anti microbial coating
Nanocoating.nl

Antibacteriële coating is bijna overal geschikt

Antibacteriële coating (ook wel hygiëne coating genoemd) is sterk in opkomst, zowel in poedercoating als in natlaksystemen. Antibacteriële coating wordt vaak aangebracht op oppervlakken en omgevingen die te maken hebben met voedselbewerking. Ze zijn ook heel geschikt voor:

Douches en kleedruimtes met antibacteriële coating

douches en kleedruimtes

Verzorgingstehuizen hebben baat antibacteriële coating

verzorgingstehuizen

Extra veilig door antibacteriële coating gebruik in kantine's en keukens

kantine’s en keukens

Brouwwrijen met antibacteriële coating

brouwerijen

 

 

 

 

 

 

Geen bacteriën in ziekenhuizen geen kans met antibacteriële coating

ziekenhuizen

voedselfabrieken met antibacteriële coating

voedselfabrieken

Kinderen veilig naar school door antibacteriële coating

scholen en kinderopvang

 

 

 

 

 

 

Zilverionen tegen bacteriën en schimmels

In de coating zitten zilverionen. Deze zorgen ervoor dat bacteriën en schimmels geremd worden in hun groei. Hierdoor wordt overdracht tussen de reinigingscycli overdracht geminimaliseerd. De zilverionen worden door vocht uit de lucht geactiveerd en blijven een lange tijd werkzaam.

Ze zijn niet irriterend voor de huid, zijn milieuvriendelijk en hebben geen negatieve bijwerkingen. Bovendien zijn ze optisch neutraal, waardoor veel kleuren leverbaar zijn.

Testen hebben uitgewezen dat oppervlakken met een antibacteriële coating bijdragen aan een veiligere werkomgeving. Daarnaast helpen ze met bestrijden van bijvoorbeeld de MRSA-bacterie. Ook zorgt de coating ervoor dat:

  • Vet, olie en vuil niet hecht;
  • Schimmels en schadelijke bacteriën niet kunnen groeien (Bijvoorbeeld MRSA, Salmonella E. coli);
  • Het oppervlak makkelijk schoon te maken is;
  • Het oppervlak een beschermende laag heeft tegen krassen en chemicaliën.

Bescherm alledaagse producten met coating

Een antibacteriële coating wordt ook wel een hygiëne coating genoemd. Deze coating is sterk in opkomst en wordt meestal aangebracht op oppervlakken en omgevingen die te maken hebben met voedselbewerking. Ook een antibacteriële coating voor producten wordt steeds meer gebruikt. Een hygiënische werkplek met een schoon toetsenborden, een schoon beeldscherm, computerkast en telefoon is als vanzelfsprekend erg prettig voor een werknemer of bezoeker.

Ook draagt dit bij aan een gezonde werkomgeving en een verhoogde productiviteit. Een hygiënische werkplek vraagt om aandacht. Dat is zeker zo als meerdere werknemers gebruik maken van deze werkplek.

Computers en apparatuur in het ziekenhuis behandelen met een coating

Nergens is een hygiënische werkplek meer van belang dan in het ziekenhuis. Ziekenhuizen zijn de afgelopen jaren massaal aan het digitaliseren geslagen. Elke patiëntkamer beschikt over een beeldscherm, toetsenbord en muis. Op de verpleegafdelingen gaan Computer On Wheels (COW) van hand tot hand, net als de smartphone en tablet. Het schoonhouden van medische computerapparatuur en het borgen daarvan vormt een grote uitdaging voor de zorgsector.

Er zijn verschillende bedrijven die zich bezighouden met het reinigen van werkplekken en producten en deze producten vervolgens voorzien van een antibacteriële coating. Onder andere TH&P houdt zich bezig met hygiënisch reinigen van toetsenborden en computerschermen, of het reinigen van een kwetsbare ruimte, zoals een serverruimte.

Laptop met antibacteriële coating

Antibacteriële coating op toetsenbord en muis

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één op de acht toetsenborden een gevaar vormt voor de gezondheid. Op 16% van de telefoons wordt zelfs de E-coli bacterie gevonden. Dat is één van de veroorzakers van ernstige voedselvergiftiging. Als er wordt schoongemaakt dan worden ziekteverwekkers alleen verplaatst. Meestal wordt met één schoonmaakdoekje alle apparaten afgenomen. Het gevolg: bacteriën die zich op het ene apparaat bevinden, worden verspreid naar andere apparaten. Het reinigen van uw computer, muis, laptop, tablet, telefoon en toebehoren is dan ook noodzakelijk.

Met een antibacteriële coating zijn de producten veel hygiënischer en 99,9% van de bacteriën op oppervlakken die bewerkt zijn met de speciale coating worden afgebroken. 

Clean&Coat beschermt apparatuur tegen bacteriën

anti bacteriele coating voor producten

Clean&Coat is een schoonmaak-set waarmee u eenvoudig stof, vlekken en bacteriën van uw apparatuur verwijdert. Het product is geschikt om tablets en telefoons mee te reinigen. In slechts 4 stappen is de hardware professioneel gereinigd. Dankzij de antibacteriële coating is de apparatuur 3 maanden lang beschermd tegen bacteriën.

Er zijn ook bedrijven die een antibacteriële coating hebben geïntegreerd in het product. Zo heeft Speedlink zijn Axon-muis een update gegeven. De ergonomische muis wordt veel in kantoren gebruikt, maar ook in thuis-situaties. De nieuwe antibacteriële coating doodt 99% van de bacteriën. De muis kost €24,99 en is onder andere te koop via Bol.com.

Environ-X | Antibacteriële coating de toekomst?

Met Environ-X kunnen alle schadelijke bacteriën en virussen, zoals MRSA, SARS en de vogelgriep te lijf worden gegaan. Ook is het product geschikt om bijvoorbeeld betaalautomaten, kaartuitgifteautomaten, draaideuren en tourniquets bacterie- en virusvrij te houden. Hoe werkt dit ‘wondermiddel’ als antibacteriële coating? Om te beginnen is Environ-X een op waterbasis geproduceerde hydro-synthetic photocatalyst. Hydro-synthetic wil zeggen dat de coating uitsluitend bestaat uit diverse vloeistoffen. Vanuit het oogpunt van milieu worden deze vloeistoffen vermengd met water. Tevens worden vloeibare nanomaterialen (onder meer nanozilver) toegevoegd én tot slot het werkzame bestanddeel titanium dioxide. Vervolgens is slechts uv-licht, zon- of kunstlicht, nodig. Als titanium dioxide uv-licht ontvangt, ontstaat er een chemische reactie. Hierdoor komt onder meer Hydroxyl vrij en dat heeft sterk oxiderende eigenschappen. Voor 99,9% doodt het bacteriën op oppervlakken waarop onze onzichtbare, reukloze en niet giftige coating is aangebracht.

Coating aanbrengen is eenvoudig

Het aanbrengen van antibacteriële coating kan eenvoudig met een roller, kwast of spuitlaksysteem. Ook is de coating verkrijgbaar in vele kleuren. De coating is op waterbasis en kan (soms na een primer) aangebracht worden op beton, tegels en geverfde oppervlakken, muren en vloeren. Voordeel is dat het snel droogt. Twee lagen kunnen makkelijk in één dag worden aangebracht.

antibacteriele coating

Oppervlakken met antibacteriële coating reinigen

Antibacteriële coatingoppervlakten moeten regelmatig met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel worden gereinigd.  Na het reinigen wordt het oppervlak nagespoeld met koud en schoon water om de werking in stand te houden en het attractieve uiterlijk te behouden. Het gebruik van agressieve en schurende reinigingsmiddelen en oplosmiddelen wordt afgeraden om aantasting van het oppervlak te voorkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *