lichtgevende verf

Het verhogen van veiligheid door lichtgevende verf

100% energieneutraal en veiligheid verhogend; een lichtgevende coating die toegepast kan worden als markering. Lichtgevende verf wordt ook wel luminicerende verf of glow in the dark coating genoemd.


Werking van luminicerende verf

De coating werkt als volgt: het product neemt overdag licht op door middel van daglicht of kunstmatig licht en geeft dit licht bij donker af. Voor maar liefst acht uur lang geeft de verf licht in het donker en heeft daarbij een bijzonder hoge reflectiewaarde, doordat er een speciale parel in is verwerkt. Het product kent een levensduur tot wel 15 jaar.


Lichtgevende fietspaden en andere toepassingen

Slecht zicht of een donker fietspad zorgen al snel voor onveilige situaties. Lichtgevende coating is ontwikkeld om de fietser meer zicht en begeleiding te geven om van punt A naar punt B te komen door middel van lichtgevende fietspaden. Behalve lichtgevend is het ook bestand tegen slijtage en weersinvloeden. Het voldoet aan alle wettelijke waarden die gelden voor stroefheid en reflectie. Toch zijn er veel meer toepassingen mogelijk. Zo kan de lichtverf uitstekend gebruikt worden om vluchtroutes in gebouwen aan te geven. De verf schijnt namelijk ook door dikke rook heen. Daarmee kan de brandveiligheid verhoogd worden.

Aangebrachte markeringen, bijvoorbeeld stroken, rechthoekige of ronde bordjes etc. zijn verder denkbaar in woonwijken, recreatieparken, trappenhuizen, stadions, hotels, winkel-centra, opslaggebouwen, treinen, tunnels, maar ook in industriële en maritieme gebieden. De te maken objecten/ondergronden kunnen divers zijn.


Duurzaamheid van het product

De lichtgevende coating draagt bij aan duurzaamheid en een reductie van CO2. Doordat het materiaal zichzelf als het ware “oplaadt” met kunst- en daglicht en pas oplicht als het donker wordt, is er in principe minder kunstlicht nodig. Hierdoor vermindert het gebruik van elektriciteit. Vanuit de overheid wordt er al subsidie op gegeven; het is een duurzaam en CO2 reducerend product.

Lichtgevende coating is echt de toekomst


Leveranciers van lichtgevende verf

In België is het verkrijgen van lichtgevende verf nog vrij lastig. Internationale ontwikkelaars van lichtgevende verf zijn onder andere Pro-TeqGBC Safety glow en Glonation.


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *