Terugplasverf

visual van terugplasverf

Wildplassen is een stinkende ergernis!

Vrijwel elk nauw straatje, steegje en hoekje in de binnenstad of langs industriële gebouwen kent het probleem van wildplassen. Een onhygiënische gewoonte van mannen die te lui zijn om een toilet op te zoeken. Helaas hebben we er in België, met name in het weekeind, veelvuldig mee te maken.

Was voorheen het enige wat we konden doen flink schrobben met chloor om de vlekken en geur te verwijderen, tegenwoordig is er een oplossing: peebackcoating, oftewel terugplasverf (anti urine coating).

De terugplasverf zorgt ervoor dat:

 • Urine tot meer dan een halve meter reflecteert (weerkaatst, oftewel terugplast);
 • Indringing van zure urine in de muur wordt voorkomen, waardoor de muur langer goed blijft;
 • Stankoverlast verleden tijd is.

Anti urine coating (terugplasverf) biedt uitkomst

Vraag een gratis sample bij ons aan!

Manneken pis standbeeld

Ultra-Ever Dry is de naam van een serie waterafstotende coatings op basis van nano coating technologie en siliconen. Ultra Ever Dry is enige tientallen jaren geleden ontwikkeld in San Francisco omdat de stad kampte met een gigantisch wildplasprobleem.

Vanwege de waterafstotende capaciteiten kreeg het product in de volksmond al snel de naam ‘peebackcoating’ mee. Eenmaal aangebracht op een harde ondergrond vormt ze een hydrofobische laag die ervoor zorgt dat de urine als het ware terugkaatst.Een leuke verrassing voor de wildplasser!

De coating is bestemd voor harde ondergronden en niet geschikt voor toepassing op poreuze oppervlakken zoals textiel en onbehandeld hout.

Het aanbrengen van anti urine coating is veel goedkoper en minder arbeidsintensief dan het telkens opnieuw reinigen van de plasplaatsen in kwestie. Terugplasverf beschermt daarnaast niet alleen tegen urine, maar tegen alle vloeistoffen.

De ademende eigenschappen van de coating zorgen er ook voor dat het oppervlak waarop ze aangebracht is niet verstikt. Hierdoor wordt voorkomen dat er zich blazen vormen bij eventuele uit- en/of doorslag van muren.

Naast dat u verlost bent van stankoverlast is het grootste voordeel van de anti urine coating dat het oppervlak schoon blijft zodat er ook geen schade meer ontstaat door urinezuren.

Bij ons in Europa wordt het product geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Orange Nano in Heiloo. Orange Nano is gespecialiseerd in de productie van speciale verfsoorten en coatings en levert ook aan België. In Nederland wordt de anti urine coating al geruime tijd door diverse gemeenten ingezet tegen de strijd tegen het wildplassen en met succes!

In dit Engelse filmpje legt Orange Nano uit hoe het werkt:


Wildplassen België: preventie door coating die terug plast!

In België wordt momenteel de anti urine coating (terugplasverf) op grote schaal toegepast in de stad Leuven. De uitgaansstad kampte niet alleen met het probleem van mannelijke wildplassers, ook vrouwen bleken geen enkele moeite te hebben met buiten plassen.

Hoeveel GAS-pv’s, Gemeentelijke Administratieve Sancties, de politie ook uitschreef en pandeigenaren na elk weekeind aan de gang gingen met chloor, het was elk weekeind weer prijs. Totdat bewoners van de binnenstad zich verenigden en de gemeente een massaal ondertekende klacht presenteerden.

De oplossing werd gevonden in het aanbrengen van anti urine coating op gevels en steenwerken van de meest favoriete wildplasplaatsen. Ook in Gent onderzoekt de gemeente vernieuwende maatregelen zoals terugplasverf.

Schepen van Openbare Werken Filip Watteuw: Het Gentse graffiti straatje ligt weggeborgen en zal door zijn inrichting en ligging altijd een aantrekkingspool voor wildplassers blijven. Door een combinatie van maatregelen proberen we echter de overlast door wildplassen in het Werregarenstraatje aan te pakken.

‘Een extra urinoir is geen optie. ‘Er is geen geschikte plaats’, zegt Watteeuw. ‘In de omgeving van het Werregarenstraatje is al heel wat publiek sanitair aanwezig en de aanwezige horecazaken bieden ook de kans om hun toiletten te gebruiken.’ bron: nieuwsblad.be

Een werkgroep binnen Stad Gent onderzoekt momenteel of het Werregarenstraatje een laag van de anti-plasverf oftewel terugplasverf kan krijgen.


Ondergronden voor het toepassen van anti urine coating

Pee back coating kunt u op de volgende ondergronden (laten) aanbrengen:

 • Kalkzandsteen;
 • Zandsteen;
 • Baksteen metselwerk;
 • Beton;
 • Ruw marmer en graniet;
 • (Siliconenhars-) pleister;
 • Gepolijst marmer en graniet (let op!afwijkende applicatie);
 • Geglazuurde tegels(let op!afwijkende applicatie).

Verbruik van terugplasverf

Bij hele poreuze of zuigende ondergronden kan het verbruik meer dan o,3 liter per m2 zijn. Maar meestal komt onderstaande tabel in de buurt van het verbruik:verbruik anti urine coating

 


Onzichtbare bescherming met anti urine coating

Terugplasverf is transparant en verandert hierdoor het uiterlijk van muren niet en hecht chemisch heel sterk aan de ondergrond. Een goed aangebrachte coating gaat minimaal 3 jaar mee. Nog even de voordelen op een rijtje. Anti urine coating:

 • Schrikt wildplassers af (door het terugspatten van de urine!);
 • Zorgt voor minder stankoverlast;
 • Beschermt het materiaal;
 • Is duurzaam en hecht uitstekend;
 • Is snel aan te brengen;
 • Zorgt voor betere hygiëne en een veiliger gevoel;
 • Is onzichtbaar;
 • Bespaart schoonmaakkosten;
 • Blijft minimaal 3 jaar werkzaam;
 • Laat gebouwen en muren er langer als nieuw uitzien.

Zelf aanbrengen van terugplasverf is eenvoudig!

Om de terugplasverf zelf aan te brengen volgt u de volgende stappen:

Stap 1 Maak het te behandelen oppervlak goed schoon en droog (ook mos en vuil verwijderen)
Stap 2 Gebruik een HVLP Sprayapparaat. Deze kunt u bijvoorbeeld huren bij Euro Rent
Stap 3 Breng een gelijkmatige laag aan en hierna nog een tweede laag. Werk van beneden naar boven.
Stap 4 Werk eventuele druppels weg met een kwast of roller


Andere anti-plas oplossingen

Naast een terugplasverf zijn er nog andere oplossingen om ervoor te zorgen dat er niet tegen de muur wordt geplast. Onder andere:

 • een anti-plasplaat; een plaat van rvs voor montage in hoeken van gebouwen ter voorkoming van wildplassen.
 • een pispaal; een originele ‘plaspaal’ bedacht door Mexicaan Miguel Melgarejo, die de muren en je schoenen spaart.
 • toiletvoorzieningen in de openbare ruimte; bijvoorbeeld van Urilift.be. Zij bieden zelfreinigende semipermanente toiletten met slimme technische oplossingen voor optimale veiligheid en hygiëne en een enorme flexibiliteit in materiaalkeuze.

Anti urine coating nano vloeistof kopen in België

Daar antiplasverf nog vrij nieuw is op de Belgische markt is ze nog niet overal te verkrijgen. Daarnaast is, vanwege het specialistische karakter van anti urine coating, advies van een expert aanbevolen. Terugplasverf kopen en daarmee wildplassen België tegen gaan? Nano vloeistof Ultra Ever Dry bestellen of kopen kan onder andere via Orange Nano Peeback. U kunt ook altijd een offerte aanvragen via Coatings.be 

Orange Nano
Vennewatersweg 2B
1852 PT Heiloo

Vraag een gratis sample anti urine coating aan! Stuur ons in een bericht waar u anti urine coating voor nodig heeft en naar welke hoeveelheid u op zoek bent. Geef verder aan waar we het product naartoe moeten sturen. Vervolgens kijken wij of er een geschikte sample beschikbaar is. U kunt de coating dan uitproberen voor u het koopt! 

MerkSoortPrijs
Orange NanoPeeback€75,- 1 liter
Orange NanoPeeback€300,- 5 liter
Orange NanoPeeback€1000,- 20 liter


Coating Experts in België – Vrijblijvend advies of een offerte aanvragenCoatings.be favicon logo

Gratis deskundig coating advies in samenwerking met coating fabrikanten

Onafhankelijk agentschap in de coatingindustrie in België

Binnen 1 werkdag behandelen wij uw vraag

Scherpe prijzen bij aanvragen van grotere oppervlakten

Specialist in aanvragen op gebied; infrastructuur, voedselverwerking, gezondheidszorg, bouw, olie en gas, energie en nog veel meer

Op zoek naar anti plas verf producten of een specialist?

Vraag via ons geheel vrijblijvend advies of een offerte aan


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *