,

Coating auto in België

Coating auto

Glascoating; Coating voor de auto

Om uw auto optimaal te beschermen kunt u deze behandelen met een vuil- en waterafstotende coating. Deze coating op de auto zorgt voor lak-bescherming en een beschermende laag tegen krassen. Ook is het lakwerk beter bestand tegen chemische belasting, weersinvloeden en UV straling. Verder is een leuke bijkomstigheid dat een goede coating auto ook zorgt voor een geweldige glans. Daarnaast kan een goede coating kan wel 24 maanden effectief blijven op een wagen. Bovendien zijn er verschillende mogelijkheden. Deze bespreken wij hieronder.

Waterafstotende coating en nano lakverzegeling

Een auto heeft veel te maken met verschillende weersomstandigheden. Vuil, modder, (zure)regen, sneeuw en ijzel kunnen de laklaag beschadigen of corroderen. Maar een goede waterafstotende coating helpt hiertegen. Er wordt vaak gekozen voor een keramische coating ofwel nano lak-verzegeling. De nano-deeltjes zijn zo klein dat ze niet alleen hechten aan de lak maar zich ermee versmelten. Hierdoor ontstaat er een waterdichte en waterafstotende laag die ook nog eens mooi glanst. C Quartz coating en Crystal coating zijn twee van de bekendere nano lak-verzegelingen merken en te verkrijgen bij onder andere:

  • Quality-shine – Houthalen
  • Coppers Detailing Nieuwerkerken
  • Detailed Ramsel
  • DForce Wevelgem
  • BB-carcare  Zutendaal
  • Car Cleaning Bart Heusden-Zolder
  • Car Cleaning Van Caeneghem Oudenaarde

U kunt de lakverzegeling in sommige gevallen ook zelf aanbrengen. Win dan altijd vooraf advies in bij de fabrikant of coating leverancier.

nano coating

Nano coating auto

Materialen die behandeld zijn met nano-technologie stoten water, olie en ander vuil makkelijk en snel af. Ook vertonen deze materialen anti-statische eigenschappen en beschermen tegen ultra violet stralen, chemische en biologische schade. Het biedt superieure duurzaamheid en kan het oppervlak harder maken en is dus beter bestand tegen krassen. Eenvoudig uitgedrukt werkt het als een tweede flinterdunne vernislaag. Om de nano coating of de laag te verwijderen is er ook maar één oplossing, het afslijten van de laag zelf. Dit kan door verloop van tijd (wrijving door het wassen en zo meer) of door zelf het oppervlak te schuren of polieren.

Sommige fabrikanten noemen nano coatings permanent, maar vernislaag of lak zal naverloop van tijd oxideren. Daarnaast kan de lak zelfs breken. Verder is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat mensen die zelf coatings aanbrengen ook na verloop van tijd de wagen opnieuw willen polijsten. Vuil hecht in of aan de beschermlaag en dus kan het interessant zijn om de bescherming te verwijderen (kleien en polieren) en opnieuw aan te brengen en zo dus de maximale glans te behouden.

Voordelen van coating op de auto

Welke coating uw wagen precies nodig heeft is niet de eerste vraag die gesteld moet worden. Wat wilt u ermee bereiken? Dat is de eerste vraag. Veel mensen willen de wagen of de lak enkel zien parelen en dit kan eenvoudiger, sneller en goedkoper met andere producten.

Bijvoorbeeld; een goedkope natuurlijke wax of synthetische sealant kan hetzelfde parelende effect bezorgen. Nano coatings doen echter nog meer voor de lak naast het afparelen van water. Het is de modernste oplossing voor een langdurige bescherming die verder geen grondig onderhoud vergt.

Glas coating auto

Een super glanzende auto coating is op basis van vloeibaar glas. Eén van de eerste fabrikanten die dit op de markt bracht in België is het Japanse bedrijf Modesta. Deze coating maakt de autolak extreem bestand tegen invloeden van buitenaf en zorgt met name voor de mooiste lak-afwerking en reflectie. Ook heeft het een zelfreinigende werking waardoor vuil en water niet kan hechten. Helaas heeft glascoating een hogere prijs dan een keramische coating of nano lak-verzegeling. Daar staat tegenover dat glas coating een langere houdbaarheid heeft.

coating auto

Voordelen van glas coating voor de auto

De glas coating van Modesta heeft de volgende eigenschappen:

– de coating geeft de lak een hardheid tot 9H*;
– door de hardheid bestand tegen krasvorming;
– de coating voegt meetbaar lak-dikte toe;
– een zeer diepe glans met de hoogst mogelijke reflectie;
– uitzonderlijk slijtvast, beschermd tussen de 5 en 10 jaar;
– geen oxidatie meer doordat de coating de lak volledig afsluit;
– een sterk zelfreinigende werking door de hardheid en gladheid van het oppervlak.

* Extreme bescherming tegen boomsappen, dierlijke resten, zonlicht(UV) en zure regen.

coating auto

Prijs van glascoating voor uw auto

Prijzen zijn onder andere afhankelijk van de intensiteit van de benodigde behandeling. Gemiddeld gezien gaat het om een prijs vanaf 690 euro (ex btw). Prijs is afhankelijk van het type van wagen alsook de conditie waarin deze zich bevindt. Glascoating voor de auto kunt u kopen via Chemona.

U kunt Modesta coating kopen of laten aanbrengen door verschillende bedrijven in België. Onder andere bij de volgende bedrijven:

LS Car Cleaning – Attenhoven
RSTB Car Detailing – Tessenderlo
V.Wash – Brussel


 

Op zoek naar coating auto producten of een specialist in de buurt?

Vraag via ons geheel vrijblijvend een offerte aan


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *