antislip voor houten vlonders
Nanocoating.nl

Nooit meer onderuit op gladde houten vlonders

Houten ondergronden in de tuin, zoals vlonders, bruggen of terrassen worden glad wanneer zij blootstaan aan regen, sneeuw, hagel of groene aanslag. Met gevaarlijke valpartijen tot gevolg! Gelukkig zijn er verschillende manieren om houten vlonders stroef te maken. U kunt ervoor kiezen om plaatselijk antislip strips of coating in de voegen van de vlonderplanken aan te brengen, of de gehele oppervlakte van het hout te behandelen. In dit artikel beschrijven we de voor- en nadelen van beide opties, zodat u de beste keuze kunt maken.

Minimale verandering aan het uiterlijk met Antislip Coating

transparante antislip coating voor houten vlonders

Transparante antislip coating verandert het minste aan het uiterlijk van houten vlonders

Door kunststof of keramische korrels toe te voegen aan een (naar voorkeur) transparante of gekleurde vernislaag krijgt de behandelde oppervlakte een bepaalde stroefheid. Hierbij geldt; hoe grover de korrel, hoe hoger de slipweerstand.

Een groot voordeel van deze oplossing is dat de prachtige houtstructuur van de houten vlonder zichtbaar blijft en u het over grote oppervlakken kunt aanbrengen. Nadeel is dat het aanbrengen van antislip coating in de juiste omstandigheden moet gebeuren. De ondergrond moet droog en schoon zijn en de temperatuur niet te laag. U kunt dit dus het best doen in de zomermaanden. Een ander nadeel zou kunnen zijn dat deze oplossing sneller slijt dan strips, tapes of matten.

Direct beloopbaar en uiterst duurzaam: Tapes & Strips

Tapes zijn verkrijgbaar op rol om zo heel specifiek op gedeelten van looppaden of traptreden aan te brengen. Verschillende korrelpatronen en kleuren bepalen de slipwaarde en zichtbaarheid. Een nadeel van tapes is dat ze minder geschikt zijn voor het bedekken van grote oppervlakken. Verder is het zo dat, als bij reguliere tape, het aanbrengen werkt middels een kleeflaag. Voor een optimale hechting is het ook hierbij belangrijk dat de ondergrond schoon en droog is.

In tegenstelling tot antislip tape en coating kunt u strips onder alle condities aanbrengen. Deze bevestigt u namelijk middels een kit of schroeven. Laatstgenoemde strips zijn alleen verkrijgbaar in standaard maten van 50,90 of 120 mm. Vanwege het grove uiterlijk en robuuste karakter zien we deze oplossing vaak terug op ondergronden voor rijdend verkeer of zware belasting.

Tijdelijke installatie van Antislip matten

Is een grote verandering aan het uiterlijk van de ondergrond geen probleem? En zoekt u een tijdelijke oplossing? Dan zijn antislip matten een idee. Ze hebben een open structuur zodat hout kan blijven ademen, zijn comfortabel om over te lopen en bedekt zelfs een dunne ijslaag. Om deze reden is het al jarenlang een populaire methode om galerijen, trappen en looppaden in ski resorts winterproof te maken. U kunt de matten los leggen of (tijdelijk) vastschroeven/spijkeren. De matten zijn niet erg geschikt voor zwaar rijdend verkeer (auto’s en machines) en zeker niet onzichtbaar.

De beste keuze voor uw houten vlonders

EigenschapAntislip CoatingAntislip TapesAntislip StripsAntislip Matten
Minimale verandering uiterlijk oppervlakJaGemiddeldNeeNee
Vraagt specifieke omstandigheden bij aanbrengenJaJaNeeNee
Direct beloopbaarNeeJaJaJa
Slijt relatief snelJaJaNeeNee
Geschikt voor grote oppervlakkenJaNeeNeeJa
Aanhechting van algen mogelijkJaJaMinderNee
Oplossing voor gladheid door vorstNeeNeeNeeJa
Financiële investeringNormaalLaagHoogNormaal
Geschikt voor zware belastingNeeGemiddeldJaNee
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *