verf aanbrengen
Nanocoating.nl

Coating kopen in België

Welke coating u nodig heeft hangt af van een heleboel factoren. Coating kopen kan daarom best ingewikkeld zijn. Er zijn veel verschillende soorten coatings op de markt en afhankelijk van het doeleinde kunnen veel coatings geschikt zijn. Het is daarom van belang om eerst te weten naar welke coating u op zoek bent en om vervolgens de voor- en nadelen van de opties tegen elkaar af te wegen. Waar kunt u coating kopen in België? Daar geven we het antwoord op bij Coatings.be!

Hieronder bespreken we een aantal coatings en geven we aan waar u de coating kunt kopen. Er zijn uiteraard nog meer coatings beschikbaar.

Soorten coatings

 • Decoratieve coatings; coatings met als doel om een object, ondergrond, materiaal te verfraaien.
 • Functionele coatings; beschermende coatings en zogenaamde anti coatings.
 • Industriële coatings; deze coatings worden veel gebruikt in de industriële wereld.

coating kopen in belgie

Decoratieve coating

Een decoratieve coating is geschikt om een object materiaal of ondergrond mee te verfraaien. Deze verf wordt vaak gebruikt door particuliere klussers of door professionele schilders. Bijvoorbeeld door een muur te verven kunt u het interieur gemakkelijk aanpassen aan de woontrends van het seizoen.

Voorbeelden voor decoratieve coatings zijn:

 • Wandcoatings; voor muren en wanden.
 • Gietvloeren; voor vloeren in bijvoorbeeld de garage, woonkamer of badkamer.
 • Verf; voor muren, objecten, voor hout, steen en metaal.
 • Lak; voor bijvoorbeeld kozijnen, objecten, trappen en tafels.
 • Special effect-verf; Bijvoorbeeld; schoolbord-, krijt- en metallicverf

Decoratieve coating kopen in België

De meeste decoratieve coatings kunt u gewoon kopen bij de bouwmarkten in België zoals Gamma, Hubo, Cevo en Brico of u koopt de verf online. Bij deze winkels zijn vaak ook de speciale soorten verf verkrijgbaar; zoals schoolbordverf en glitter- en metallicverf. U kunt kiezen voor een bepaalde kleur of de opdracht geven om de gewenste kleur te mengen. Als u kiest voor een huismerk kan dit qua prijs veel schelen. U kunt ook coating kopen via verfspeciaalzaken of via groothandels. Bent u op zoek naar een gietvloer? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u graag!

Functionele coating

De functionele coatings zijn in de industrie altijd al in trek, maar worden ook steeds interessanter voor particulieren. Vaak worden ze ook door een fabrikant al aangebracht op bepaalde producten.

Onder de functionele coatings vallen onder andere onderstaande coatings:

 • Antislip coating; om hout, beton en staal minder glad te maken.
 • Anti urine coating/ anti-plasverf; op muren, hekken en objecten om wildplassen tegen te gaan.
 • Anti graffiti coating; maakt graffiti makkelijker te verwijderen van muren, hekken en objecten.
 • Antifouling coating; beschermt schepen tegen de aanhechting van organismen.
 • Antibacteriële coating; zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels geremd worden in hun groei.
 • Antireflectie coating; gaat storende licht-weerkaatsing van het glas tegen.
 • Anti corrosie coating; beschermt metalen tegen roest.

Functionele coating kopen in België

Afhankelijk van de gewenste coating, zijn de meeste functionele coatings, net als de decoratieve coatings, beschikbaar bij de bouwmarkten in België. Ook bij online winkels kunt u veel coatings aanschaffen. Als u een groot oppervlak moet coaten dan vraagt u advies aan een fabrikant of leverancier. Bij bepaalde coatings is het verstandig om de coating door een specialist aan te laten brengen. Vraag bij ons vrijblijvend een offerte op. Wij helpen u graag!

coating kopen in belgie

Industriële coating

Industriële coatings worden veel gebruikt, de naam zegt het al, in de industrie. Er vallen veel verschillende soorten coatings onder het begrip ‘industriele coatings’. Elke industrie heeft namelijk zijn eigen soorten materiaal en processen. Aan elke coating worden daarom weer andere eigen gesteld. Er zijn coatings die u zelf kunt aanbrengen, of die aangebracht moeten worden door een specialist. Er zijn ook coatings die al aangebracht worden in de fabriek.

Onder industriële coatings vallen onder andere:

 • Brandwerende coating & brandvertragende coating; om materialen als beton, staal en hout brandwerend te maken.
 • Poedercoating; om bijvoorbeeld radiatoren, auto’s en ander metaal een langere levensduur te geven.
 • Voeding, zuivel- en kaascoating; HACCP coating beschermt tegen corrosie en is maakt werkoppervlakken en -objecten gemakkelijker te reinigen.

Industriële coating kopen in België

Als u een industriele coating wilt kopen bevelen wij aan om advies in te winnen bij een specialist. Afhankelijk van uw project verschilt het hoe de coating aangebracht moet worden, hoeveel coating u nodig heeft en welke coating het meest geschikt is. U koopt de coating bij een fabrikant of online. Wij helpen u graag de beste specialist te zoeken voor uw project.

coating kopen in belgie

Belgische coating industrie

Afhankelijk van het soort coating dat u zoekt zijn er veel coatingbedrijven in België. Vindt hier een overzicht van alle coatingbedrijven in België.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *