,

Coating auto in België

Coating auto

Auto coatings geven voertuigen een krasvaste en waterafstotende bescherming

Om uw auto optimaal te beschermen kunt u deze behandelen met een vuil- en waterafstotende coating. Deze krachtige lagen zijn dan ook bijzonder populair in de automotive wereld. Een coating op uw auto kan bijvoorbeeld de volgende voordelen geven:

 • Maakt de lak kras-, slag- en stootvast
 • Voertuig wordt beschermd tegen chemische belasting, weersinvloeden én UV-straling
 • Geeft een geweldige glans aan lak of velgen
 • Ramen krijgen vuil- en waterafstotende werking
 • Duurzame werking! Uw auto blijf veel langer beschermd.

Velgen van een auto van coating voorzien? Poederlakken is hiervoor een uitstekende oplossing!

Om uw auto van top tot teen te voorzien van een beschermende laag, zijn er verschillende coatings op de markt. Twee voorname zijn glascoating en nano coating voor auto. In dit artikel gaan we ze bij langs.


Waterafstotende werking en lakverzegeling met nano voor auto

Een auto heeft veel te maken met verschillende weersomstandigheden. Vuil, modder, (zure)regen, sneeuw en ijzel kunnen de laklaag beschadigen of corroderen. Maar een goede waterafstotende coating helpt hiertegen. Er wordt vaak gekozen voor een nano lak-verzegeling.

De nano-deeltjes zijn zo klein dat ze niet alleen hechten aan de lak maar zich ermee versmelten. Hierdoor ontstaat er een waterdichte en waterafstotende laag die ook nog eens mooi glanst. C Quartz coating en Crystal coating zijn twee van de bekendere nano lak-verzegelingen merken en te verkrijgen bij onder andere:

 • Quality-shine – Houthalen
 • Coppers Detailing Nieuwerkerken
 • Detailed Ramsel
 • DForce Wevelgem
 • BB-carcare  Zutendaal
 • Car Cleaning Bart Heusden-Zolder
 • Car Cleaning Van Caeneghem Oudenaarde

U kunt de lakverzegeling in sommige gevallen ook zelf aanbrengen. Win dan altijd vooraf advies in bij de fabrikant of coating leverancier.

Materialen die behandeld zijn met nano-technologie stoten water, olie en ander vuil makkelijk en snel af. Ook vertonen deze materialen anti-statische eigenschappen en beschermen tegen ultra violet stralen, chemische en biologische schade. Het biedt superieure duurzaamheid en kan het oppervlak harder maken en is dus beter bestand tegen krassen. Eenvoudig uitgedrukt werkt het als een tweede flinterdunne vernislaag. Om de nano coating of de laag te verwijderen is er ook maar één oplossing, het afslijten van de laag zelf. Dit kan door verloop van tijd (wrijving door het wassen en zo meer) of door zelf het oppervlak te schuren of polieren.

nano coating

 


Keiharde lakbescherming met glas coating auto

Een super glanzende auto coating is op basis van vloeibaar glas. Eén van de eerste fabrikanten die dit op de markt bracht in België is het Japanse bedrijf Modesta. Deze coating maakt de autolak extreem bestand tegen invloeden van buitenaf en zorgt met name voor de mooiste lak-afwerking en reflectie. Ook heeft het een zelfreinigende werking waardoor vuil en water niet kan hechten. Helaas heeft glascoating een hogere prijs dan een keramische coating of nano lak-verzegeling. Daar staat tegenover dat glas coating een langere houdbaarheid heeft.

Voordelen van glas coating voor de auto

De glas coating van Modesta heeft de volgende eigenschappen:

– de coating geeft de lak een hardheid tot 9H*;
– door de hardheid bestand tegen krasvorming;
– de coating voegt meetbaar lak-dikte toe;
– een zeer diepe glans met de hoogst mogelijke reflectie;
– uitzonderlijk slijtvast, beschermd tussen de 5 en 10 jaar;
– geen oxidatie meer doordat de coating de lak volledig afsluit;
– een sterk zelfreinigende werking door de hardheid en gladheid van het oppervlak.

* Extreme bescherming tegen boomsappen, dierlijke resten, zonlicht(UV) en zure regen.

Prijs van glascoating voor uw auto

Prijzen zijn onder andere afhankelijk van de intensiteit van de benodigde behandeling. Gemiddeld gezien gaat het om een prijs vanaf 690 euro (ex btw). Prijs is afhankelijk van het type van wagen alsook de conditie waarin deze zich bevindt. Glascoating voor de auto kunt u kopen via Chemona.

U kunt Modesta coating kopen of laten aanbrengen door verschillende bedrijven in België. Onder andere bij de volgende bedrijven:

LS Car Cleaning – Attenhoven
RSTB Car Detailing – Tessenderlo
V.Wash – Brussel


Heeft u interesse gekregen in coating auto? Wij zijn u graag van dienst! 

Wij kennen alle specialisten en brengen u geheel gratis in verbinding met diegene die het best aansluit bij uw vraag. Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen!


2 antwoorden
  • Ayold
   Ayold zegt:

   Beste Rustam Kabirov,

   Hartelijk dank voor uw vraag betreffende het coaten van een Mercedes. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op via E-mail.
   Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,
   Eline – Coatings.be

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *