Krijtverf

Krijtverf muur

Een authentieke uitstraling met krijtverf

Krijtverf creëert een zeer matte maar toch een authentieke uitstraling. De verf bestaat vooral uit krijt, wat zorgt voor een zeer goede dekking. De populariteit van de verf is groot en komt vaak voor op binnenmuren, maar ook meubels kunnen ervan worden voorzien.

Een voordeel van krijtverf is dat het, ondanks het goede afdekkende vermogen, nog steeds kan ademen. Dit voorkomt dan ook vochtproblemen. Daarnaast is het gemakkelijk om de verf aan te brengen én om proper te maken.

Het nadeel van de verf is de gevoeligheid voor vlekken door stof, vet en vloeistof.


Muur en meubels

Vooral binnenmuren zijn erg geschikt voor het bedekken met krijtverf. Het zorgt niet alleen voor een mat effect, maar het geen ook nog eens een egale uitstraling. Wanneer u krijtverf wilt aanbrengen met een roller is het handig om de verf een klein beetje te verdunnen.

Krijtverf is een goede oplossing om een (oud) meubelstuk in een nieuw jasje te steken. Het aanbrengen van de verf op meubels kan het best gedaan worden met een kwast. Het verwijderen van oude verflagen is niet nodig wanneer deze onbeschadigd zijn. Waslagen of vetvlekken zijn wel belangrijk om weg te schuren zodat er een oppervlak ontstaat dat gemakkelijk te verven is.


Het aanbrengen van een poeder-matte verf

Muur met krijtverf

Krijtverf op de keukenmuur

Het aanbrengen van verf is vrij eenvoudig. Voor het echte krijt effect is het gebruiken van een kwast in plaats van een roller aan te bevelen. Zorg er voor dat de ondergrond goed is ontvet en eventueel geschuurd.

Lastige ondergronden kunnen het beste eerst met een grondverf worden bewerkt, dit zorgt ook nog eens voor een duurzaam resultaat. Bij het aanbrengen van krijtverf op hout, bijvoorbeeld eiken of teak, is het zeker aan te raden om te beginnen met grond verf. Meestal zijn deze houtsoorten namelijk bewerkt met olie of lak, dit kan na enige tijd zorgen voor gele vlekken als er zonder grond verf wordt gewerkt.

Voor het beste en meest authentieke resultaat is het gebruik van een kwast aan te raden. Met een synthetische kwast kan de verf glad worden aangebracht. Een streperig en dus minder strak effect is ook een optie door middel van een varkensharen kwast oftewel een spalter.

Het is belangrijk om vlot te werk te gaan; de verf droogt namelijk zeer snel. Blijf daarom ook niet te lang op één plek strijken. Het is beter om twee dunne lagen vlak achter elkaar aan te brengen dan om het in één laag te laten dekken.


Krijtverf kopen | Bouwmarkten en online

Krijtverf kopen in België is heel gemakkelijk. Bij vele Belgische bouwmarkten zoals bij de Brico, Gamma en Kwantum zijn verschillende soorten en merken krijtverf te verkrijgbaar om zelf mee aan de slag te gaan. Zo heeft Brico krijtverf van eigen merk Deco Mode. De exclusieve Hubo krijtverf is alleen verkijgbaar bij Hubo Dieverbrug.

Ook zijn krijtverven online verkrijgbaar op webshops zoals colora.be en krijtverfshop.be.


Krijtverf prijs en merken

Per merk is het belangrijk om te kijken hoe de verf moet worden aangebracht en welk effect dit geeft. Kleuren, effecten en toepassingen kunnen bijvoorbeeld ook veel verschillen per merk. Krijtverf wordt ook wel bordverf of schoolbordverf genoemd.

Zie onderstaande tabel voor merken en prijzen voor krijtverf in België.

KRIJTVERF MERKPRIJSBEREIK
Wood&Wall (Gamma)100ml: €2,99
2,5L: €37,95
Abbondanza (Krijtverfshop.be)500ml: €16,95
2,5L: €54,60
Deco Mode (Brico)500ml: €14,99
Levis Ambiance (Hubo)250ml: €12,20
1L: €39,69
Les Décoratives (Brico)500ml: €14,99
Ashford & sons (Kwantum)250ml: €4,-

*De gegeven prijzen zijn een indicatie en een moment opname

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *