reflecterende coating

Veiligheid door middel van een reflecterende verf

Anno 2017 zijn we steeds op zoek naar hoe we gebouwen, wegen en objecten veiliger kunnen maken. Daarom spelen veel coatingbedrijven hierop in door een reflecterende coating te ontwikkelen. Reflecteren betekent ‘het naar de bron terugsturen’. Dat kan bijvoorbeeld zijn door een lichtstraal te reflecteren door middel van licht reflecterende verf. Maar ook door warmte of uv-stralen te reflecteren. In dit artikel bespreken we een aantal innovaties op dit gebied.


Innovaties op gebied van reflecterende coating

Signalisatieverf

StardustColors heeft een speciale verf ontwikkeld. Deze is qua reflectie te vergelijken met het effect van verkeersborden die oplichten bij koplampen. De verf kan worden aangebracht op voertuigen, stoffen, hekken en wegen. Er zijn eenvoudige doe het zelf kits op basis van epoxy verkrijgbaar in een spuitbus of als verf. Vanaf 36,- euro.

Warmte reflecterende coating

De onderzoekers professor Parkin en Manning van de University College London hebben een coating ontwikkeld die op glas altijd het zichtbare licht doorlaat, maar infrarood gaat reflecteren als de temperatuur van de coating boven 29 graden Celsius komt.

Volgens de ontwikkelaars kan de eigenschap, schakelen tussen doorlaten en reflecteren van infraroodstraling, het begin zijn van een creatievere manier van ontwerpen. Omdat architecten tegenwoordig licht willen bij hun ontwerpen. Ze willen wel meer glas toepassen, maar worden in die drang gehinderd door een dilemma. Of ze laten het glas coaten en verminderen daarmee de lichttoetreding. Of ze installeren een forse airconditioningsinstallatie. De coating moet hiervoor de oplossing bieden. De coating is nog niet vrij verkrijgbaar, maar zal in de loop van 2017 op de markt worden gebracht.

Antireflectie coating

Antireflectiecoating (ook wel AR coating of Anti reflective coating) zit standaard in of op voorwerpen die we vaak gebruiken. Zoals bijvoorbeeld brillenglazen en lenzen. Maar ook de nieuwste MacBooks, iPhones, e-readers en andere laptops kunnen niet meer zonder. Antireflectiecoating zorgt ervoor dat er minder storende lichtinval en reflectie is op beeldschermen en lenzen. Hierdoor is het voorwerp vriendelijker voor de ogen.

Vaak wordt antireflectie coating in de fabriek al aangebracht, maar u kunt het ook achteraf zelf aanbrengen via folie of spray.

reflecterende coating

Luminicerende coating

Deze lichtgevende coating heeft een zeer hoge reflectiewaarde maar geeft ook zelf “licht”. Luminicerende coating neemt overdag licht op door middel van daglicht of kunstmatig licht en geeft dit licht bij donker weer af.

Heeft u of weet u zelf een innovatie op gebied van reflecterende coating? Laat het aan ons weten. Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve coatings om te vermelden op Coatings.be!

reflecterende coating


Wilt u een offerte op maat ontvangen? Wij helpen u verder!

Graag brengen wij u vrijblijvend in contact met een ervaren specialist. Zoekt u een coating, verf, product of dienst? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *