Kachelverf

Persoon die een radiator aan het verven is

Geef de kachel een nieuwe uitstraling met kachelverf

Er zijn meerdere soorten kachelverf verkrijgbaar, doorgaans zijn de kleuren hiervan zwart of wit. Gewone verf is hittebestendig tot 100 graden, dit kan eventueel ook worden toegepast op een radiator. Het is wel zo dat een gewone verf de neiging heeft om te vergelen. Daarom is een vuurvaste verf of radiatorverf dan ook aan te raden. Vooral lichte kleuren zijn belangrijk om aan te schaffen in een speciale radiator verf omdat in deze kleuren vergeling gemakkelijker te zien is.

Daarnaast verschilt de soort verf ook per type kachel. Je kan bijvoorbeeld een normale radiator een kleurtje geven maar ook een gaskachel. In het geval van een gaskachel is het aan te raden de kappen te spuiten met spuitlakken voor kachels. Er bestaan verven die bestand zijn tegen hitte speciaals voor kachels, radiatoren en bijvoorbeeld schouwen.


Het kopen van kachel verf in België

Kachel verf is doorgaans verkrijgbaar bij de bouwmarkten in België zoals Brico, Hubo en Gamma. Ook zijn vele kachel verven online te vinden op onder andere verfcenter.be, deverfwebshop.be en verfwebwinkel.be


De juiste kachelverf voor uw project

Hammerite vuurvaste lak

Hammerite kachelverf

Er bestaan vele soorten en verschillende producten kachelverf. Meestal wordt kachelverf voorzien in een spuitlak. Hieronder bespreken we een aantal:

Hammerite hittebestendige lak

Hammerite produceert producten ter bescherming van metaal. De Hammerite Hittebestendige Lak is een lak dat kan worden aangebracht op onder andere open haarden, kachelpijnen en vuurkorven. De lak is vuurvast tot 650° Celsius en gemakkelijk aan te brengen doordat het in een spuitbus komt. De spuitlak is beschikbaar in zwart, zilvergrijs en grijs.

Kachelverf Gamma

Kachelverf Gamma, oftewel het eigen merk van de bouwmarkt, heeft een vuurvaste en roestwerende spuitlak. De kleur hiervan is zwart en is speciaal bedoeld voor kachelpijpen en uitlaten. De lak kan binnen en buiten worden aangebracht en is vuurvast tot 500ºC. Daarnaast is de inhoud 400 ml, wat een oppervlakte van 1,5 tot 2 m2 kan voorzien. De prijs van deze spuitlak ligt rond de €8,99.

Motip vuurvaste kachelverf

Motip vuurvaste kachelverf

Motip spuitlak voor kachels

Het merk Motip biedt ook spuitlakken aan in kleuren zoals zwart, zilver en antraciet. De lak is onder andere bestand tegen weersinvloeden, chemicaliën, benzine en is vuurvast tot 800ºC.  De lak kan worden aangebracht op zowel behandelde als onbehandelde ondergronden. De prijs ligt rond de  €9,99 en is verkrijgbaar bij de Gamma.

Andere merken

In België zijn nog veel meer merken verkrijgbaar voor kachelverf zoals Sikkens, Hotspot, Levis, V33 en Sencys.


Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste kachelverf?

Vraag via ons geheel vrijblijvend een offerte aan


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *