,

Hittebestendige verf

hittebestendige verf

Maak elke ondergrond tegen hoge temperaturen met hittebestendige verf

Een hittebestendige verf of coating is goed bestand tegen hoge temperaturen. De verf kan temperaturen verdragen tussen 60°C en 800°C, afhankelijk van het merk. Een hittebestendige coating kan worden gebruikt op meerdere soorten ondergronden. Zoals bijvoorbeeld op nieuw, blank en gestraald staal.

Daarom wordt een hittebestendige verf vaak toegepast op uitlaten, motoren en andere hete onderdelen. In dit artikel gaan we de verschillende typen bij langs en geven we inzicht in passende producten.


Van poeder tot coating: deze hittebestendige verven zijn op de markt

Een hittebestendige coating is vaak een hittebestendige verf, hittebestendige poedercoating of hittebestendige spray. De coating biedt bescherming tot een droge hitte van 800 graden. Het kan echter ook op andere ondergronden worden gespoten.

Voor optimale brandbescherming bestaat er daarnaast ook brandwerende en brandvertragende verf!

Industriële hittebestendige verf

In industriële sectoren moet hittebestendige verf aan extreem hoge eisen voldoen.  Chartek (AkzoNobel) staat wereldwijd bekend om veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Daardoor is het de nummer 1 keuze voor de industriële sector. Deze verf voldoet aan internationale standaarden en kan tot 3 uur staalconstructies beschermen tegen extreme hitte. Bijkomend voordeel is dat u deze verf kunt combineren met een groot assortiment topcoats en kleuren waardoor het ook visueel een aantrekkelijke keuze is. Let op: laat deze verf altijd door een professional aanbrengen om aan de veiligheidseisen te voldoen.

Hittebestendige poedercoating

Poedercoating is één van de meestgebruikte coatings en één van de sterkst groeiende markten in België. Dit gaat meestal via elektrostatisch spuiten. Hittebestendige poedercoatings, bestendig tot een temperatuur van 550 °C zijn bij verschillende aanbieders verkrijgbaar. Deze hittebestendige poedercoatings op basis van siliconenhars zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het coaten van uitlaten, barbecues etcetera.

Speciaal voor beton: vuurvaste verf

Beton heeft de eigenschap dat het van zichzelf al brandwerend is. Een vuurvaste verf zorgt ervoor dat beton nog beter bestand is tegen hitte. Dan gaat het vooral om de verkleuring die hitte kan veroorzaken. Ook kan de coating gecombineerd worden met een waterafstotende primer. Dit is gemakkelijk voor bijvoorbeeld een betonnen aanrechtblad. Hittebestendige coating voor beton wordt ook vaak gebruikt voor buiten barbecue’s van beton.

Hittebestendige spray

Hittebestendige verf is in veel verschillende kleuren beschikbaar. Een voorbeeld is MoTip Hittebestendige lak tot 800ºC (10 – 20 euro). Dit is beschikbaar in spuitbus voor het spuiten van uitlaten van auto’s, motoren, brommers, scooters etc.  Deze hittebestendige lak in spuitbus is leverbaar in 1 blanke lak en 9 matte kleuren: donker antraciet, zwart, wit, antraciet, beige, grijs, bruin en zilver. Hittebestendige verf wit en zwart wordt ook veel gebruikt.

Hittebestendige verf kachel en metaal

Er bestaat een hittebestendige metaalprimer om bijvoorbeeld stoomketels, schoorstenen en rookafvoerkanalen te beschermen tegen hitte. Ook helpt de primer tegen corrosie. Vervolgens kan over een hittebestendige metaalcoating worden aangebracht. De metaalprimer zorgt voor goede hechting. Daarnaast zorgt de toplaag voor duurzaamheid en kleur. Primers van Motip en Rust-Oleum zorgen voor een uitermate kwalitatieve hechting. Om de binnenkant van een kachel te beschermen tegen hoge temperaturen kan een vuurvaste verf worden aangebracht. Ook een hittebestendige plaat op basis van calcium wordt toegepast.


Dit zijn de kosten van hittebestendige verf productenhittebestendige verf rust-oleum

Afhankelijk van het formaat en de soort kunnen prijzen redelijk sterk variëren. Reken voor een spuitbus (400 ml) gemiddeld op €11 – €16. Voor een verfemmer met een inhoud van één liter, kan je makkelijk €30 tot €50 betalen. Met één liter besla je gemiddeld een oppervlakte van 6,50m². Bijvoorbeeld Levis hittebestendige verf 0,25 liter €14,99.

Hittebestendige coating aanbrengen:

  1. Maak het oppervlak schoon en verwijder vet, olie, vuil en roest;
  2. Schuur oude hittebestendige verflagen. Op die manier is de hechting beter;
  3. Verwijder stof en maak het oppervlak droog;
  4. Breng de hittebestendige coating aan met verfroller of spray.
Hittebestendige verf is te koop bij onder andere de Gamma, Hubo en Brico. Online koopt u de coating bij Verfwebwinkel.be of bij Polycolor.be.
PRODUCTOMSCHRIJVINGPRIJS
Hittebestendige verf InternationalInterchar 212 | voor industriële staalconstructies op aanvraag
Hittebestendige verf HuboHittebestendige lak 400 ml | tot 650°C€8,25
Hittebestendige verf BricoMotip spuitbus lak hittebestendig 400 ml | tot 800°C€12,49
Hammerite hittebestendige lak 400 ml | 600°C€18,19
Levis hittebestendige verf 0,25 liter zwart | voor barbecue, kachel, verwarmingsketel, open haard | tot 600°C€14,99

Heeft u interesse gekregen in hittebestendige verf? Wij zijn u graag van dienst! 

Wij kennen alle specialisten en brengen u geheel gratis in verbinding met diegene die het best aansluit bij uw vraag. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *