kind tekent op muur reinigbare verf

Nooit meer last van vlekken dankzij reinigbare verf

Het verven van de keuken, een hal of misschien een kinderkamer hoeft nog maar één keer te gebeuren dankzij de reinigbare verf. De muren kunnen proper worden gemaakt zonder dat de vlekken zichtbaar blijven of de muur gaat glimmen. Tas strepen, vettige kinderhandjes, tekeningen op de muur en spetters van het koken in de keuken zijn verleden tijd dankzij reinigbare muurverf.

Reinigbare verf wordt ook wel afwasbare verf, schrobbare verf of schrobvaste verf genoemd


Het verschil tussen de reinigbaarheid van glanzende en matte verven

Matte en glanzende verf bestaan uit verschillende samenstellingen. Hierdoor ontstaat er dus ook een onderscheid in het proper maken van het oppervlak. Doordat glanzende verf veel bindmiddel bevat, is het gemakkelijker te reinigen. Bindmiddel in verf zorgt voor een glansrijke en glad oppervlak. Vooral in de badkamer, met een hoge vochtigheidsgraad, en de keuken, waar door het keuken vlekken kunnen ontstaan, is een glanzende verf sterk aan te raden.

Matte verf heeft daarentegen een lage concentratie bindmiddel en hierdoor is het oppervlak ook een stuk ruwer. Wanneer men een natte doek gebruikt om het oppervlak te reinigen, zullen er poriën ontstaan die het water opnemen in plaats van afstoten.


Grondig afwasbare verf en afwasbare verf

Op het eerste oog lijken beide benaming op elkaar maar in de werkelijkheid zit hier een vrij groot verschil tussen. Er bestaat dan ook een Europese classificering van vijf klassen voor de weerstand van verf tegen nat schrobben. Een verf met klasse 5 heeft de minst goede weerstand, klasse 1 staat dan ook voor verf met de beste weerstand tegen wrijving met vocht.

Grondig afwasbare verf

Grondig afwasbare verf is doorgaans alkydverf. Het is mogelijk op het oppervlak proper te maken met water en zelfs een beetje detergent. Ook is het bestand tegen de groene kant van het schuursponsje. Grondig afwasbare verven zijn onder andere hoogglansverf en satijnglansverf. In de badkamer kunt u het beste hoogglansverf gebruiken en voor in de keuken raden wij het gebruik van satijnglansverf aan.

Afwasbare verf

Meestal bestaat afwasbare verf uit acryl. De oppervlakken die beschildert zijn met deze soort verf kunnen het beste schoongeveegd worden met een vochtig doekje. Matte verf kan ook afwasbaar zijn, controleer hier dan wel dat de verf minstens klasse 3 behaalt voor de vochtslijtage weerstand. Deze soort verf wordt doorgaans gebruikt in slaapkamers.


Reinigbare muurverf producten

Reinigbare muufverf producten zijn doorgaans verkrijgbaar bij uw lokale bouwmarkt zoals Gamma, Hubo en Brico.

Gamma biedt bijvoorbeeld zowel afwasbare verf aan van eigen merk als andere verfmerken. Veel voorkomende merken voor reinigbare verf zijn daarnaast Levis, Sigma en Colora. Levis biedt bijvoorbeeld de Expert afwasbare muurverf voor binnen en buiten die zeer bestendig is tegen vlekken en uiterst reinigbaar:


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *