merk:

Levis primer

Levis primer grondverf

Levis primer

Het merk Levis heeft allerlei types voor meerdere ondergronden. Heeft u een muur met eventueel vocht-, roet-, nicotine-, of inktvlekken dan is Levis Isoprim de oplossing om vlekken te isoleren en de muur extra te beschermen.

Voor binnenmuren heeft Levis de Levis Primer Mur & Plafond die ervoor zorgt dat dat de verschillen tussen zuigkrachten van de ondergrond compleet wordt geneutraliseerd. Bent u juist opzoek naar een primer voor buitenmuren? De Levis Primer Gevel is een van de duurzamen in z’n soort met een extra goede hechting, deze primer is ook geschikt voor gevelplaten en regenbuizen.

Histor grondverf

Histor grondverf

Histor grondverf

Het merk Histor heeft verschillende grondverven voor binnen en buiten en voor ondergronden zoals hout, kunststof, MDF en metaal. De verschillende typen kan ook gekozen worden op solventbasis of waterbasis.

Een van de buiten grondverven van Histor is de Perfect Base Loodvrije Menie die geschikt is als roestwerende behandeling van ontroest staal. Als u een andere ondergrond heeft dan biedt Histor ook de Perfect Base Universeel die aangebracht kan worden op bijna iedere ondergrond en die ook nog eens snel droogt en roestvrij is.


Verschil primer en grondverf

Vaak worden deze twee termen met elkaar verward, maar dit is eigenlijk helemaal niet erg. Primer is namelijk gewoon de Engelse vertaling voor grondverf. Het is wel zo dat we de onderlaag voor hout vaak grondverf noemen, hoewel we voor metaal en kunststof meestal primer zeggen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *